TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 046 656 RU
2
INDEX 971 380 RU
3
24 861 424 RU
4
IDOKEP 809 608 RU
5
ORIGO 766 224 RU
6
PORTFOLIO 654 500 RU
7
FEMINA 590 784 RU
8
TELEX 587 112 RU
9
NLC 515 032 RU
10
RIPOST 488 104 RU
1
BLIKK 1 046 656 RU
2
INDEX 971 380 RU
3
24 861 424 RU
4
IDOKEP 809 608 RU
5
ORIGO 766 224 RU
6
PORTFOLIO 654 500 RU
7
FEMINA 590 784 RU
8
TELEX 587 112 RU
9
NLC 515 032 RU
10
RIPOST 488 104 RU

10+1 ingyenjátékot kapnak a Playstation-tulajok, hogy elviselhetőbb legyen a karantén

A Sony Play At Home 2021 elnevezésű kezdeményezése a koronavírus miatti otthonülés okozta depressziót hivatott enyhíteni. Ingyen letölthető többek között a Horizon Zero Dawn és a Ratchet & Clank, valamint számos családbarát játék is!

A Sony még tavaly, a világméretű koronavírus-járvány első hulláma idején indította el a beszédes nevű Play At Home-kampányát, amelyben mindenkit arra buzdított, hogy ha csak teheti, maradjon otthon, és nyúzza a Playstation-konzolját. Ehhez a szórakoztatóipari óriás akkor egy videojátékos berkekben igazi nagyágyúnak számító trilógiát, a Tom Holland főszereplésével hamarosan a filmvásznon is bemutatkozó az Uncharted 1-2-3-at adta oda mindenkinek ingyen. Ráadásul örökbe, vagyis nemcsak arra az időszakra, amíg az embernek le nem jár a Playatation Plus-előfizetése.

Most, hogy egy év eltelt, és a világméretű pandémia nemcsak hogy nem tűnt el az életünkből, de már a folyamatosan mutálódó vírus harmadik hulláma miatt szenved a fél világ a bezárt mozik, színházak és éttermek, valamint a kijárási korlátozások és az online oktatás-ra való áttérés miatt, a Sony elindította a Play At Home 2021 kampányt. Azaz ismét jobbnál jobb videójátékokkal igyekszik a cég elérni azt, hogy a gémerek ezekben a vészterhes időkben tényleg szorítsák minimálisra a személyes találkozásaikat, és ne engedjenek szabad utat a vírus terjedésének, inkább játszanak szépen otthon. Március 26. és április 23. között nem kevesebb, mint 9 PS4-játék lesz elérhető ingyenesen, április 19. és május 14. között pedig a Horizon Zero Dawn Complete Edition is a miénk lehet (ezen kívül április 1-ig még a Ratchet & Clank is letölthető)!

1. Horizon Zero Dawn Complete Edition

Régóta nem értelmezték újra olyan szórakoztatóan a Mad Max-zsánert, mint 2017-ben a Guerrilla Games, akik a számos mozifilmből, regényből, képregényből és videojátékból ismert „növénytenger nőtt a civilizáció romjain, ahol egy maroknyi neo-barbár próbálja megélni a másnapot az utcán kószáló ragadozók közt”-toposzt egy rakás gigantikus robotlénnyel, és egy Aloy nevű, bátor főhősnővel turbózták fel.

 

2. Subnautica

Unknown Worlds Entertainment 2018-as játéka egy óceánbolygón játszódik. Miután az űrhajónkkal űrhajótörést szenvedünk ezen a furcsa planétán, a túlélés érdekében nyersanyagokat kell gyűjtenünk, és szembe kell néznünk a mélység különös, vérszomjas szörnyetegeivel is.

 

3. Enter the Gungeon

A Dodge Roll és a Devolver Digital 2017-es játékában egy régi, Nintendo- és SNES-klasszikusokat idéző, fantasy és sci-fi elemekkel felturbózott, csillogó-villogó világban kell különféle fegyverekkel móresre tanítanunk az ellenségeinket.

