Ajánlatok egy nem feltétlenül fekete péntekre

Ajánlunk néhány szuper programot, ha ezt a pénteket máshogy szeretnéd eltölteni mint a többiek.

Green Friday ✧ Városligeti Műjégpálya

Városligeti Műjégpálya, november 26., 09:00-21:00

Tégy a túlfogyasztás, a pazarlás ellen! Pénteken a boltok helyett válaszd a korcsolyázást! A korizás mellett számos környezettudatos program vár Titeket: kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyobbaknak, izgalmas kvízjátékok a Melegedőben, környezettudatos ruhamárka vásár az EcoWear csapatától.

MOME Virtuális Nyílt Nap 2021

Online, november 26., 09:00

Itt az alkalom, hogy közelebbről megismerjed a MOME képzéseit, arcait! Szeretettel várnak a november 26-ai Virtuális Nyílt Napra, akár alap-, akár a mesterképzések iránt érdeklődsz. Csatlakozz az online programokhoz, ismerd meg jobban a közösséget és a lehetőségeidet, tedd fel a kérdéseidet!

Óperencián innen…, avagy 25 éves az Iharos

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, november 26. - január 29.

Az Iharos Népművészeti Egyesület Budapesten, Pest megyében, azon belül a Zsámbéki-medencében élő népi iparművészekből alakult 1996-ban. Az egyesület célja a nemzeti kultúra részét képező népművészeti hagyományok felkutatása, ápolása, a népi mesterségek és a hagyományos kézműves tevékenységek művelése, továbbéltetése.

PlayVR - Virtuális Valóság INGYENES Nyílt Nap ÚJRA

Play VR Budapest, november 26., 13:00-21:00

Szeretnéd tudni milyen érzés fénykardozni Jediként? Úszott már el melletted egy bálna? Ha igazán ügyesen bánsz a kardokkal, akkor a Beat Saber versenyen Multiplayer-4 ajándékutalványt nyerhetsz! Menj és próbáld ki a Virtuális Valóságot ingyen, Budapest legkedveltebb Virtulás Valóság Játéktermében november 26-án, a PlayVR Nyílt Napon! 8 VR játék közül akár az összeset kipróbálhatod!

Pilinszky PIKNIK

Petőfi Irodalmi Múzeum - PIM, november 26., 14:00 - november 27., 22:00

Az idén 100 éve született alkotó születésnapjához kapcsolódóan két napos, változatos programokkal tarkított Pilinszky PIKNIKet tartunk a Petőfi Irodalmi Múzeumban november 26-án és 27-én: lesz rendhagyó irodalomóra, beszélgetés Pilinszky fotográfiáiról, lesz koncert, könyvbemutató, irodalmi beszélgetés, filmvetítés és felolvasószínház is.

2×7

MKE - Profil, november 26., 17:00-21:00

Pop-up kiállítás az EU4ART kéthetes mobilitásában részt vevő hallgatók munkáiból. A kiállítás egyik deklarált célja láthatóvá tenni a különböző együttműködések eredményeit. Kiállító művészek: a First Imaging című képgrafikai kurzus résztvevői, az Eclectic/Decadent/Remix című festészeti kurzus résztvevői és a Dimensional Changes című szobrászati kurzus résztvevői.

19. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Budapest, november 28-ig

Az Anilogue idén tíz egész estés animációs filmet tűz műsorra, három rövidfilmes versenyblokkot nézhet a felnőtt közönség, a gyerekeknek két vetítéssel és játszóházzal is kedveskednek, bemutatkozik a portugál animáció múltja és jelene, ezen kívül jönnek az ultrarövid animációk és a csaknem hajnalig tartó animált éj.

Környezetvédelem a kapitalizmusban - Lányi András, Schiffer András

Budapesti Corvinus Egyetem, november 26., 17:20

Egyre több kérdés fogalmazódik meg bennünk, mikor a kapitalizmusról gondolkodunk... A végtelenségig folytatható a gazdaság növekedése? Kiknek és hogyan kellene megfizetni azért, hogy 100 év múlva is legyen piacgazdaság? Egyáltalán hogy érvényesülhet így a környezetvédelem? Ezekre és még sok más kérdésre kaphatnak választ az érdeklődők a Második Reformkor Alapítvány és a Politológus Műhely közös szervezésű Pilvax-estjén.

DIJORI / Mama (bemutató)

RS9 Színház, november 26., 18:00

Alkotói performansz cseh roma nők irodalmi alkotásai alapján, az Ara Art előadása (Csehország,
Prága). A roma nők négy generációja jelenik meg cseh roma nőszerzők irodalmi szövegeiben. Mi volt egy roma nő helyzete 100 évvel ezelőtt, és mi a helyzete most? Mi veszett el és mi jelent meg ...? Van még valami, amit egyszer átadhat majd a lányának a legfiatalabb? És egyáltalán lesz -e lánya .....? 

Azt meséld el, Pista!

