Családi filmek december 29-re

A kicsiket az Őslények országa, a Muppet Kincses Sziget, a Herkules, valamint a Barbie és a Diótörő, míg a nagyobbakat A diótörő és a négy birodalom, az Éjszaka a múzeumban, a Dr. Dolittle 2., a Bűbáj és a Kelekótya karácsony várja.

Őslények országa

TV2 - december 29., 8.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

65 millió évvel ezelőtt, amikor még dinoszauruszok bolyongtak a Földön, s állandó veszélyt jelentettek a földrengések és vulkánkitörések, élt egy kedves kis dinó. Tappancs elvesztette szüleit, s az életben maradásra csak akkor van esélye, ha megtalálja a Virágzó Völgyet, ahol bőséges az élelem és az állatok békében élhetnek. A völgy azonban messze van és veszélyes útra Tappancsot elkísérik barátai: Kistülök, Repcsi, Kacsacsőr és Tüskés. A kis állatok csak egymásra számíthatnak a hosszú vándorlás során és minden ügyességükre, és bátorságukra szükségük van, hogy ép bőrrel ússzák meg a rájuk váró elképesztő kalandokat.

A diótörő és a négy birodalom

HBO - december 29., 11.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.

Muppet Kincses Sziget

Viasat3 - december 29., 12.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Stevenson világhírű regényének feldolgozása, melyet a Muppet show társulatának közreműködésével elevenítenek fel. A kalandregény az ifjúsági irodalom klasszikusa, melynek cselekménye a 18. században játszódik, és a hírhedt, véreskezű kalóz, Flint kapitány elásott kincseinek megszerzésére irányul. A kincs egy szigeten van elásva, és megannyi rejtély övezi. Már a térkép megszerzése is elég rejtélyes, de a szigetre vezető út sem egyszerű...

Herkules

RTL Klub - december 29., 12.35
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nagy az öröm az Olümposzon, Zeusznak és feleségének, Hérának gyermeke született. Csak a főisten fivére, Hadész nem örül az erős kis Herkules érkezésének, utód híján esélye sincs, hogy Zeusz örökébe lépjen. Az alvilág ura megbízza a két ügyefogyott szolgáját, Pechet és Pánikot, hogy tegyék el láb alól Herkulest. A dolog félig sikerül, a varázsitaltól Herkules elveszti halhatatlanságát, az ereje viszont megmarad. Más kérdés, hogy mindenáron be akarja bizonyítani az apjának, hogy hős a javából. A saját bőrén tanulja meg, hogy nem elég az erő, hanem szív is kell ahhoz, hogy valakiből igazi hős legyen.

Éjszaka a múzeumban

HBO - december 29., 13.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Miután megint felsül az új zseniális ötletével Larry, a nagy álmodozó, kénytelen karácsony előtt munkát keresni. A Természetrajzi Múzeumba szegődik éjjeliőrnek. Már az első éjszaka elképesztő élményben van része: rémülten látja, hogy a múzeumban elszabadul a pokol, amikor az őskori szörnyek, vadállatok és történelmi figurák egymás után életre kelnek. A zűrzavaros éjszakát csak az egykori elnök, Theodore Roosevelt segítségével sikerül túlélnie. Ám a lehetőség, hogy kirúgják az állásából, és csalódást okoz a kisfiának, megsokszorozza erejét. Larry harcot indít a múzeum megmentéséért.

Barbie és a Diótörő

Minimax - december 29., 16.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie, aki Clara szerepét játssza, egy gyönyörű Diótörő fabábut kap ajándékba kedvenc nagynénjétől. Aznap éjjel, míg Clara alszik, Diótörő életre kel, hogy megóvja a lányt a gonosz Egérkirály-tól, aki megszállta Clara szobáját. Clara felébred, és segít Diótörőnek, de az Egérkirály gonosz varázslattal lekicsinyíti a lányt. Clara és Diótörő látványos kalandra indulnak, hogy megtalálják Bonbon hercegnőt, az egyetlent, aki fel tudja oldani az Egérkirály gonosz átkát.

Dr. Dolittle 2.

TV2 - december 29., 16.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Dolittle, aki érti az állatok beszédét, ismét kénytelen állatok és emberek között tolmácsolni. Egy nap ugyanis állati küldöttség érkezik hozzá: meg kell mentenie az erdőt. Az erdőt azonban csak úgy óvhatja meg, ha megházasít egy medvét, akinek választottja hamburgerfüggő, megnevel egy pimasz kutyát, kijózanít egy piás majmot és megvigasztal egy szerető nélkül maradt teknősbékát. Nem nagy ügy: Dolittle doki ápoltjaival mindig megtalálja a közös nyelvet, ellenségei hasába lyukat beszél, és van néhány jó szava azokhoz is, akik még nem ismerik. Csupán egyvalaki láttán szorul belé a szó: Mrs. Dolittle még nála is nagyobb dumás.

Bűbáj

Cool - december 29., 16.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Giselle-t, a szépséges hercegnőt a gonosz királynő száműzi a varázslatos, dalokkal teli rajzfilmvilágból. Ennek következményeként a lány a mai, modern Amerikában találja magát. Giselle először elborzad New Yorktól, melyben feje tetejére állnak a mesevilágban ismert tételek. Azután találkozik Roberttel, a válóperes ügyvéddel, aki kisegíti a bajból, és akibe lassan, de biztosan beleszeret. Igaz, hazájában már eljegyezte őt Edward herceg. A dolgok összekavarodnak, amikor megjelenik a herceg, ráadásul a gonosz királynő is New Yorkba érkezik, hogy a hercegnő életére törjön.

Kelekótya karácsony

Paramount Channel - december 29., 18.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen - hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.