Családi programok a hétvégére

Újabb remek hétvége előtt állunk, ami sok-sok mesés programmal igyekszik balanszba hozni a heti kötelezettségek terhe miatt elcsúszott általános hangulati görbét. Mosolyogjatok, töltődjetek, itt a lista a választáshoz!

II. Békási Piknik

Békásmegyeri Piac Közösségi Tér - szeptember 23-25.

Szuper gyermekprogramok, koncertek, remek hangulat, ínycsiklandó falatok és izgalmas foglalkozások várnak mindenkit a II. Békási Pikniken.


XVI. Kerti Vasutak Találkozója

Magyar Vasúttörténeti Park - szeptember 24-25.

Idén szeptember 24-25-én a Vasúttörténeti Park ismét otthont ad a Kerti Vasutak Találkozójának, ez alkalommal a hazai kerti vasút-építők különleges szerelvényeire kerül a hangsúly, de természetesen külföldi kiállítók modelljei is szép számmal képviselik alkotóikat.


Szelíd Motoros Felvonulás

Hősök tere - szeptember 24., 10.00

A Levegő Munkacsoport idén újra megrendezi az Európai Autómentes Naphoz kapcsolódó Szelíd Motoros Felvonulást, melynek keretében 1 és 6 év közötti gyerekek lábbal hajtható kismotorjaikkal és futóbiciklijeikkel veszik birtokba a Hősök terét.


Mesehősök növényei

Szamóca Kiskertész Tanoda - szeptember 24., 10.00 és 11.15

A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés pedig olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak.


Gyereket a magasba I Budapest I 2022

Gesztenyés kert - szeptember 24., 10.00-12.00

Szeptember 24-én, szombaton ötödször rendez országos gyerekemelést a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett. A már hagyományosnak számító eseményt idén is családi napok keretében rendezik, a gyerekeket szüleik pontban 11 órakor emelik fel mindenütt.


Családi egészségnap

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ - szeptember 24., 10.00-14.00

Az egész napos program részeként a szülők és nagyszülők ingyenes szűrővizsgálatokon, előadásokon vehetnek részt, a gyerekeket pedig színház és koncert is várja.


Varázscirkusz

Müpa - szeptember 24., 11.00

A Varázscirkusz című előadásban a szereplők egy vándorcirkusz tagjai (az Éj királynője állatszelidítő, Tamino légtornász, Papageno bohóc, Papagena kötéltáncos), akiknek Sarastro palotájában kell fellépniük. Ritkán adódik hasonló alkalom egy tánctársulat életében: újragondolhatnak-átfogalmazhatnak egy meglévő előadást a közönség egy más rétege számára - úgy, hogy a gyerekek is értsék a más színházi nyelven elmesélt Mozart-opera történetét és "lényegét".


Varázsnagymama

Átrium - szeptember 24., 11.00

Kata egyik este nem tud elaludni, mivel nem találja kedvenc nyunyókáját, Tündérlányt. De egyszer csak felbukkan a nagymamája, életre kelnek a plüssjátékai, és közösen Tündérlány keresésére indulnak. A kaland során kiderül, hogy mennyi varázslat veszi körbe az életét. És még csak álmodni sem kell hozzá.


Őszi Panoráma expressz a Gyermekvasúton

Hűvösvölgyi végállomás - szeptember 24., 17.30

A Hűvösvölgy és Széchenyihegy közötti oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt. A nyáron már rendszeressé és népszerűvé vált esti járat őszi változatában is a különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hárs-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan páratlan kilátás nyílik a fővárosra.


Rejtély a villában - családi program Bajor Gizi egykori otthonában

Bajor Gizi Színészmúzeum - szeptember 24., 18.30

A négyszintes épület egykori lakójának, Bajor Gizi színésznőnek nyomát kutatva a legkülönfélébb kalandokba keverednek a gyerekek. A szülőket színházi történetekkel, vetítéssel, kvízjátékkal várják. A séta végén a "családegyesítés" a múzeum tetőtéri manzárdjában történik.


Legkisebbek mozija: Szaffi (0)

Puskin Kuckó - szeptember 25., 10.00

Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie menekülés közben elvész, és egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak...


Őszi mesekert

Marczibányi Téri Művelődési Központ - szeptember 25., 10.00

Családi, zenés, mesés, kézműves délelőtt. Jó időben helyszín a Marczi kertje. Rossz idő esetén a programot a művelődési központ belső tereiben tartják meg.


Hegyvidéki Ősz - Gesztenyenap

Hegyvidék Kulturális Szalon, MOM Kulturális Központ - MOMKult, Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont - szeptember 25., 10.00

Kreatív, különféle műfajokat ötvöző, szabadtéri családi programok, koncertek és műsorok, különleges gasztroélmények a Hegyvidéken. Három helyszínen!


Szüreti családi nap

Várkert Bazár - szeptember 25., 10.00-18.00

Szüreti mulatsággal, interaktív játékokkal és kézműves-foglalkozásokkal várják a kicsiket és nagyokat a Várkert Bazár Szüreti családi napján.


Rozi az égen

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - szeptember 25., 10.15

Minden azzal kezdődött, hogy Rozi hatodik születésnapja elveszett. Jó: esetleg elkóborolt. Mindenesetre szőrén-szálán eltűnt, nyoma veszett, felszívódott. Még szerencse, hogy megkergült az az ágy lábához kötött lufi, mert különben mi repítette volna Rozit egyenesen fel az égbe?...


BDZ-NAP 2022 - Családi koncert - Péter, Piroska meg a farkas

Zeneakadémia - szeptember 25., 14.30

Mese apának, anyának, nagyiéknak és főleg a gyerekeknek arról, hogy ha a barátaink csak ránk számíthatnak, akkor igenis be merünk menni a sötét erdőbe, és nem félünk a farkastól. Persze az sem árt, ha van egy legjobb barátunk és kicsit értünk az állatok nyelvén is... Mindez rengeteg zenével Mozarttól John Williamsig.


Mazsola

Budapest Jazz Club - szeptember 25., 15.30

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.