Örkény István Színház, Online, november 26., 19:00

Az Azt meséld el, Pista az utóbbi évek legsikeresebb egyszemélyes színházi előadása Budapesten. Százkilencvenkilencszer került színre a Komédium Színházban, sokszor vidéken, és határainkon túl láthatták Nagyvárad, Pozsony, Kassa, Bécs, München, Berlin, Stuttgart, Róma, Párizs, London, New York, Washington, Toronto magyarul értő nézői. Az új színházi évadban a kétszázadik előadástól a Madách Kamrában látható.

Sam Haywood (zongora): Musical Liaisons

Zeneakadémia, Solti György Kamaraterem, november 26., 19:00

A női alkotóművészek névsora nem valamiféle genetikai tehetséghiány miatt rövidebb a férfiakénál, hanem egyszerűen csak azért, mert az íráshoz, festéshez, komponáláshoz idő kell, pénz és – ahogyan arra Virginia Woolf rámutatott – egy saját, zárható szoba; márpedig ilyesmivel a nők évszázadokon át nem rendelkeztek. A 19. századtól azonban ez, szerencsére, fokozatosan változni kezdett. 

Legénybúcsú

Játékszín, november 26., 19:00

A mai magyar szórakoztató színpadi művek palettáján garantáltan új színfolt ez a komédia. A Legénybúcsú helyszíne egy szálloda, ahova két jóbarát érkezik, egyikük azonban alaposan megkeveri a szálakat...

Hogyan értsük félre a nőket? - Csányi Sándor színházi estje

MOM Kulturális Központ - MOMKult, november 26., 19:00

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?

Hangosan lépek és visszhangzik az Oktogon

Három Holló Kávéház, november 26., 19:00

Z generációs pandémia paradigma. Hogyan élték meg a fiatalok a pandémiát? A korosztályhoz tartozó drámaírók jeleneteiből Pass Andrea rendezett előadást. A szereplők részben maguk a szerzők, részben hivatásos, fiatal színészek. A diákok az írás folyamata során egyre mélyebbre ástak, máskor borzongató magaslatokig merészkedtek, érzékenyen felmutatva generációjuk közérzetét.

Az apa

Pesti Színház. november 26., 19:00

Florian Zeller, a fiatal francia író mély empátiával, szeretettel és sok humorral ábrázolja egy idős férfi küzdelmét a felejtéssel, az Alzheimer-kórral, és azt ahogy eljut a gyermeki öntudatlanság állapotába.

Az arany meg az asszony / Tóték

Eiffel Műhelyház, november 26., 19:00

Operák magyar nyelven, magyar és angol felirattal. A magyar irodalom két fontos szerzője által írt mű operaváltozatát láthatják egy estén: Nádasdy Kálmán annak idején operát íratott Krúdy Gyula azonos című színdarabjából, és most, több mint hetven év elteltével az Operaház ősbemutatót tart Örkény István egyik fő művéből, a Tótékból.

Levelek Adytól - Jordán Tamás önálló estje

Pinceszínház, november 26., 19:00

Ady Endre írásai ma is érvényesek. Amit a publikációiban megfogalmaz az kortalan vagy mondjuk úgy, hogy ma is érvényes. Az előadásban felelevenednek Ady korának kérdései, problémái, és a néző döbbenten konstatálja, hogy ez ugyan úgy aktuális ma is! Természetesen az estben helyet kapnak versek és humorból sem lesz hiány! Különös izgalmat ad az a dramaturgiai fogás, hogy Jordán Tamás levelezni mer Ady Endrével és így bontakozik ki kettejük korlátokat nem ismerő, sajátos kapcsolata.

Budapesti Fesztiválzenekar, vez.: Fischer Iván, km.: Tabea Zimmermann (brácsa)

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, november 26., 19:45

A német tájaktól a római és magyar vidékeken át egészen egy görög szigetig ível Tabea Zimmermann és a Fesztiválzenekar közös koncertjének programja.

Momentary Lapse of the Eighties – Keep Floyding

Muzikum Klub & Bisztró, november 26., 20:30

Folytatódik az időutazás a Keep Floydinggal, ezúttal a nyolcvanas évek világába ugrunk egy határozott és különösen elegáns fejest. Mit jelent ez pontosabban? Szinte minden dalban a szintetizátor kap fő szerepet, egészen addig amíg el nem érünk a nagyívű gitárszólóig. Fröccsenő lézerek, furcsa öltönyök, korabeli hangszerek és effektek a gitártól a szaxofonig. A zenekart jól ismerők már dörzsölhetik a kezüket, mert megint újdonságokkal rukkolnak elő, természetesen érintve a korszak termékeny szóló munkásságát is.

Mauro Cecchin zongoraestje

Fészek Művészklub, november 26., 21:00

1989 -ben született. Tanulmányait nagyon korán kezdte és 13 évesen tartotta első szólista koncertjét. 2008 -ban kitüntetéssel diplomázott a Vicenzai Zenei Konzervatóriumban. Majd Moszkvába költözött, és 6 évig tanult az Állami Konzervatóriumban. Tanulmányai és koncerttevékenysége során számos nemzetközi versenyen nyert 1. díjat: Franciaországban, Svájcban, Luxembourgban, Lengyelországban és Kanadában. Legutóbb, 2021-ben 2. díjat New Yorkban.

Ettől még Kiss Jenő testépítő keze is bedurran - Zúzós riffek a SZESSÖNben