Családi filmek szombatra

Végre itt a hétvége, egy kis időre elfelejthetjük a sulit – vagy mégsem? Ha van kedvetek hozzá, szombaton kijárhatjátok a Rocksulit, Jack Black vezetésével! De a kisebbek sem maradnak néznivaló nélkül, hiszen jön a Némó nyomában, a Toy Story vagy Az oroszlánkirály 2.

Némó nyomában

HBO – október 10., 8.35
Korhatár nélkül megtekinthető.

A Nagy Korallzátony környékén az élet tele van veszéllyel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, és erre tanítja egyetlen fiát is. Ám az ifjú Némó tele van kalandvággyal. Amikor eljön az idő, és Némónak iskolába kell mennie, Pizsi idegesen kíséri el, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és egy váratlanul feltűnő búvár hirtelen elragadja. Az aggódó apa gyermeke keresésére indul a barátaival.

A kis kedvencek titkos élete 2.

Film Now – október 10., 9.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 2016-os A kis kedvencek titkos élete folytatásában az első részben megismert Max és Duke új kihívással szembesül, amikor gazdájuk, Katie megismerkedik egy férfival, akivel összeházasodnak, és gyermekük születik. A kis család a kutyákkal együtt vidékre kirándul, ahol Max megismer egy Kakas nevű juhászkutyát, akinek a segítségével talán legyőzheti a félelmeit. Eközben Gigi, akire indulásuk előtt Max rábízta a legkedvesebb játékát, megpróbálja kimenteni egy macskákkal telezsúfolt lakásból a szóban forgó játékot. Hógolyó szintén küldetésre indul: ő egy Hu nevű fehér tigriskölyköt akar kiszabadítani egy cirkusz fogságából.

A vadon hívó szava

HBO – október 10., 10.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy Buck nevű kutya kényelmes városi élete fenekestül felfordul, amikor váratlanul messzire szakad kaliforniai otthonától, és az alaszkai Yukon zord vadonjában találja magát az 1890-es évek aranyláza idején. A postaszánt húzó kutyacsapat legújabb tagjaként – majd később vezéreként – Buck élete kalandját éli át, s végül megleli valódi helyét a világban, midőn a maga ura lesz.

Rocksuli

Film+ – október 10., 10.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dewey Finn (Jack Black) rockistenként definiálja magát. Ám úgy tűnik, bealkonyult neki, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten. A bandája ki is rúgja a csapatból. S ha ez nem lenne elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, miután több havi bérrel lóg Ned nevű haverjának, akit a csaja állandóan zrikál Dewey miatt. Így történik, hogy Dewey helyettesítő tanári állást vállal Ned helyett az iskolában. Szerencsére mielőtt szétunná az agyát, rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint lopni a napot.

A dzsungel könyve

HBO 3 – október 10., 16.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Vasembert is jegyző Jon Favreau ezúttal Rudyard Kipling klasszikusából forgatott élőszereplős filmet, amit a Disney azonos című animációs filmje inspirált. A kaland során Maugli, akit farkasok neveltek, a félelmetes tigrissel, Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert, és lenyűgöző utazásra indul, melynek során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentorai, Bagira, a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz.

Az oroszlánkirály 2. – Simba büszkesége

Film+ – október 10., 16.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

Minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb rajzfilmhőse, Simba, vagy ahogy a legtöbben ismerik, az Oroszlánkirály visszatér. Hősünknek kislánya született, és a pajkos kis Kiarát nem könnyű féken tartani. Ez nem sikerül Timonnak és Pumbának, a csupa balkéz (és balláb) mókás duónak sem. Kiara így elszökik csetlő-botló „dadáitól”, és egyszer csak tiltott területen, Zordföldén találja magát. Ott találkozik Kovuval, a gonosz Zordon trónjának várományosával. A két fiatal megkedveli egymást, szüleik azonban ádáz ellenségek. A forrongó ellentéteket a szeretetnek kell kibékítenie...

Toy Story – Játékháború

Cool – október 10., 18.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

Andy szobájában vidám az élet akkor is, amikor a fiú távol van. Woody, a beszélő seriffbaba a játékok főnöke, Andy kedvence. Egy nap azonban minden megváltozik. Új kedvenc érkezik Buzz Lightyear, a hipermodern csillagközi lézerharcos személyében. Két dudás pedig nem fér meg egy gyerekszobában. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ám egy baleset folytán kizuhannak az ablakon. Néhány veszélyes kaland után rájönnek, hogy össze kell fogniuk, ha vissza akarnak jutni Andyhez.