20 dolog, amit nem tudtál Johnny Deppről

Saját faluja van, szuperhős is lehetett volna és egyszer szétvert egy hotelszobát – egy tatu miatt.

Johnny Depp az Amber Hearddel vívott bírósági csatájának köszönhetően mostanában többet szerepel a médiában, mint fénykorában, és egy ideig ez még így is lesz, ezért úgy gondoltuk, ebből az apropóból összegyűjtünk róla 20 kevésbé ismert érdekességet, legyen az a filmjeivel vagy a magánéletével kapcsolatos.

1. Sok színészkollégához hasonlóan Depp is imád zenélni, gitárosként közreműködött az  Oasis, Shane MacGowan, Iggy Pop, Vanessa Paradis, Aerosmith és Marilyn Manson dalaiban, utóbbival fel is lépett 2012-ben. Több filmje soundtrackjén is játszott (Csokoládé, a Volt egyszer egy Mexikó) és feltűnt Tom Petty and the Heartbreakers, The Lemonheads, Avril Lavigne és Paul McCartney klipjeiben.

 

2. 2015-ben megalapította a Hollywood Vampires című formációt, amelyben Alice Cooperrel és az Aerosmith-tag Joe Perryvel zenél együtt. Még ebben az évben kiadtak egy albumot, rajta 11 rockdalfeldolgozással és 3 saját szerzeménnyel. A második albumuk 2019 júniusában jött ki.

 

3. Nem az alsó polcról válogatja a borokat. A most zajló bírósági tárgyalás során is kiderült, hogy nem veti meg a drága nedüket, de ezt korábban sem titkolta. Saját bevallása szerint havonta 30 ezer dollárt is eltapsol borra.

4. Szórja a milliókat. A sztár 2017-ben beperelte a pénzügyeit intéző céget, arra hivatkozva, hogy miattuk szaladtak meg a költségei. Ebben az időben nagyjából havi 2 millió dollár volt a „rezsije”, amiben a már említett boros számlák mellett a következő tételek szerepeltek:

  • 300 ezer az alkalmazottainak (40 fős stábja van)
  • 150 ezer saját maga és családja védelmére
  • 200 ezer magánrepülőre

Persze van (volt) is miből a tejbe aprítania, csak 2016-ban 48 millió dollárt keresett.

5. Egzotikus szigete és saját faluja is volt. Depp még 2004-ben vásárolt meg egy szigetcsoportot a Bahamákon 3.6 millió dollárért, ahol a strandokat a gyerekeiről és az akkori élettársáról, Vanessa Paradis-ról nevezte el. Ki tudja, miért, de jó ötletnek tartotta egy étteremmel és templommal is felszerelt francia falu megvételét 2001-ben, amelynek a karbantartására az évek során 10 millió dollárt költött.

Forrás: Splash News

 

6. Legendás barátság fűzte Hunter S. Thompsonhoz, a gonzó újságírás atyjához, akit el is játszott a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmjében. Felkészülés gyanánt beköltözött az íróhoz, hogy megfigyelje minden mozdulatát és megismerje az észjárását. Thompsonnal annak öngyilkosságáig közeli barátok maradtak, és a színész 3 millió dollárt költött arra, hogy az író hamvait kilőhessék egy ágyúból.

7. Nicolas Cage-nek (is) köszönhetjük, hogy színész lett belőle – már ha lehet hinni Cage állításainak, aki a People magazinnak árulta el, hogy Depp anno zenész akart lenni, és úgy gondolta, a színészkedéshez nincs tehetsége. Cage nem értett vele egyet, és elküldte őt a saját ügynökéhez, aki összehozta Depp első meghallgatását. Ezt volt a Rémálom az Elm utcában.

8. Övé volt a leghíresebb hollywoodi nightclub. A Sunset Stripen található Viper Room szomorú nevezetessége, hogy itt adagolta túl magát River Phoenix 1993 őszén, de azt valószínűleg kevesebben tudják, hogy Depp résztulajdonosa volt a klubnak egészen 2003-ig.

Forrás: Getty Images

 

9. A színész éppen a Doktor Parnassus és a képzelet birodalmát forgatta, amikor Heath Ledger életét vesztette. A tragédiáról értesülve megtakarítási számlát nyitott Ledger lányának és a filmért kapott teljes gázsiját elutalta rá Jude Law-val és Colin Farrell-lel közösen.