 

4. Abzû

A Giant Squid Studios és az 505 Games 2016-is játékában egy olyan ócenában várnak ránk kalandok, ahol lépten-nyomon a sumér mitológia elemeibe botlunk. Aki szerette Matt Nava előző, grafikájában is zenéjében is ehhez hasonló játékát, a 2012-es Journeyt (tavaly szintén ingyen osztogatta a pandémia alatt a Sony), az az Abzûban sem fog csalódni!

 

5. The Witness

Aki annak idején, a szép emlékű '90-es években napokat töltött a Myst című, kultikus puzzle játékkal, az nyugodtan tegyen próbát a Thekla boszorkánykonyháján kotyvasztott The Witness-szel is, mert bár kis költségvetésű indie játék, látványban és hangulatban igyekszik felnőni a nagy elődhöz. A feladatunk itt is az, hogy újabb ás újabb furmányos fejtörők megoldásával előre jutva megfejtsük egy gyönyörű és titokzatos sziget minden titkát.

 

6. Rez Infinite

2001-ben óriási flash volt az United Game Artists és a Sega Dreamcast- és Playstation 2-konzolokra kihozott, ritmusjátékba oltott rail shootere, ami pár évvel ezelőtt egy VR-szemüveges ráncfelvarrást is kapott. Ebben a látványos és hangos virtuális világban úgy kell harcolnod, mintha csak táged szippantott volna be a kultikus Tron mozifilmekben látott szuperszámítógép!

 

7. Astro Bot Rescue Mission

A Japan Studio PS4 VR-ra fejlesztett 2018-as platformjátékában egy Wall-E-re emlékeztető, aranyos kis robottal, a címbéli Atro Bottal kell megmentenünk a bajba jutott droid barátainkat egy futurisztikus Super Mario-világban.

 

8. Moss

A Polyarc 2018-ban jelentette meg ezt a bűbájos mesegrafikával megáldott, VR-játékot, amelyben Quill nevű, bátor kisegérrel kell helytállnunk egy veszedelmes fantasy világban, ahol az elvarázsolt erdőkben és a kísérteties várkastélyokban megannyi csoda – de még annál is több gonosz ellenfél vár ránk!

 

9. Thumper

Ebben az eredetileg 2016-ban megjelent, lázálomszerű VR-ritmusjátékban minden ügyességünkre szükségünk lesz, hogy egy eszelősen gyors hullámvasúton száguldozva legyőzzük egy furcsa világ különös gépszörnyetegeit.

 

10. Paper Beast

Ha valaki annak idején hozzám hasonlóan szintén órákig ült megbabonázva az Another World előtt, hogy a vektorgrafikával megrajzolt Lestert ide-oda terelgesse egy csodálatosan idegen sci-fi világban, az a 2020-ban megjelent Paper Beastet is imádni fogja, ha akad a keze ügyében egy VR-szemüveg. A játék tervezője ugyanis nem más, mint Éric Chahi, aki ezúttal is egy komplett lélegző, izgő-mozgó világot álmodott meg a játékosoknak – hogy aztán ne lézerpisztolyos, albínó melákokkal népesítse be, hanem papírból hajtogatott, szürreális lényekkel, akikkel mi magunk is együtt bóklászhatunk egy különös kősivatagban...

 

+1. Ratchet & Clank

Ratchet, az adrenalinfüggő, Quark kapitány-rajongó szőrmók, valamint szószátyár robot segítőtársa, Clank lassan 20 éve keveredik fergetegesebbnél fergetegesebb kalandokba a Playstation- konzolokon. A közönségkedvenc, 2002-es platformjáték a 2016-os, egész estés rajzfilmmel egy időben kapott egy látványos ráncfelvarrást, hogy vidám rajzfilmes grafikával szögezze a kicsiket és a nagyokat a tévéképernyők elé. Előre, Ratchet és Clank, vesszen a galád Dr. Nefarious!

A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu