Családi filmek vasárnapra

A hosszú hétvége és a hét utolsó napján végre kiderül, miért dühösek a madarak, de olyan klasszikusokat is láthatunk, mint a Pocahontas vagy A széttáncolt cipellők című Grimm-mese. Este pedig lesz lecsó, azaz L’ecsó is!

Angry Birds – A film

Sony Movie Channel – augusztus 22., 9.35
Korhatár nélkül megtekinthető.

Végre kiderül, miért dühösek a madarak! Hisz Madárszigeten eredetileg csupa kedves, boldog és a repüléssel nem is kísérletező szárnyas élte világát. A nagyszerű társaságból viszont valahogy mindig kilógott a három jó barát: Piros, aki azért néha kissé ingerült, valamint hű haverjai, Chuck és Bomba. Amikor azonban titokzatos, zöld malacok szállnak partra náluk, ők hárman sejtik meg először, mivel próbálkoznak a vendégek – és az ő dolguk, hogy megállítsák őket.

Jöjj velem

HBO 2 – augusztus 22., 10.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ez a különlegesen fantáziadús film az irodalomtörténet két közkedvelt szereplőjének, Pán Péternek és Alice-nek az összefonódó, elragadó története. A nyolcéves Alice, huncut testvére, Peter és briliáns bátyjuk, David szabadjára engedik fantáziájukat az angol vidéken töltött boldog vakáció során. A gyerekek kitalált teazsúrokat, kardpárbajokat és kalózkalandokat élnek át, amíg egy tragédia véget nem vet az idillnek. Peter alig várja, hogy hőssé válva enyhítse anyagi nehézségekkel is küzdő szülei gyászát, ezért elutazik Alice-szel Londonba, ahol megpróbálnak túladni egy értékes kincsen. Hazatérve Alice ideiglenes menedéket keres egy csodálatos nyúlüregben, míg Peter végleg elmenekül a valóság elől: belép egy mágikus birodalomba, az „elveszett fiúk” vezetőjeként.

A széttáncolt cipellők

m2 – augusztus 22., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az ország minden reggel a király hatalmas sajnálkozó kiáltására ébred. Hiába zárja be tizenkét lányának szobáját esténként, a cipőik talpa egytől egyig kilyukad reggelre. Hogy lehet ez? A lányok elhallgatják az igazságot apjuk előtt. Az udvarmester feladata találni egy olyan férfit, aki megfejti a hercegnők titkát. Így talál rá a furfangos bábjátékosra, aki vállalja a kihívást (megfogadva egy titokzatos öregasszony tanácsait). Vajon sikerül elnyernie méltó jutalmát?

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

Moziverzum – augusztus 22., 14.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, így végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy kezdetét vegye életük kalandja.

Pocahontas

m2 – augusztus 22., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

John Smith, aki a pénzéhes angol telepesekkel együtt érkezik az Újvilágba, egészen más, mint az útitársai. Az aranynál sokkal jobban érdekli az a furcsa, titokzatos világ, amit szeretne felfedezni. Egyik útja során megpillantja Pocahontast, a szépséges indián hercegnőt, és az élete egy csapásra új értelmet nyer. A lány – törzse tilalma ellenére – bizalmába fogadja az idegent, és mókás barátaival, a mosómedvével és a kolibrival feltárja előtte a vadon titkait. A messzi, egzotikus tájakon játszódó történet a legfontosabb érzelmekről szól: az őszinte szeretetről, a szerelemről és a barátságról, mindezt romantikával, vidámsággal és mesés kalandokkal ötvözve.

Jumanji – A következő szint

Film Now – augusztus 22., 20.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A játék, ami beszippantja fantáziavilágába a játékosait, még működik. A régi barátok akaratuk ellenére visszakerülnek a következő pályára – de a felállás már egészen más, mint legutóbb. Miután Spencert beszippantja a program, három régi haverja természetesen kötelességének érzi, hogy megpróbálja kimenteni. Azt hiszik, az ismerős terepen könnyen boldogulnak majd, de nem számolnak vele, hogy néhány új játékos mindent megváltoztathat. Spencer nagyapja és annak nyugdíjas haverja is követi őket. Az avatarok összekeverednek, a tétek nőnek: a dzsungel helyett behavazott hegyeken és forró sivatagban kell megoldaniuk a feladatot, ráadásul már a startvonalnál kiderül, hogy ezúttal egy játékos nem kerülhet ki élve Jumanjiból…

L’ecsó

RTL Klub – augusztus 22., 20.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

Remy, a patkány kölyökkora óta annak jegyében él, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. Hiszen konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy „mindenki főzhet”. A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguiniben, az étterem szégyenlős, a kirúgás szélén álló szemetesfiújában.