Bear Grylls megint túlél

Miközben mérnökök, fejlesztők és más szakemberek ezrei dolgoznak lázasan azon, hogy mindennapi életünk legapróbb részleteit is a legnagyobb kényelemben töltsük, ironikus módon aranykorukat élik a túlélő valóságshow-k.

A nemesi származású, a brit elitkommandót is megjárt túlélő specialista, Edward Michael „Bear” Grylls is új túlélő sorozatba kezd Discovery csatorna nemzetközi hálózata megrendelésére A Bear Grylls: Breaking Point című, egyelőre hatrészesre tervezett széria, amelynek minden epizódja egyórás lesz, abban különbözik Grylls korábbi műsoraitól, hogy itt egy-egy átlagembernek segít legyőzni félelmeit, legyenek azok hétköznapiak – kígyók, patkányok, egyebek -, vagy olyan szokatlan dolgok, mint a víz vagy a fák.

Grylls minden részben két, félelmekkel küszködő ember mentora lesz, akik 24 órát egyedül töltenek majd el a vadonban, majd a túlélő specialista kiértékeli viselkedésüket és elkíséri őket egy kétnapos, kimerítő kihívásra, hogy közösen leküzdjenek minden akadályt. Ismerve a hasonló műsorok erősen szerkesztett természetét, nyilván minden részben sikerrel járnak az alkalmi csapatok, és Discovery bevállalós operatőrei is valahogy túlélik majd a megpróbáltatásokat. A Breaking Point gyártását a következő néhány hétben már meg is kezdik, a sorozat pedig 2015 első negyedévében kerül majd adásba, a tervek szerint 220 országban. A magyar verzió szerkesztőinek viszont főhet majd a feje, mert jelenleg is fut egy Grylls-sorozat Ha minden kötél szakad címmel – eredetiben Worst-Case Scenario -, ami eléggé hajaz a Breaking Point jelentésére.