5 film Winona Rydertől a héten, amit kár lenne kihagyni!

A törékeny, de szexi lány, akinek még a bolti lopásait is megbocsátja a mozirajongó... Nem véletlen, hiszen ugyanúgy megállja a helyét és a képernyőhöz szegezi a nézőt akár tisztelettudó, illedelmes úrilánykát alakít kosztümös filmekben, akár minden hájjal megkent, számító némbert, vagy narkós csapos lányt. Winona Ryder ezen a héten változatos szerepekkel gyönyörködteti rajongóit.

Darwin-díj - Halni tudni kell!

Vajon jár-e biztosítási díj a lúzereknek? Igen, a lúzereknek (illetve családtagjaiknak), akik annyira valószerűtlen baleseteket szenvednek saját hibájukból, amit az átlag biztosítási ügynök csak sima balesetnek nézne. A Darwin-díj - Halni tudni kell! című film persze a különböző Darwin-díjasok felvonultatása miatt is vicces, de hát itt van még nekünk bónuszként Winona is, aki Joseph Fiennes partnereként egy ravasz, de szkeptikus és kicsit kiégett biztosítási nyomozónőt alakít, aki kellően bunkó is, hogy kerek legyen a történet.

(AMC: szerda, 15:10)

 

Drakula

A sokoldalú Francis Ford Coppola miért pont vámpírfilmet ne rendezett volna? A Drakula olyan, mintha minden szereplő morfiummámorban úszva fantáziálna, beleértve a nézőt is. Ezt a mozit épp a lenyűgöző, részletgazdag látványvilág miatt érdemes megnézni azoknak is, akiket a vámpírsztori nem hat meg. No meg persze Winona miatt is, aki egy szűzies kisasszonyt játszik, akit természetesen hatalmába kerít lassan a gonosz.

(AMC: csütörtök, 1:15)

 

Ártatlanság kora

Maradjunk is ebben a korban, maradjunk a kosztümöknél és az úri lánykáknál. Egy másik nagy név, Martin Scorsese szintén viktoriánus díszletek között forgatott Winonával. Ha az előző mozinál kiemeltük a részletgazdag látványvilágot, akkor az Ártatlanság kora esetében ez fokozottan érvényes, azzal a különbséggel, hogy itt a realisztikus ábrázoláson, és nem a borzongató fantáziavilág megjelenítésén van a hangsúly. Mindenesetre, aki szereti a 100%-osan korhű filmeket, az kattintson. És persze Winona is fantasztikus, aki ebben a filmben, Daniel Day-Lewis partnereként nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat is kapott 1994-ben.

(FILMCAFE: péntek, 18:25)

 

A kismenő

Na jó, akkor a sok szűzies, kosztümös úrilány után, akik még a mustáros virslit is keszkenővel szeletelik fel, nézzünk egy újabb megátalkodott némbert. Persze, mivel romkomról van szó, nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy nem eszik olyan forrón a kását, sem Winonát. Szóval (a nagyon béna magyar című) A kismenő igazi lazulós vígjáték a megszokott, de egyáltalán nem fájó klisékkel. Winona ebben egy, a hírversenyért mindenre képes riporternőt alakít, aki beférkőzik naiv főhősünk bizalmába, majd jól... Na igen, majd jól beleszeret. Nem spoiler, szóltunk, hogy romkom! Amúgy szórakoztató mozi ez, és kedvenc színésznőnk is hozza benne a formáját.

(COOL: szombat, 19:00; vasárnap, 15:00)

 

Harcban élve

A végére maradt a narkós csapos lány. A Harcban élve a női nézőknek inkább Jason Statham miatt érdekes, aki farmerdzsekiben rak rendet a kisvárosi kristálymeth maffia háza táján. De szerencsére előkelő szerepet kap a filmben Winona is, aki fekete göncökben, darkos szerelésben próbál üzletasszonyként érvényesülni a drogterjesztés kemény világában. Hogy mindez hogy megy neki, és hogy sikerül-e kilépnie a nagybani drogpiacra, nos jó pár verekedés után derül majd ki. De hát Statham az már csak Statham, vele nem lehet lacafacázni.

(RTL KLUB: szombat, 21:10)