A Pénzmúzeum Panoráma Terasz nyári üzemmódba kapcsolt

Nyáron hosszabbított nyitvatartással várja vendégeit a Pénzmúzeum Panoráma Terasz, Buda új skybárja, ahol a csendes szemlélődés lehetősége is adott, de tematikus programok is várják az érdeklődőket a Széll Kálmán téren.

Két évvel ezelőtti nyitása óta 230 000 fő látogatta meg a Pénzmúzeumot, de az érdeklődés nem lankad, ezért a Pénzmúzeum, reagálva a megnövekedett érdeklődésre, már a tavaszi idényben alakított a nyitvatartási időn. Most újból a határok kiterjesztésére kerül sor, de ezúttal a Pénzmúzeum Panoráma Terasz esetén. A nyári idényben hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 09:00-22:00, míg kedden, szombaton és vasárnap 10:00 és 22:00 óra között tart nyitva.

 

PROGRAMOKBAN NEM LESZ HIÁNY

A terasz ezen a nyáron is számos esemény otthona lesz. A legjobban várt program mind közül 2024. június 22-én a Múzeumok Éjszakája, illetve 2024. augusztus 1-jén a forint születésnapja. Ekkor a múzeum terein túl a teraszon is zajlanak majd az események. A népszerű kilátópontot természetesen máskor is érdemes meglátogatni. Az épület tetejéről ugyanis csodás panoráma tárul a vendégek elé,
akik az élményt fokozhatják, ha a teraszon üzemelő kávéház nyári kínálatából választva elfogyasztanak egy kávét, üdítőt vagy süteményt.

 

 

ÚJ, IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS

A Pénzmúzeum hűs terei nyáron is várják a látogatókat. A Pénz útja című állandó kiállítás kistestvért kapott egy időszaki kiállítás formájában, melyet érdemes megtekinteni. Az egyedi, informatív tárlat bemutatja, milyen út vezetett az Osztrák Nemzeti Banktól az Osztrák-Magyar Bankig, majd a mai önálló jegybankig. A kiállítás kézzelfoghatóvá teszi a Magyar Nemzeti Bank tevékenységét, feladatköreit.
Bepillantást enged a jegybank életébe, bemutatja a bank elnökeit, híres munkatársait. Tárgyi emlékek, archív felvételek, numizmatikai kincsek, soha ki nem adott emlékérem-tervek kerülnek karnyújtásnyira a látogatóktól.

 

 

AZ OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN NYÁRON IS

A múzeum szakmai munkájával a nyári szünetben is járja az országot. A Bőröndmúzeum program a zánkai Erzsébet táborba teszi át a székhelyét, a múzeum szakmai csapatával ezen felül július 23 és 28. között Tusványoson, a Nyári Szabadegyetemen is lehet találkozni. Program természetesen helyben is marad. Nyáron folytatódik a Kávéházi beszélgetések programsorozat, a szünidőben szerdán és pénteken is zajlanak a gyerekeknek szóló robotika-foglalkozások, míg a teraszon tematikus estek várják az érdeklődőket.

Bővebb információ: penzmuzeum.hu