Gyerekeknek szóló rajzpályázatot hirdet a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A legsikeresebb pályázók egyéni zeneórát is nyerhetnek az együttes művészeinek vezetésével.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar országos rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekeknek. A „Mesélő hangjegyek” pályázaton

Haydn, Bach és Dvořák egy-egy híres zeneműve által ihletett rajzokat

vár a zenekar, június 10-én éjfélig. A nyertesek lehetőséget kapnak arra, hogy személyesen találkozhassanak a zenekar tagjaival, kézbe vehessék a mesterhangszereket vagy online rajzoktatáson vegyenek részt.

A különdíjazott intézmény számára pedig a zenekar ingyenes, exkluzív koncertet ad. A versenyben két korcsoportban lehet részt venni: az 1–3. és a 4–6. osztályos tanulók három zeneműből,

Haydn C-dúr csellóversenyéből, Bach Ariosojából és Dvořak E-dúr vonósszerenádjából inspirálódhatnak.

A műveket a zenekar honlapján hallgathatják meg az érdeklődők.

„A Liszt Ferenc Kamarazenekar közel 60 éves fennállása alatt mindig is fontosnak tartotta a tehetséggondozást, a klasszikus zene megismertetését és megszerettetését a fiatalabb generációkkal. Jelen rajzpályázat is ezt a törekvésünket szolgálja.

Úgy véljük, hogy játékos formában, aktív bevonással könnyebben meg tudjuk szólítani a diákokat.

A márciusban bemutatott logóapplikációnkkal újragondoltuk a zene ötvonalas kottarendszerben történő hagyományos vizualizációját, rámutatva, hogy a zene sokféleképpen válhat láthatóvá; hasonló kalandra hívjuk most a pályázóinkat” – mondta el Várdai István, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti igazgatója.

Forrás: Liszt Ferenc Kamarazenekar


A versenyzők lerajzolhatják, mit jelent számukra a kiválasztott darab, milyen történetet képzelnek el a hallgatása közben, milyen érzéseket vált ki belőlük vagy milyen emléket idéz fel bennük. Pályázni egy megrajzolt konkrét történettel vagy egy érzést, hangulatot bemutató absztrakt alkotással is lehet. A beérkezett pályaműveket a Liszt Ferenc Kamarazenekar munkatársai értékelik eredetiség, ötletesség és a kivitelezés minősége alapján is.

A nyertesek nevét a kamarazenekar június 14-én teszi közzé Facebook-oldalán. Az 1–3. helyezettek mindkét korcsoportban két díj közül választhatnak. A nyertesek részt vehetnek egy „egyéni zeneórán” a zenekar művészeinek vezetésével, valamint kipróbálhatják a zenekar mesterhangszereit, vagy rajztudásukat fejleszthetik egy online kurzuson. A beérkezett pályázatok az együttes Facebook-oldalán is publicitást kapnak, és a legnépszerűbb, azaz a legtöbb lájkot szerző mű alkotójának munkáját közönségdíjjal ismerik el.

Különdíjban részesíti továbbá a zenekar azt az iskolát, ahonnan a legtöbb érvényes pályázat érkezett. A legaktívabb intézmény diákjai számára a Liszt Ferenc Kamarazenekar

exkluzív minikoncertet ad iskolájukban.

A pályázattal kapcsolatos további információkat a Liszt Ferenc Kamarazenekar honlapján találhatják meg az érdeklődők.


(via Liszt Ferenc Kamarazenekar)

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu