Új, családi Pagony kalandséta indult a kuflikkal

A felnőttek körében népszerű városi séták mintájára a gyerekkönyvkiadó a kis olvasók kedvenc meséire, történeteire épülő játékos, nyomozós feladványokból álló városi sétát indított.

Ezek során a résztvevő gyerekes családok, baráti társaságok Budapest különböző városrészeiben kalandozhatnak. A már népszerű A négy madár titka című séta után most indult a Dániel András kuflimeséire épülő kirándulás is, melynek neve: Pofánka és Lebegényi Lebéd, a kalaprepülő-pilóta. Dániel András kuflis meséi sok ovist, kisiskolást és szülőt is meghódítottak már, mostantól pedig ebben az új formában is találkozhatnak a kuflikra (és a város titkaira) kíváncsi családok Zödönnel, Béla bával, Hildával, Titusszal, Valérral, Pofánkával és Fityirccel.

A kalandséta kerettörténete szerint Lebegényi Lebéd kalaprepülő-pilóta elvesztette repülőjét. Valaki bizonyára kölcsönvette... Minden kufli segítségére szükség lesz, hogy a játékban részvevők felkutassák a repülő nyomait, és megtalálják, ki és hova rejtette. A játékos feladatok során a gyerekeknek és szüleiknek a házak falán, az ajtókon, az udvarokban elrejtett számtalan apró jelet kell megkeresniük, amelyek segítik őket a feladatok megoldásában. A nyomozás során együtt nyitogathatják a kuflik zsebtarisznyáit, így járva be Újlipótváros utcáit a kb. 800 méteres sétán.

Forrás: Pagony


A szabadtéri kuflis kalandséta kapcsán sok-sok új információval, várostörténeti érdekességgel is gazdagodhatnak a gyerekek, sőt a feladatok részét képezi a formák felismerése, a logikus gondolkodás, az alapos megfigyelés is, így észrevétlenül fejleszti a gyerekek legkülönfélébb készségeit. Az 5-12 éves korosztálynak szóló, egy-másfél órás kültéri programra online lehet időpontot foglalni; a résztvevők a Pagony Játékházból indulnak, és ide is térnek vissza (remélhetőleg a megtalált repülővel).

Az akadálymentes, tehát babakocsival is kényelmesen bejárható sétán

maximum 6 fő vehet részt,

a nyomozáshoz szükséges összes fertőtlenített felszerelést a Pagony biztosítja, és a résztvevők egy izgalmas várostörténeti ismeretterjesztő füzetet is kapnak ajándékba. További részleteket ide kattintva tudhatunk meg, és regisztrálni is ezen a linken tudunk.


(via Pagony)