Ünnepi repertoár a Bábfilmszínház műsorán

December 19. és január 2. között előadás-sorozattal és új premierrel ünnepel a Budapest Bábszínház.

Az ünnepek környékén és alatt a Budapest Bábszínház legnépszerűbb előadásaira lehet streamjegyet váltani. A Bábfilmszínház minden korosztály számára kínál szórakozást, és egy szívmelengetően szép történet is debütál, immár az online térben.

Az ünnepi streamműsor december 19-20-án Václav Ctvrtek Rumcájsz című meséjével kezdődik: ez a Bábszínház idei évadának első bemutatója, ami a képernyőkön valósul meg, Schneider Jankó rendezésében. A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában az igazságos banditával és kedvesével, Mankával ismerkedhetnek meg az óvodások és kisiskolások.

Rumcájsz. Forrás: Budapest Bábszínház

 

December 25-én és január 3-án sokak kedvencét, a Holle anyót Kuthy Ágnes rendezésében láthatják a Bábfilmszínház nézői. Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazza. December 26-án és 27-én Hoffer Károly rendezésében a Gengszternagyi lesz műsoron, 28-án megint jön Rumcájsz, 30-án, 18 órától pedig a kisiskolásokat és családjukat megszólító Kisrigókat láthatják a nézők. Ez a különleges előadás Paulon Viktória személyes indíttatású története, örökbefogadott gyermekei fantáziadús, mesés elemekkel átszőtt magánmitológiája, amit Gimesi Dóra adaptált színpadra.

Holle anyó. Forrás: Budapest Bábszínház

 

December 31-én a bábszínházi hagyományokat folytatva sokak kedvence, a Boribon és Annipanni látható a Bábfilmszínház műsorán. Marék Veronika hőseit a fél világ ismeri: a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Ellinger Edina rendezése többek közt a Színikritikusok Díját is elnyerte a legjobb gyerek- és ifjúsági előadás kategóriájában 2014-ben. Végül a korábbi streampremier után január 2-án, 15 órától ismét a Kisrigókat láthatják a nézők.


(via Budapest Bábszínház)