Imádnivaló kisfilmen a Budapesti Állatkert kisállatai

A Fővárosi Állat- és Növénykert egy, a tavalyi év során született állatkölykeiről készített 3 perces összeállítással kíván boldog újévet mindenkinek.

A 2020-as év utolsó napjaiban nyilvánosságra hozott videóban azt láthatjuk, hogy az Állatkertben cseperedő sok-sok, nagyrészt idén született kisállat közül a legnépszerűbbek mennyit nőttek a közelmúltban.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben tavaly született Zulu, a gondozók által nevelt szurikátabébi, Hada, a tapírkislány, Izabella, a tevecsikó, Guba, a sörényeshangyász-kölyök, Móric és Buda, a két orangután-kisfiú és Wendy, a vombatgyerek is.


A fenti lista persze korántsem teljes, hiszen a 2020-ban világra jött kisállatok száma a kétszázat is meghaladja a városligeti intézményben. Sok születésről mi is beszámoltunk, így itt olvashattok (és láthattok képet vagy videót) az óriásvidra-kölykökről, itt a vombatgyerekről, itt a kis Parma-kengururól és szurikátáról, itt pedig az egyik orangutánbébiről.

A 2020-as év kisállatairól szólva fontos megemlíteni, hogy sok olyan fajnál volt gyermekáldás (például a már említett vombatoknál, a sörényes hangyászoknál, a tapíroknál, illetve a tarvarjaknál), amelyek természetes élőhelyükön fenyegetett fajnak számítanak, ezért állatkerti szaporításuknak természetvédelmi jelentősége is van.


(via Fővárosi Állat- és Növénykert Marketing és Kommunikációs Osztálya)