10. Civilben is kalózkodik. A sztárhoz annyira hozzánőtt Jack Sparrow karaktere (akit egyébként Keith Richardsról mintázott), hogy megvan a kosztümje otthon is, és nem fél használni: abban szokta meglátogatni a beteg gyerekeket a kórházban.

11. Majdnem A magányos lovas lett az utolsó filmje. Depp úgy döntött, maga végzi el az összes kaszkadőrmutatványát, aminek az lett a vége, hogy az egyik lovas jelenetben kicsúszott a nyeregből, és az állat kis híján halálra taposta. Csodával határos módon csak kisebb sérüléseket szenvedett, és egy orvosi vizsgálat után már folytatta is a munkát. 

 

12. Fura helyről merít ihletet. Azt már mindenki tudja, hogy Keith Richards volt Jack Sparrow mintája (pláne mert a 10-es pontban megírtuk), de azt már nehezebb lenne kitalálni, Willy Wonka alakja hogyan született meg. Depp azt állítja, hogy úgy alakította a különc csokoládégyárost, mintha egy betépett George Bush-t játszana.

Forrás: PORT.hu

 

13. Róla neveztek el egy kihalt ízeltlábút. Amikor David Legg paleontológus meglátta a megkövült karomnyomokat, egyből Ollókezű Edwardra asszociált, ezért Kootenichela deppinek nevezte el a fajt. (A chela latinul karmot vagy ollót jelent.)

14. Állítólag komoly babagyűjteménye van. A színész a lánya kedvéért gyűjtötte a Barbie-babákat, a Beyoncéról, Paris Hiltonról, Marilyn Monroe-ról és Audrey Hepburnről mintázott gyűjtői kiadásokat is beszerezte, és nem volt szíve kidobni őket, miután Lily-Rose már kinőtte őket. A segítségükkel próbálja ki az új karakterek hangjait.

15. Többször is élvezte már a rendőrség vendégszeretetét. 1989-ben az akkor 25 éves Depp a vancouveri hotelszobájában bulizott, és rátámadt a hangzavar beszüntetését kérő biztonsági őrre. 1999-ben egy londoni étteremben vacsorázott Vanessa Paradis-val, és az épület előtt inzultálta az őket fotózó paparazzót.

Johnny Depp és Vanessa Paradis és 2005-ben (Forrás: Getty Images)

 

16. Egy tatu miatt vert szét egy hotelszobát – legalábbis ezt állította. 1994-ben történt az incidens New Yorkban, ahol az akkori barátnőjével, Kate Moss-szal vették ki az egyetlen éjszakára 1200 dollárba kerülő szobát. A színész állítása szerint megijedt a szállásukra betévedő állattól, és azért amortizálta le az ingatlant… Miután belement, hogy kifizeti a 9767 ezer dolláros kárt, ejtették ellene a vádakat.

17. Elhamarkodott egy tetoválást. 1989-ben, az Ollókezű Edward forgatásán habarodott bele Winona Ryderbe, annyira, hogy magára tetováltatta a "Winona Forever" feliratot. Ebből az 1993-as szakítás után "Wino Forever" lett.

Forrás: PORT.hu

 

18. Depp mindenhol népszerű, de Szerbiában különösen, ahol 2010-ben, a Küstendorf Filmfesztivál helyszínén, Drvengradban életnagyságú szobrot állítottak a tiszteletére. Idén februárban pedig Aleksandar Vucic elnök a szerb államiság napján a Szerb Köztársaság Arany Érdemrendjével tüntette ki.  

Johnny Depp és Emir Kusturica 2010-ben (Forrás: Getty Images - Srdjan Stevanovic)

 

19. Szuperhős is lehetett volna belőle. A 2003-as Ang Lee-féle Hulkban neki is felajánlották Bruce Banner szerepét, de nem élt a lehetőséggel. Helyette Eric Bana lett a zöld óriás.

20. Van egy Sean Penn-nel és John Malkovichcsal közös étterme is. A párizsi Man Ray, amit egy avantgárd művészről neveztek el, egy felújított színházban található és tibeti gasztronómiára specializálódott.

Via: IMDb / Crafty Diply