Családi filmek vasárnapra

A kicsiket Maci Laci és Robinson Crusoe, míg a nagyobbakat a Coraline és a titkos ajtó, a Rocksuli, Az igazi csoda, a Nicsak, ki beszél még!, a Kislány a küszöbön és A csodálatos Pókember várja.

Coraline és a titkos ajtó

Film4 - április 28., 8.40
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

A tizenkét éves Coraline vidékre költözik a családjával. Miközben a szülei egy kertészkatalógus készítésével vannak elfoglalva, a kislány nehezen találja helyét az új környezetben. Egyik nap azonban különös felfedezést tesz, rábukkan egy titkos ajtóra, amely mögött a saját életének egy másik változatába csöppen. Ezt az életét azonban sokkal jobbnak, érdekesebbnek találja. Csak egy dolog furcsa, mindenkinek gombszeme van. A nagyszerű kaland egyre veszélyesebbé válik, amikor a "másik" szülei ott akarják tartani örökre. Coraline minden bátorságára szüksége van, hogy kiszabaduljon ebből a világból. 

Rocksuli

Film+ - április 28., 8.45
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Dewey Finn (Jack Black) rockistenként definiálja magát. Ám úgy tűnik, bealkonyult neki, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten. A bandája ki is rúgja a csapatból. Mintha ez nem lenne elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, több havi bérrel lóg Ned nevű haverjának, akit a csaja is állandóan zrikál Dewey miatt. Így történik, hogy Dewey helyettesítő tanári állást vállal Ned helyett az iskolában. Mielőtt szétunná az agyát, rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint napot lopni.

Maci Laci

Film+ - április 28., 13.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Maci Laci a Jellystone nemzeti park notórius bajkeverője. Az állandóan éhes mackó a barátjával, Bubuval örökösen azon mesterkedik, hogy megszabadítsa a kirándulókat elemózsiájuktól. Nincs olyan trükk, melyet be ne vetne a siker érdekében, miközben bohócot csinál a legfőbb ellenségéből, Smith vadőrből (Tom Cavanagh). Ám a vidám életnek vége szakad. Brown (Andrew Daly) polgármester elherdálta a város pénzét, és a helyzetén most úgy akar segíteni, hogy el akarja adni a parkot. Ha a fakitermelő vállalat kezébe kerül a terület, akkor Maci Laciéknak mennie kell. Ám a mackó nem hagyja annyiban a dolgot! Smith vadőrrel szövetkezve akcióba lép. 

Az igazi csoda

HBO - április 28., 13.25
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás - de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával (Julia Roberts) tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van... 

Nicsak, ki beszél még!

Moziverzum - április 28., 15.25
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Mikey időközben kissé megnőtt, de az élethez való hozzáállása nem változott. Édesanyja, Mollie (Kirstie Alley) feleségül ment álmai hercegéhez, mi több, Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania. A méret lényegtelen.

Kislány a küszöbön

Filmcafe - április 28., 16.30
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Henry önfejű és boldogtalan forgatókönyvíró, aki egyik egyéjszakás kalandból a másikba rohan. Egy nap azonban megcsillan előtte élete nagy lehetősége, egy bestseller filmváltozatának forgatókönyvét kell elkészítenie. A könyvet ráadásul a volt barátnője, élete szerelme, írta. Miközben Henry abban reménykedik, hogy talán sikerül megújítani Catherine-nel való kapcsolatát, feltűnik az ajtajában a nyolcéves Magdalena. A kislány az egyik kalandjának következménye, és most neki kell rá vigyáznia, míg az anyja Amerikában van egy bírósági tárgyaláson.

A csodálatos Pókember

AXN - április 28., 18.20
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze.

Robinson Crusoe

Minimax - április 28., 20.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kedd, a társaságfüggő papagáj egy csöpp egzotikus szigeten él vidám barátaival. Habár a sziget maga a paradicsom, Kedd semmi másról nem tud álmodozni, csak arról, hogy felfedezze a világot. Egy hatalmas vihar után barátaival egy fura szerzetet találnak a parton: Robinson Crusoe-t. Kedd pedig egyből meglátja benne a lehetőséget, hogy más szigetekre is eljusson vele.