A világ legvonzóbb férfija - Brad Pitt

Láttuk fiatal suhancként, halhatatlan vámpírként, volt szívós dzsipszi, trójai hős és nácikat irtó katona. A fiatal kölyökképű sihederből a világ szeme láttára vált meglett férfivé, aki mindig és minden körülmények között megdobogtatja nők millióinak szívét.

William Bradley Pitt néven látta meg a napvilágot 1963-ban az oklahomai Shawnee-ben. Édesapja egy szállítócég tulajdonosa, édesanyja középiskolai tanácsadó. Gyermekként konzervatív baptista szellemben nevelték, ő pedig vonzódott a sportokhoz és a művészetekhez. Missouriban diplomázott volna újságírásból és marketingből, de két héttel a diploma előtt Los Angelesbe utazott, hogy színész legyen. Később erről így beszélt: "...egyszer csak belém hasított a felismerés: ha a filmek nem jönnek el hozzám, nekem kell utánuk mennem."

A kezdő színészek szegényes életét élte, mindent elvállalt, fuvarozott, sztriptíz táncosokat szállított, vagy éppen óriáscsirkének öltözve reklámozott egy étteremláncot. A ’80-as évek végére olyan népszerű sorozatokban kapott kisebb szerepeket, mint a Dallas, vagy a 21 Jump Street. Az 1988-as The Dark Side of the Sun lett volna az első filmes főszerepe, viszont nem volt szerencséje, mert még mielőtt elkészült volna a film, a forgatás helyszínén, Jugoszláviában polgárháború tört ki. A film nagy része, egészen 1996-ig nem került elő, és maga a film is csak akkor jelent meg.

Az újabb lehetőségig 1991-ig várni kellett, de akkor már a nagyközönség is megismerhette a fiatal tehetséget a Thelma és Louise-ban. Innen már jöhettek a főszerepek. A Folyó szeli ketté után jött a nagyszerű Interjú a vámpírral, majd még ugyanabban az évben a Szenvedélyek viharában, ami meghozta számára az első Golden Globe jelölést. Két klasszikus következett, a Hetedik és a 12 majom, amit a kritikák is jól fogadtak, és egy Oscar jelölést is begyűjtött. Innen már csak felfelé emelkedett a karrierje. A lélekemelő Hét év Tibetben után, jött Az ördög maga Harrison Forddal, és a Ha eljön Joe Black. Ezután stílust váltott és két kultfilmben vállalt mellékszerepet és milyen jól tette!

A Harcosok klubja és a Blöff a legjobb alakításai lettek. 2001-ben csatlakozott George Clooney barátjához, azaz Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi csapatához, amit még két rész követett. Az egyik legnagyobb kasszasikere a Mr. és Mrs. Smith lett, amiben feleségével Angelina Jolie-val szerepelt együtt.  Nagy sikere volt még a Becstelen brigantyk, Aldo Raine hadnagyaként, iszonyú okos sportfilmet készített magának a Pénzcsinálóval, majd újabb világsikerrel a Z világháborúval  a 2010-es években is az egyik legkeresettebb sztár maradt.

Producerként szintén sikeres, saját cége első produkciója a 2007-es A tégla volt, ami négy Oscart kapott, de ő készítette a Ha/ver, Az élet fája és a Pénzcsinálót is. 2014-ben a 12 év rabszolgaságért producereként megkapta első Oscar-díját.

Magánélete folyamatosan a címlapokon szerepel. Hosszú kapcsolata volt Gwyneth Paltrow színésznővel, majd 2000-ben feleségül vette Jennifer Anistont, akitől öt év házasság után vált el Angelina Jolie kedvéért, akivel azóta is egy párt alkotnak.

Blöff, Supertv2, 04.27., 23:30