NonStop Nemzeti Múzeum

A járvány egyre inkább a négy fal közé szorítja a világot. Egyetlen kitörési pont maradt, a virtuális tér! Ahogyan a világ jelentős múzeumai, a Magyar Nemzeti Múzeum is élen jár az online elérhető digitális tartalmak közvetítésében, és segít, hogy a tanulás könnyebb és szórakoztatóbb legyen.

A múzeum régész, történész és művészettörténész kollégái saját otthonukba visszavonulva, „home office” üzemmódba kapcsolva folytatják tovább tudományos munkájukat, amelynek szerves részét képezi a tudományos népszerűsítő tevékenység is. A múzeumpedagógusok, múzeumandragógusok az elmúlt két hétben a tanárok, tanítók munkáját támogatva már 33 játékos, szórakoztató, a tananyagokhoz kapcsolódó feladatot, kvízt készítettek, és a jövőben is napról napra gyarapítják ezt a különleges, online múzeumi tudáscsomagot.

A folyamatosan bővülő oldalon olyan tananyaghoz kapcsolódó feladatok érhetők el, amelyek segítségével a különböző korosztályhoz tartozó diákok játékos módon tanulhatnak. A játékos feladványok egy-egy videóhoz, képhez, műtárgyhoz, múzeumi leíráshoz kötődnek, így úgy érezhetik a diákok, mintha egy múzeumi órán lennének. Azaz, miközben elmélyednek a magyar történelem, a magyar legendák, mondák világában, megismerik közös történelmünk Nemzeti Múzeumban őrzött tárgyi emlékeit is.

Ha kellően felkeltettük a kíváncsiságotokat, akkor ide klikkeljetek! NonStop, szóval bármikor böngészhető.

További infó: https://mnm.hu/hu