10 magyar szinkronhang, aki nagyon hiányzik nekünk

Ha meghalljuk egy régebbi filmben hangjukat, azonnal kedves érzés tölt el bennünket. Majd a következő pillanatban arra is rádöbbenünk, hogy már nincsenek köztünk, és nem hallhatjuk, láthatjuk őket többet új szerepekben. (Korántsem emlékeztünk még meg mindenkiről. A sorozat folytatódik.)

Bujtor István

Bud Spencer! Vágja rá mindenki természetesen, hiszen a magyar szinkron ebben az esetben még jobb is, mint Bud eredeti hangja. De ő szinkronizálta az Éjszakai rohanásban Alonzo Mosely FBI ügynököt, A hét mesterlövészben Brad Dextert, vagy a Megint 48 órában Nick Nolte-t.

Szabó Ottó

Kinek ne csengene a fülébe Derrick reszelős hangja, mely tudott barátságos is, de szigorú is lenni. És persze neki köszönhetjük Obi-Wan remek szinkronját is a Star Wars-ból. Ezeken kívül 1957 és 1998 között megszámlálhatatlan filmnek volt ismerős szinkronszínésze.

Sztankay István

Tony Curtis és Belmondo kötelező magyar hangja. De rendszeresen szinkronizálta Mastroiannit és Gregory Pecket is. Ő kölcsönözte a hangját Leslie Nielsennek a Csupaszt pisztolyban, Danny DeVito-nak a Batman visszatérben, és Peter O’Tool-nak a Trójában. Sose felejtsük el, hogy ő volt a Királyfi hangja a Süsüben!

Kristóf Tibor

Rengeteg filmben hallhattuk, kezdve a Verdák-tól, a Kis hableányon és az Oroszlánkirályon keresztül egészen a Kutyaszorítóban-ig. Számomra mégis a legemlékezetesebb Vader Nagyúrként volt a Star Wars-ban, és John Cleese hangjaként a Gyalog galopp-ban.

Szabó Gyula

Peter Falk állandó, és kiváló magyar hangja. Így nemcsak a Columbóban szinkronizálta őt, hanem a Berlin felett az ég-ben, az Elveszett világban és a Napsugár fiúkban is többek között. Ő volt a Pumukliban Eder mester hangja, és a Magyar népmesék felejthetetlen narrátora.

Végvári Tamás

David Attenborough! De ne feledjük Al Pacinót, vagy Bruno Ganz-ot a Bukásból. Kölcsönözte hangját a Shrekben Farquaad nagyúrnak, a Galaxis útikalauz stopposoknak-ban Stephen Fry-nak, a Zongoraleckében Harvey Keitelnek, és még számtalan sok filmben, számtalan színésznek.

Helyey László

Jellegzetes hangja ma is megmelengeti a szívet. Az Amelie csodálatos életében narrátorként mintha csak a filmhez tartozna. Ő volt Depardieu és Donald Sutherland állandó magyar hangja. És persze senki nem fogja őt elfelejteni Mátyás királyként. Surdára emlékszünk?

Felföldi László

Orgánuma nagyon kellemes volt, de talán neve nincs annyira benne a köztudatban, mint a többi szinkronszínészé. Pedig hallhattuk a Twin Peaks-ben, a Szellemirtók-ban, a Jurassic Park-ban, a Haláli fegyverben, A klinikában, vagy a Nils Holgerson csodálatos utazásában.

Sinkó László

Hatalmas életmű. Grabowski a Macskafogóban, Anthony Hopkins mintegy 17 filmben, Jack Nicholson a Batman-ben, sőt volt ő még Maigret és Sherlock Holmes is. Felejthetetlen narrátora volt a Másfélmillió lépés Magyarországon sorozatnak.

Garas Dezső

Legemlékezetesebb szinkronszerepe Belmondo A profi-ban. De hallhattuk őt a Perlascában, a Gyilkosság az Orient expresszen-ben, A dominó-elvben, a Hanussenben, vagy a Robin Hood-ban is.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu