Családi filmek szombatra

Készüljetek, indul a háromnapos hétvége családi mozimaratonja! A bemelegítő szekcióban máris fantasztikus kalandokban vehettek részt. Ezt figyeljétek!

Lorax

HBO2 - október 30., 6.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Dr. Seuss klasszikus, környezetvédelmi témájú gyermekkönyvének filmváltozatában a 12 éves Ted találkozik egy zsémbes erdei teremtménnyel, miután mesterséges városán kívülre merészkedve egy igazi, élő fa után kutat. Ted ugyanis egy olyan városban él, ahol semmi sem az, aminek látszik; minden műanyag, a növények is...


Nicolas különleges jelmezei

HBO - október 30., 13.00
7 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nicholas 10 éves, Down-szindrómás fiú. Anyja minden évben, hogy megünnepelje születésnapját, jelmezt készített neki. Volt már majom, bátor kalóz, óriás sárkány, egyszóval minden, amiben végtelen fantáziája kiteljesedhetett. Ám amikor édesanyja meghal, Nicholast szerető nagyszülei, Mia és Thomas fogadják be, akikkel Nicholas David nevű unokatestvére is él, aki rémálmoktól szenved. Nicholas szeretne segíteni Davidnek, ezért a varázslatos jelmezekkel felszerelkezve vág neki a nagy kalandnak.


Fel!

HBO3 - október 30., 14.05
Korhatár nélkül megtekinthető.

A 78 éves Carl Fredricksen felesége elvesztése óta magányosan, visszahúzódva éli mindennapjait. Az öreg házára szemet vet az a társaság, amely a környék telkeit már felvásárolta. Carlt azonban odaköti a sok emlék, köztük az a fénykép, amelyet nézve arról álmodoztak a nejével, hogy elutaznak a világ legnagyobb vízeséséhez. Az álmait sirató öregúr merész tettre szánja el magát. Kihasználva egykori léggömbárusi gyakorlatát egyetlen éjszaka alatt fellufizza a házát, és felemelkedik vele a levegőbe.


Luis és a Zűrlények

Paramount Network - október 30., 14.10
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Luis apukája megszállottan kémleli az éjszakai eget és földönkívüliek után kutat, de álmában sem gondolta volna, hogy esetleg egyszer azok szó szerint bepottyannak a kertjükbe. A gyakran magányos kisfiú hamar összebarátkozik a három fura jövevénnyel és rejtegetni kezdi őket apja elől, aki egy gyerekkori találkozás miatt veszélyesnek gondolja a földönkívüli lényeket. A mókás trió azonban erre hamar rácáfol.


Szeleburdi vakáció

DUNA Televízió - október 30., 15.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Szeleburdi család című filmben már megismert Faragó família vakációzni készül. A pénzt együttes erővel próbálják előteremteni, ezért a gyerekek is munkát vállalnak. Ekkor ismerkednek meg Dédikével, egy hajóskapitány tolókocsiban lévő özvegyével. A kedves idős hölgy felajánlja a Faragó családnak férje hajóját ingyen, csak rendbe kell tenniük. Ramóna - a nagyra becsült hajó - azonban másképp néz ki, mint Dédike fényképein...


Az emoji-film

VIASAT3 - október 30., 19.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk _ talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyön túl.