Apádra ütök

Mi, pasik tudjuk, milyen görcsösen próbálunk jó benyomást kelteni választottunk szüleiben a legelső találkozáskor. Bizonyára mindegyikünk átélt már kisebb-nagyobb infarktusokat és hőhullámokat, miközben a leendő após CIA ügynökökhöz illő tekintettel mért végig bennünket, lelki szemeinkkel pedig szinte láttuk, amint levonta magában a következtetést: ez a fickó nem nyúlhat az én kislányomhoz!

Adva van tehát egy univerzális, nyelvtől, földrésztől független katasztrófa lehetősége, ami szinte kiált a megfilmesítésért. Greg Glienna színész-rendező éppen ebből az ismerős szituációból facsarta ki a komikumot az utolsó cseppig, mikor 1992-ben elkészítette kisköltségvetésű rövidfilmjét. Az alapötlet azonban akkorát durrant, hogy Hollywood figyelmét sem kerülhette el a sztori, így természetesen megszületett a DreamWorks és a nagyközönség igényeinek egyaránt megfelelő új változat, melyben a zseniális Ben Stiller, és a nem éppen vígjátéki szerepeiről híres őskövület, Robert De Niro komédiázik együtt.

Jay Roach rendező, akinek tulajdonképpen Austin Powers térhódítását is köszönhetjük, most inkább a valódi helyzet- és jellemkomikumra épít, ezáltal filmje igazi színfolt az alpáriságot humorként feltüntető tinikomédiák áradatában. Stiller és De Niro kettőse már alapjáraton is ironikus, s ha mindehhez hozzávesszük az esküvőre készülődő, ebből kifolyólag kissé meghibbant családot, a WC-használó perzsamacskát, na meg a nagymama hamvait tartalmazó urnát, akkor máris megkapjuk azt a szó szerinti háztűznézőt, amelyet kívülről szemlélve hihetetlenül jól szórakozunk.

Robert De Niro jó érzékkel választott a tavalyi "Csak egy kis pánik" után ismét egy jól megírt vígjátéki szerepet. Így legalább elkerüli, hogy végleg megunjuk kifogástalan, ámde egyre rutinszerűbb maffiózó-alakításaiért. Ben Stiller játéka éppen félúton jár a "Keresd a nőt" Farrelly-testvérekre jellemző vulgáris, illetve az "Ég velünk!" intellektuális humora között. A mellékszereplők is kiváló partnerek a bohóckodáshoz, akik közül a fafaragó milliomos playboy-t alakító Owen Wilson-t kell feltétlenül kiemelnünk.

Mi pedig könnyesre röhöghetjük magunkat a vőlegényjelölt szerencsétlenkedésein, egészen addig, míg párunk szülei meg nem hívnak magukhoz vendégségbe.

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu