Az Ország Játéka nyertesei

A versenyt 2013-ban a JátékNet Webáruház indította útjára, és mai napig az esemény szakmai védnöke. Az idén 9. alkalommal megrendezésre kerülő játékmustra már országos rangú szakmai díjjá nőtte ki magát, ahol a résztvevők közül 7 kategóriában válogatott a zsűri, és a közönség is megszavazhatta a kedvenceit.

Az idei megmérettetésen két Pagony-társas is bekerült a díjazottak közé, a Társjátékok kicsinek kategóriában A kuflik és az esőtánc, a Családi/Parti társasok kategóriában pedig a Rumini – Hajónapló kapta meg a szakmai zsűri elismerését. A további nyertes játékokért klikkeljetek ide!

A kuflik és az esőtánc egy szédületesen vicces mozgásos kooperatív játék 3-8 éves korig, 2-4 játékosnak. A Rumini - Hajónaplót nyolcéves kortól 3-6 játékosnak ajánlják. Ezzel a gyönyörű taktikai kártyajátékkal végigjárhatjátok Rumini utazásainak legfontosabb helyszíneit és újra találkozhattok a regénysorozat fantasztikus szereplőivel.

A kuflik és az esőtánc
Dániel András Kufli-sorozata alapján
Grafika: Dániel András
A játék tervezője: Bojti Anna

Kooperatív társasjáték izgő-mozgó gyerekeknek Dániel András meséje alapján. A kuflik és az esőtánc alapvetően a memória szabályaira épül, de annál sokkal több: jól meg lehet kavarni egymást és saját magunkat is, így remekül fejleszti a koncentrációt, emellett a mozgás is teret kap játék közben. A memóriázás megtornáztatja az agyat, de itt nem csak az elme, hanem a test mozgatása is nagy szerepet kap, ugyanis egy csomó tánclapka tartozik a játékhoz, amiken az elhagyatott rét lakói prezentálják, milyen mozdulatokat kell bemutatni a játékosoknak ahhoz, hogy össze tudják állítani az esőtánc koreográfiáját. Az sem baj, ha a gyerekek még nem tudnak olvasni, az illusztrációkról azonnal érteni fogják, mi a teendő, és onnan már a memóriáé a főszerep! Az agymunka mozgással való kombinációja egyrészt pihentető lehet a kicsiknek, másrészt szuper mozgásfejlesztő játékká is teszi az Esőtáncot, hiszen olyan feladatokat kell végrehajtani, mint például a helyben futás vagy a saját fejünkön való dobolás.

A partijáték már 3 éves kortól játszható, úgyhogy a kicsik sem maradnak ki a mókából! A szabálykönyv szerint sokféle verzió kipróbálható, a legegyszerűbb változattal pedig teljesen biztos, hogy a család legifjabb tagjai is megbirkóznak majd.

3-8 éves korig, 2-4 játékosnak, a játékidő kb. 20 perc

A részleteket erre találjátok!

 

Rumini – Hajónapló
Berg Judit Rumini-sorozata nyomán
A játék tervezője: Pierrot
Grafika: Kálmán Anna

A Ragacs-tengeren innen és túl Rumininak és barátainak rengeteg izgalmas kalandban volt már része Berg Judit népszerű és kedvelt Rumini-sorozatában. A most megjelent Hajónapló társasjátékban ezek a pillanatok elevenednek meg újra. A gyönyörű kártyajátékban a játékosok végigjárhatják Rumini utazásainak legfontosabb helyszíneit, a hajónaplót lapozgatva a legizgalmasabb pillanatok elevenednek meg újra. Kálmán Anna csodálatos rajzaival úgy érezhetjük magunkat, mintha belecsöppentünk volna Berg Judit regényébe, és együtt kártyáznánk a hajókabinban Ruminivel és Balikóval - a legjobb barátokkal, hiszen 32 jelenetkártyán elevenednek a könyvekből ismert karakterek, helyszínek. Igazi gyors, pörgős kártyaalapú játék, amiben a pontgyűjtés is fontos szerepet kap.

A Rumini - Hajónapló kártyajátékban az a célunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk a kezünkben lévő kártyák kijátszásával úgy, hogy a karakterkártyáinkat a jelenetkártyákhoz párosítjuk. A kezünkben tartott Rumini, Balikó, Galléros Fecó kártyákat kell a megfelelő helyen kijátszani, persze érdemes lehet tartogatni is őket – a játék vége felé egyre több pontot érnek, kivéve, ha valamelyik kártya a kezünkben marad. Egyszerű és gördülékeny játék, mely családilag vagy az osztályban, kiránduláson vagy egy szülinapi partin is igazi kalandot, mókát, izgalmat ígér!

8 éves kortól, 2-6 játékosnak, a játékidő kb. 20 perc

Itt találtok egy interjút a társasjáték tervezőjével, Pierrot-val, erre pedig egy cikket olvashattok a játékról.

www.pagony.hu