Szavalópályázat a Toldi-premier alkalmából

Toldi Miklós legendás történetét animációs sorozat formájában kelti életre a közmédia: szeptember 19-től látható. A közelgő bemutató alkalmából az MTVA a generációs kötelékeket ápoló és erősítő pályázatot írt ki.

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja, Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta”

– nincs olyan magyar, aki ne emlékezne Arany János Toldijának kezdő soraira. Mindamellett, hogy a magyar lovagi mondakör egyik legjelentősebb szereplőjének története hamarosan megelevenedik a közmédia csatornáján, az MTVA minél szélesebb körben igyekszik éltetni a XIX. századi művet, amely híressé tette a költőt.

Ennek érdekében Mondj verset a nagyival! címmel pályázatot hirdetett, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában. Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének elszavalásával a legjobb felvételt beküldők értékes Toldi ajándékcsomagot nyerhetnek, valamint esélyt kaphatnak rá, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában is szerepeljenek.

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda


Az MTVA célja a pályázattal kulturális értékeink ápolása mellett a generációk közti kapcsolatok szorosabbra fűzése, amelynek során megmutatkozhat a legendás Toldi Miklós család-összekovácsoló ereje is. Arany János elbeszélő költeményének közös szavalása lehetőséget kínál az együtt tanulásra, a hasznos időtöltésre és a maradandó élményszerzésre. A felhívás részletei megtalálhatók a mediaklikk.hu/toldi oldalon, ahol a Toldihoz kapcsolódó további tartalmak és érdekességek is várják az érdeklődőket.

Szeptember 19-től pedig (ahogy arról korábban is beszámoltunk) a Duna Televízión indul a Toldi animációs sorozat, amelynek cselekményén maga a költő kalauzolja végig a nézőket. Az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg. A hazai rajzfilmgyártás legújabb gyöngyszemével vasárnap esténként 19.40-től találkozhat a közönség.


(via MTVA Sajtó és Marketing Iroda)


UPDATE: A jelentkezési határidőt a pályázat kiírója szeptember 26-ra módosította.