Itt az új Rumini kaland!

Rumini és az elsüllyedt világ címmel megjelent Berg Judit legújabb Rumini könyve, amely minden eddigi kötetnél hosszabb, összetettebb és kalandosabb útra hívja a kis olvasókat.

A Rumini és az elsüllyedt világ pontosan ott folytatódik, ahol az előző rész, a Rumini Tükör-szigeten véget ért. Az ott átélt kalandok megviselték a legénység tagjait, és már alig várják, hogy hazatérjenek otthonukba, Egérvárosba. Többhetes út vár rájuk, de nagy reményekkel indulnak neki, hiszen otthon várják őket barátaik és családjuk. Kisvártatva kiderül, hogy létezik egy rövidebb útvonal is hazafelé, keresztül az Áspis-tengeren.

Rövid tanácskozás után úgy határoznak, hogy ezt választják, hiszen mind tapasztalt hajósok, és úgy érzik, az esetleges erős áramlatokkal simán megbirkóznak. Jó tempóban, jó hangulatban haladnak. De vajon miért nem jár az Áspis-tengeren egyetlen hajós sem? Aztán egyszer csak szörnyű reccsenés hallatszik... Majd még egy. Mintha szétszakadtak volna a hajót tartó eresztékek – és a Szélkirálynő elsüllyed.

Ilyen sokkoló fordulattal kezdődik a most megjelent tizedik Rumini regény, ami ha lehet, még fordulatosabb, összetettebb, kalandosabb és varázslatosabb, mint az összes eddigi. Ebben a kötetben Rumini és társai egy víz alatt birodalmat fedeznek fel egy grandiózus, elképesztően kalandos és varázslatos történetben, amely telis-tele van új és izgalmas szereplőkkel. A legelső Rumini kötet egyébként még 2006-ban jelent meg, és a sorozat sikere azóta is töretlen. Berg Judit a kislányának írta az első részt, és akkor még valószínűleg eszébe sem jutott, hogy napjaink egyik legnépszerűbb magyar gyerekkönyv-sorozata válik majd belőle, ami ajánlott olvasmány lesz az iskolákban, ezenkívül kalandszoba, társasjátékok és még egy játszótér is a nevét viseli majd.

A karakterek az elmúlt években az olvasókkal együtt fejlődtek, változtak és váltak egyre összetettebbé. Ennek ékes példája a legújabb Rumini kötet, ami a valaha volt leghosszabb és legkalandosabb rész lett. A humor és a nyelvi lelemények változatlanul a könyv szerves részét képezik, átsegítve a nehéz helyzeteken a hősöket és az olvasókat is. A figurák fejlődése, személyiségük mélyülése is tetten érthető: döntéseik átgondoltabbak, és tényleg igazi csapatként tudnak együttműködni a cél érdekében. A hivatalosan 6 és 12 éves kor között ajánlott Rumini és az elsüllyedt világot így minden bizonnyal az egész család élvezni fogja: az ovisok, a sulisok, a nagytesók, akik elvileg már kinőttek a Rumini-korszakból, de még a felolvasó szülők is!


(via Pagony)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu