Mozifilmes látványt és izgalmakat ígér a legújabb Star Wars-játék - ELŐZETES

Itt a 2024-re ígért Star Wars Outlaws első trailere, amelyben egy vagány „női Han Solo” és egy „Bébi Yoda 2.0”-szerű űrlény veti bele magát a kalandokba A Birodalom visszavág eseményei után.

A vasárnapi Xbox Games Showcase  során számos olyan videójátékról rántották le a leplet a készítők, amelyek majd a következő néhány évben fogják kis túlzással felrobbantani az internetet.

A geek dzsembori egyik legfontosabb eseménye a Star Wars Outlaws első trailere volt, amelyben egy vagány „női Han Solo” nyaktörő menekülések közepette jár túl a birodalmiak eszén, miközben egy bűbájos kis űrlény segítőtárs is ott sündörög körülötte.

 

 

Az ifjú főhősnőt egyébként Kay Vess-nek hívják, és a promóciós képek tanúsága szerint nemcsak ez a bohókás kis rasztafári Disney-figura („az új Bébi Yoda?”) fog vele kajtatni keresztbe-kasul a galaxisban, hanem egy robot is, aki valamiért westernhősökre jellemző, hosszú kabátot hord, pedig elvileg nem is kéne fáznia... 

Magáról a játékról viszont egyelőre elég keveset lehet tudni. Annyi biztos, hogy Star Wars Outlaws címmel jelenik majd meg 2024 folyamán PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re, maga a sztori pedig A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között fog játszódni, vagyis abban a polgárháborús időszakban, amikor Darth Vader és Palpatine császár is ereje teljében van, a galaxis-szerte szétröppent Lázadók a hoth-i csata elvesztése után még a sebeiket nyalogatják, a Kay Vess-féle félalvilága alakok pedig a zavarosban halászva teszik próbára a szerencséjüket.

A Star Wars Outlaws fejlesztője a korábbi Star Wars-játékoktól eltérően ezúttal nem az Electronic Arts, hanem a Ubisoft (azon belül is a cégóriás égisze alá tartozó Massive Entertainment), és mivel nagyon úgy hirdetik az új produkciójukat, mint egy „nyílt világú Star Wars-játék”, ahol felfedezhetjük egy messzi-messzi galaxis ikonikus és korábban ismeretlen bolygóit, alighanem egy Assassin's Creedre vagy Far Cry-szerű játékot fogunk kapni, amelyben az egymás után sorjázó küldetésekben a harcok mellett a lopakodás és a cselvetés is nagyon fontos szerepet kaphat. 

(via Slashfilm)