Családi filmek szombatra

A kicsiket a Horton, az Egy bogár élete és a Merida, a bátor, míg a nagyobbakat az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!, Az arany iránytű, a Shrek a vége, fuss el véle, a Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete és a Delfines kaland várja.

Horton

Paramount Channel - augusztus 3., 10.50
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Horton, az elefánt egy segélykiáltásra figyel fel, amely a levegőben lebegő szöszről érkezik. Kiderül, hogy a szöszön értelmes civilizálció él, a maga mikroszkopikus méretű lakóival. A település neve szuperkicsi Kifalva, a lakói pedig hiperszuperkicsi Kik. Annak ellenére, hogy dzsungelbéli társai folyamatosan fenyegetik és nevetségesnek találják a viselkedését, Horton elszánja magát, hogy megmenti a veszélybe került kifalviakat, és olyan helyet keres nekik, ahol biztonságban élhetnek.

Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!

Film+ - augusztus 3., 12.15
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Julius Caesar úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén meghódítja a világ végén álló szigetet, Britanniát. Csak egy apró falu képes ellenállni a császárnak, ám gyengülnek az erőik. Kordélia királynő úgy dönt, hogy elküldi leghűségesebb szolgáját, Angoltapaxot, hogy kérjen segítséget a galloktól. Asterix és Obelix azonban meglehetősen elfoglalt, vezetőjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét, Kishippixet, hogy férfit faragjanak belőle, és még egyáltalán nem állnak nyerésre.

Egy bogár élete

Paramount Channel - augusztus 3., 12.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hangyasziget minden parányi lakója keményen dolgozik a megélhetésért. Életüket azonban megkeseríti a rendszeresen visszatérő sáskahad, amely az agyafúrt Szökken vezetésével védelmi pénzt szed tőlük, elszedik a hangyák télire összegyűjtött eleségének a nagy részét. A boly így épphogy csak kihúzza tavaszig. A kis Fürge megelégeli ezt az áldatlan állapotot, és szervezkedni kezd. A bogárvárosba megy, hogy segítő csapatot toborozzon. Harcos bogarak helyett azonban munkanélküli artistákba botlik.

Az arany iránytű

Cool - augusztus 3., 18.10
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

Merida, a bátor

RTL Klub - augusztus 3., 18.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Fergus király birodalma a skót Felföldön terül el. A lánya, Merida hercegnő nem tiszteli a hagyományokat, a saját életét akarja élni. Szembeszáll a régi szokásokkal és a hatalmas hadurakkal, a masszív Lord MacGulfinnal, a mogorva Lord Macintosh-sal és a kötekedő Lord Dingwall-lal. A tetteivel akaratlanul is káoszba sodorja a királyságot és saját magát. Merida minden tudására szükség van, hogy megtörje a szörnyű átkot. Bátorságával példát mutat a népének, és elfoglalja méltó helyét a legnagyobb hősök sorában.

Shrek a vége, fuss el véle

SuperTV2 - augusztus 3., 19.15
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk: ha valaki meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló híresség, akit megsüvegelnek, ha felbukkan az utcán, és autogramot kérnek tőle a vasvillára. Nem csoda, hogy nem érzi jól magát a bőrében, meg akarja találni régi önmagát. Ehhez azonban a Túl az Óperencián torz, alternatív változatán keresztül vezet az út. Ott, ahol üldözik az ogrékat, a gonosz Rumpelstiltskin a király, és nem ismerik egymást Fionával. Shreken a sor, hogy helyrehozza, amit elrontott, megmentse barátait, visszaállítsa a világ rendjét, és visszaszerezze szerelmét.

Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete

Duna Televízió - augusztus 3., 19.35
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A Cortez-testvérek immár egy éve tudják, hogy szüleik igazi kémek, sőt hősök, akik megmentették a világot. Most már Juni és Carmen is teljes jogú kémek a családban. A kémkölykök legújabb megbízatása az amerikai elnök lányának a védelme. Csakhogy a két rivális kémkölyök, Gary és Gerti elrontja munkájukat és learatják a babérokat. Ahogyan édesapjuk is, aki Cortez apuka elől szerezte meg a hőn áhított hivatali előléptetést. A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor a beiktatási ceremónián gengszterek elaltatják a felnőtteket és ellopják a leghatásosabb kémfegyvert, amely minden másikat hatástalanít. Gary és Gerti kapják a megbízást a műszer felkutatására. Csakhogy Carmen betör a kémközpont adatbázisába és Cortezéket bízza meg a feladattal. Irány a furcsa sziget, ahol az őrült genetikus, Romero professzor garázdálkodik a természetben.

Delfines kaland

RTL Klub - augusztus 3., 20.55
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Rákcsapdába esik a fiatal nősténydelfin, és súlyosan megsérül. Az életét egy parton bóklászó kisfiú menti meg, ám az orvosoknak amputálni kell az állat farkát. Nem sok esélye van az életben maradásra, ám a tizenegy éves Sawyer nem adja fel. A magába forduló kisfiú és a Winter nevű delfin között barátság szövődik. Sawyer minden követ megmozgat, hogy megmentsék, ráveszi az orvost, hogy készítsen farokprotézist a delfinnek, hogy az újra úszni tudjon. Kitartása végül eléri eredményét.