Családi programok a hétvégére

Igaz, hogy már ezerrel tombol a szünidő, de a jó programok azért mégiscsak hétvégén várnak, szóval mutatjuk is, hogy mi az aktuális kínálat!

Múzeumok Éjszakája

Országszerte - június 24-25.

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, idén június 24-én, szombaton rendezik meg. A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket, hogy felejthetetlenné tegyék e varázslatos nyári estét.


Apacuka koncert

Óbudai Fő tér - június 24., 10.00

A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl.


Az aranyhajú királylány

Interaktív Meseszínpad - június 24., 10.30

Az előadásból kiderül, hogy Szironka királykisasszony, hogyan szabadul meg a keresztelői átoktól, és hogyan találja meg párját az életben a modern technika segítségével. Eleinte kopaszon éli életét, majd folytonosan növekvő aranyhajával küszködik.


MintaPinty Zenekar - Szent László Napok

Szent László tér - június 24., 11.00

A már 13 éve az országot járó csapat számára a legfontosabb szívvel-lélekkel zenélni, közben pedig valami különlegeset, színvonalasat létrehozni, és mindezt átadni a számunkra legfontosabb és leghálásabb – ám egyben legkritikusabb – közönségnek, a gyerekeknek.


Szállj fel egy valódi viking hajóra

Bem rakpart - június 24., 16.00

Június 24-én kiköt Budapesten a Saga Farmann viking hajó, amire fel is lehet szállni! Tanulj a viking korról a kapitánytól és a legénységtől, és ki ne hagyd a ritka alkalmat, hogy csinálj egy szelfit a viking hajó fedélzetén.


Panoráma 75 expressz

Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomás - június 24., 18.30

Érdemes a Múzeumok Éjszakája budapesti programjai előtt egy kisvasúti utazással kezdeni az estét és még sötétedés előtt vonatozni egyet a budai hegyekben.


Szent Iván éj a Vadasparkban

Budakeszi Vadaspark - június 24., 19.00

Szent Iván éji szakvezetésekkel és éjszakai programokkal vár benneteket a Budakeszi Vadaspark ezen a varázslatos estén.


LiMo - Keménykalap és krumpliorr

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - június 24., 20.30

A Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Megpróbálják rendbe hozni, amit a rakoncátlan, rendbontó felnőttek elrontottak. Minduntalan keresztezi útjukat az álruhás, intrikáló Bagaméri, az elátkozott fagylaltos, aki szeretne hozzáférni a majmokért beígért jutalomhoz.


100 Folk Celsius

Óbudai Fő tér - június 25., 10.00

A 100 Folk Celsius zenéje generációk kedvence, a jó hangulat most is garantált lesz!


Mesék Mátyás királyról

Szent Margit kolostor-romok - június 25., 10.30

Interaktív mesetáncház, melyben Mátyás királyról szóló meséket, mondákat, korabeli történetírók feljegyzéseinek részleteit és egy széphistóriát válogatott és kötött össze megannyi régi hangszer játszotta magyar népzenei dallam és reneszánsz muzsika fonalával vidám zenés-táncos játékká az Aranyalma Páros.


Paisiello: Az énekmester

Magyar Zene Háza - június 25., 16.00

Június utolsó vasárnap délutánján egy egészen különleges élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a Városligetbe: Paisiello Énekmesterét – a klasszika korának egyik legszellemesebb és legszövevényesebb zenés komédiáját – egyedülálló módon a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán láthatjuk és hallhatjuk. Kiváló szórakozás az egész családnak!


Gyermekbúcsú

Klebelsberg Kultúrkúria - június 25., 16.00-20.00

Hagyományos évzáró, nyárköszöntő családi szabadtéri rendezvény a család minden tagjának.