A föl-földobott szerda

Teljesen megszokott szerdát kaptunk kézhez, amit aztán földobtunk pár szokatlan programmal, legalábbis nem ugyanazokkal. Onlineval, mozival és megint onlineval, csak nem olyannal. Így a szerdából a megszokott állóvíz csörgedező patakja lett, képzavarral nyakonöntve. Marhára jó lett! Ebből aztán becsukott szemmel is lehet választani!

Az egyetemen harmadszor rendezik meg virtuálisan a már hagyományosnak mondható tavaszi BGE Állásbörzét. A két napos rendezvénysorozaton a BGE képzési palettájának megfelelően a Karok vállalati partnerei a képzési területhez illeszkedő munkakörökkel várják a látogatókat.

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, április 6., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával. 

Tudod, mekkora részét adja karbon-lábnyomodnak az élelmiszerfogyasztás? Össze tudnál állítani egy másfélfokos menüt? Lehet húsvétra zöldebb ételekkel készülni? Erről fognak beszélgetni a GreenDependent munkatársaival, szakértőivel 2022. április 6-án - mindenkit szeretettel várnak az ingyenes online rendezvényre.

Minden szerdán az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában! 

Pinceszínház, április 6., 19:00

A Dixie Klub Európa egyetlen 50 éve folyamatosan működő olyan jazzklubja, amelyben a programot, azóta is ugyanaz az egy, a világ élvonalába tartozó zenekar szolgáltatja. A Dixie Kings of Hungary klubestjét a színházi idényben minden héten szerdán este 18.30 és 21.15 óra között tartja. 

Fonó Szerda tánctanítás és táncház: Bonchidai táncok

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

Miszako látássérültek számára ír audionarrációt filmekhez, hogy ők is megélhessék a mozi élményét. Egy vetítésen megismerkedik Nakamorival, a világhírű fényképésszel, aki lassanként veszíti el a látását. Nakamori fotóinak segítségével Miszako úgy érzi, a saját múltjába repül vissza.

Elnézést, de... | Színház és pszichológia

Tudunk-e elnézést kérni, ha hibáztunk vagy megbántottunk valakit, és képesek vagyunk-e megbocsájtani? Kinek fontos a bocsánatkérés és a megbocsájtás, lehet-e ezeket feltételekhez kötni, és ki lehet-e kényszeríteni? Milyen játszmákba állunk bele a téma kapcsán?

A népszerű zenekar kedvenc dalait dolgozta fel és adja elő mindannyiunk örömére. Az 50-es, 60-as évek legjobb blues muzsikái és saját szerzemények Turnaround módra. Hideg Csaba guitar-vocal, Szkórits Tala Gábor bass-vocal, Rókusz András drums.