Mit nézzünk pénteken a tévében a gyerekkel?

Levetítik A grund második részét, az E.T.-t, a Bűbájt és a Tigris színre lép című filmet.

A grund 2.
TV2 - március 30., 7.00
12 éven felülieknek ajánljuk!

Új banda verődik össze a környékbeli kölykökből. Saul a baseball-csapat nem hivatalos vezetője kénytelen egy lányt, Hayley-t is bevenni a csapatba, hogy meglegyen a létszám. A helyzet még rosszabbra fordul, amikor egyikük elhozza apja játékrakétáját a grundra. Játék közben a modell átrepül a kerítésen, éppen a város legdühösebb kutyájához és elviselhetetlen gazdájához.

Seholország
TV2 - március 30., 9.05
12 éven felülieknek ajánljuk!

Evan befektetési tanácsadó, aki többet foglalkozik a tőzsdei árfolyamokkal, mint a kislányával. A hétéves Olivia így a fantáziavilágába menekül, ahol hercegnőkkel barátkozik. Rossz idők járnak Evanre: veszélyben van a széke, egyre kevesebb a kuncsaftja. Ráadásul lánya telerajzolja az üzleti feljegyzéseit a képzeletbeli hercegnők gondolataival. A végsőkig elkeseredett Evan a hercegnők üzeneteinek felhasználásával tart prezentációt a befektetőknek. Legnagyobb megdöbbenésére a jóslatok valóra válnak. Mindez arra készteti, hogy átértékelje a lányához fűződő kapcsolatát. 

E.T. - A földönkívüli
VIASAT3 - március 30., 10.30
12 éven felülieknek ajánljuk!

Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással.

Tigris színre lép
Film+ - március 30., 10.55
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A Százholdas Pagony összes bohókás, barátságos és legfőképpen rettentően szeretetreméltó lakója visszatér végre a filmvászonra, hogy elmesélje, miképpen döbbent rá Tigris: nem élhet a rokonai nélkül. Bizony, Tigris magányos! Mert Kangának ott van Zsebibaba és Micimackónak Malacka, és Róbert Gidának a szülei, és Fülesnek? na jó, Füles egyedül is jól érzi magát. De Tigris nagybácsikra, másod-unokatestvérekre, hugicákra és legalább egy dédnagymamára vágyik. Elszánt rokonvadászata közben természetesen mindent a feje tetejére állít, és ha ez nem volna elég, aggódó barátai is elhatározzák, hogy jobb híján távoli rokonnak adják ki magukat. Az igazi felfordulás tehát akkor kezdődik, amikor néhány feltűnően mackó-, bagoly- és zsebibabaszerű tigris kopogtat Tigris ajtaján... 

Kisanyám - Avagy mostantól minden más
Cool - március 30., 11.40
12 éven felülieknek ajánljuk!

A csinos és fiatal Helen Harris olyan életet él, amilyenről minden lány álmodozik: Manhattan legmenőbb divatügynökségénél dolgozik, karrierje töretlen, napközben divatbemutatókon pózol fontos embereknek, éjszakáit pedig a város legfelkapottabb klubjaiban tölti. Egy váratlan telefonhívás azonban mindent megváltoztat. Helen döbbenten értesül arról, hogy nővére és sógora egy balesetben meghaltak és három árvát hagytak maguk után. A 15 éves Audrey, a tízéves Henry és az ötéves Sarah Helen nénihez költözik. Az ismeretlen vizekre jutott Helen kezdetben régi életmódját megtartva igyekszik a gyereknevelés elvárásainak is eleget tenni.

Annie
RTL Klub - március 30., 11.40
12 éven felülieknek ajánljuk!

Annie valaha képregény lapjain élt, aztán dalra fakadt egy sikeres musicalben és immár a filmvászonra kívánkozott. A tizenegy éves Annie egész életét árvaházban töltötte. A gyerekek réme Miss Hannigan, a szigorú igazgatónő. A sokadik sikertelen szökési kísérlete után a jószívű Grace elviszi Annie-t karácsonyi vakációra egy másik környezetbe. A magányos milliomost, Warbuck urat és személyzetét teljesen megbabonázza a merész kislány viselkedése. Még az Egyesült Államok elnökét is megnevetteti Annie! A milliomos örökbe szeretné fogadni a kislányt, de ő szeretné megtalálni igazi szüleit. Annie egyetlen kincse egy ezüstmedál fele. Miss Hannigan bátyja és annak barátnője Annie szüleiként jelentkeznek, hogy felvegyék a szülőknek járó busás jutalmat...

Lilo és Stitch - A csillagkutya
HBO - március 30., 14.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Valahol messze-messze, egy távoli galaxisban egy bogaras tudós-genetikus kísérletei során különös, szeretetre alig méltó lényt teremt. A Galaktikus Szövetség persze leleplezi a bűnöst, börtönbe csukja, teremtményét pedig száműzi. A kis izé megszökik, és egy békés, távoli bolygó, nyugodalmas kis szigetén bújik el: Hawaiin. Egy magányos kislány, Lilo, megtalálja a jövevényt, kóbor kutyának nézi, és örökbe fogadja. A csillagkutya fokozatosan megszereti új gazdáját. Épp akkor, amikor üldözői a nyomára akadnak, és haza akarják toloncolni... 

Asterix az Olimpián
TV2 - március 30., 15.25
12 éven felülieknek ajánljuk!

Asterix és jó barátja, Obelix az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az Olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettőjük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlen a fair-play elemeit hordozza magában. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét? 

Bűbáj
RTL Klub - március 30., 15.40
12 éven felülieknek ajánljuk!

Giselle-t, a szépséges hercegnőt a gonosz királynő száműzi a varázslatos, dalokkal teli rajzfilmvilágból. Ennek következményeként a lány a mai, modern Amerikában találja magát. Giselle először elborzad New Yorktól, melyben feje tetejére állnak a mesevilágban ismert tételek. Azután találkozik Roberttel, a válóperes ügyvéddel, aki kisegíti a bajból, és akibe lassan, de biztosan beleszeret. Igaz, hazájában már eljegyezte őt Edward herceg. A dolgok összekavarodnak, amikor megjelenik a herceg, ráadásul a gonosz királynő is New Yorkba érkezik, hogy a hercegnő életére törjön.