Mit nézzünk március 15-én a tévében?

Ma rengeteg izgalmas szabadtéri programmal várnak benneteket. Ha mégis otthon maradnátok, mi ezeket a filmeket ajánljuk!

A Robinson család titka
RTL Klub - március 15., 9.25
12 éven felülieknek ajánlott!

A tizenkét éves Lewis igazi csodagyerek, aki feltalálta az Emlékszkennert. Lewis azt reméli, hogy a gépezet jóvoltából végre megtalálhatja a vér szerinti édesanyját. Mielőtt azonban Lewis megvalósíthatná tervét, a szerkezetet ellopja tőle a velejéig romlott Kalapos férfi és nem kevésbé gonosz társa, Doris. Lewis a két gazfickó nyomába ered. Váratlan segítséget kap egy tinédzser fiútól, Wilburtól, aki időgépével elviszi Lewist a jövőbe, ahol egy napot töltenek a kissé furcsa Robinson család társaságában. 

Stuart Little kisegér
Viasat3 - március 15., 12.25
6 éven felülieknek ajánlott!

A Little család valószínűleg a világ legátlagosabb famíliája. Az ifjú párnak van egy kis háza, egy fia és rengeteg fölös energiája: hát elhatározzák, hogy örökbe fogadnak valakit. Az árvaházban hamarosan rá is találnak a legapróbb és legelhagyatottabb lényre: egy egérre. Stuart Little, a kisegér hamar a család részévé válik: befogadják a rokonok és esténként neki is jár a jó éjt puszi. Csak a család macskája nem tud belenyugodni az új kedvenc érkezésébe. Felbérel néhány rossz arcú kóbor kandúrt, hogy tegyék el láb alól a kicsi, nagyszájú és csupaszív egérsrácot. Kezdődnek a kalandok szárazon, vízen és a Central Park sűrűjében. 

Rio
TV2 - március 15., 14.10
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös, és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot, és előbb-utóbb a repülés örömét.

Vuk
m2 - március 15., 15.40
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Dargay Attila rajzfilm-klasszikusa a rendező 90. születésnapja tiszteletére digitálisan restaurálva visszatér a mozivászonra. Az ismert történet kezdetén "gyermekáldás" van rókacsaládban. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törtek a vadász és kutyái orra alá. 

Hupikék törpikék
RTL Klub - március 15., 15.45
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Ügyefogyi a Csodák Barlangjában átesik a mágikus kapun, minek következtében egy modern világban találja magát. Szerencsére az ott élő emberek játékbabának hiszik. Ezalatt a faluban a többi törp kutatóakciót szervez a megmentésére. 

Csodabogarak - Az elveszett hangyák völgye
Paramount Channel - március 15., 16.25
6 éven felülieknek ajánlott!

Egy békés tisztáson, egy hirtelen félbeszakadt piknik maradékai harcot szítanak két hangyafaj között. A csata tétje nem más, mint a felbecsülhetetlen értéket képviselő cukrosdoboz. Egy katica véletlenül a hangyacsata közepén találja magát. Összebarátkozik Mandible-lel, a fekete hangyák egyikével és segít neki megmenteni a fekete hangyák otthonát a kegyetlen vörös hangyák támadóitól, akiknek ostromát a félelmet nem ismerő Butor vezet. 

Vigyázz, kész, szörf!
Film + - március 15., 17.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Cody imádja a rockzenét és a szörfözést. A kamasz pingvin az első versenyére készül. Az ifjú tehetségről dokumentumfilmet forgat egy stáb. A filmesekkel a nyomában Cody nekivág, hogy otthonától, az antarktiszi Dérvidéktől távol, a Pin Gú szigeten induljon a nagy versenyen. Útja során találkozik a szörfös Pipi Joe-val, a menedzser Reggie Belafontéval, a tehetségkutató Mikey Abromowitz-cal és Lani Aliikai vízimentővel. Azután megismerkedik a sokat látott öreg szörfössel. Segítségével Cody rátalál a saját útjára, és rájön, hogy az igazi nyertes nem feltétlenül az, aki elsőként ér a célba. 

Charlie és a csokigyár
Viasat3 - március 15., 17.50
12 éven felülieknek ajánlott!

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja. 

A kőszívű ember fiai
DUNA Televízió - március 15., 18.40
12 éven felülieknek ajánlott!

A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richardot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért.