12 dolog, amiért rendes ember nem jár zenei fesztiválokra

Fullasztó a por, nagy a tömeg, elképesztő a drágaság, és van még egy rakás másik minden kellemetlenség.

Miután az előző cikkünkben összeszedtük, mi a jó a nyári zenei fesztiválokban, most jöjjön a másik oldal.

1. A fesztiválok alapfelszereltsége a por, ami reggelre mindent beborít az ember hajától a szájpadlásáig. Még rosszabb a helyzet, ha esik az eső, mert akkor mindenki sárban dagonyázik, és pihenőhelyet is kihívás találni.

A post shared by rhyssdta (@rhyssdta) on

 

2.  Mint minden tömegrendezvényen, a fesztiválokon is óriási lehet a tömeg, ami már önmagában is kellemetlen. Ráadásul folyton óriási sor áll a pultoknál, és ha az ember a főszínpadnál beküzdi magát a legjobb helyre, onnan már csak nagyon nehezen szánja rá magát, hogy elinduljon a pult vagy a mosdók felé.

Maxime Lebrun/Unsplash

 

3. Az itthoni fesztiválokon is folyamatosan fejlődik az infrastruktúra, de azért még mindig sokkoló élmény tud lenni, ha az ember előtt ezrek használták ugyanazt a mobilvécét. Rossz esetben még sorba is kell állni érte, pedig már messziről bűzlik az egész vizesblokk.

 

4. Ha az ember leülne valahová pihenni a fűbe, akkor pillanatok alatt körbepisilik a férfiak, akik nem szorulnak a mobilvécére.

 

5. Nem lehet rendesen felöltözni, mert ha az ember kicsípi magát, akkor a nagy igénybevétel ellenére valahogy oda kell figyelni arra, hogy kíméljük a ruhát és a cipőt. Ha viszont az ember kényelmesen öltözik, akkor azért feszenghet, mert nem néz ki elég menőn, súlyosabb esetben le is fotózzák kompromittáló szerelésben.

No more mud!! #festivalkids #festivalmud

A post shared by FestivalKidz ???? (@festivalkidz) on

 

6. Ha több napra megy az ember, akkor képtelenség rendesen aludni, mert nonstop dübörög a zene, a sátortáborban állandó a jövés-menés, és az ember még örülhet, ha nem esik rá a hajlékára egy részeg fesztiválozó. Arról nem is beszélve, hogy aki éjjel bulizott, az nappal sem reménykedhet alvásban, hacsak nem árnyékban vert sátrat. Napon álló sátorban ugyanis egyedül megfulladni lehet szörnyű kínok között, és ezt mindenki jól tudja, aki valaha próbálta.

 

7. A fesztiválok egyre jobban próbálnak odafigyelni arra, hogy feleslegesen ne terheljék túl a környezetet. Visszaváltható poharakat vezetnek be, korlátozzák a szívószálosztogatást, de így is nagy mennyiségű műanyagszemét keletkezik.

A post shared by TheDustyFish (@thedustyfish) on

 

8.  Az emberek már élvezni sem tudják a jó pillanatokat, folyton fotóznak, videóznak és selfiebotoznak, főleg ha közel kerülnek a színpadhoz.

 

9. Elvileg a fesztiválozás arról szól hogy mindenki önmaga lehet, és ezt a ruházatával is szabadon kifejezheti, gyakorlatilag mégis mindenki ugyanazokat a trendi göncöket hordja.

http://liketk.it/2x2NU #liketkit #LTKeurope #LTKunder50

A post shared by LAUREN ✖️ (@laaurenlouisee) on

 

10. Drága az étel és az ital, és ha rászánja magát az ember az evésre, akkor azt a pár falatot is valami átjáróházban tipródva kell megennie, ahelyett, hogy kényelmesen le tudna ülni valahová.

 

11. Miközben a környéken lakókat általában kikészíti a zaj, a fesztiválozók meg sokszor arra panaszkodnak,  hogy nem szól elég jól a zene. Egy szabadtéri buliban nehéz is azt a hangosítást nyújtani, mint egy profi szórakozóhelyen.

 

12. A nagy buli után jön a nagy másnaposság. Fesztiválozni üdítő élmény lehet, de ha az ember becsülettel beveti magát a sűrűjébe, és már nem 19 éves, akkor egy többnapos menet után hosszú időbe telhet, mire kiheveri. Ha elég sokat kiabál az ember, akkor előfordulhat, hogy utána egy hétig csak suttogva tud beszélni, és akkor még nem is beszéltünk a hírhedt fesztiválbetegségől, ami egy sima megfázásra hasonlít és minden rendszeres fesztiválozó jól ismeri.