Bemutatkozik a PORT.hu – Judit

Arra gondoltunk, itt az ideje, hogy olvasóink megtudják, kik is készítik a Portot. Kik azok, akik segítenek eligazodni a programok között, akik válaszolnak az olvasói levelekre, akik filmeket, könyveket, színházi darabokat, gyerekműsorokat ajánlanak. Ezért december 12-től minden nap bemutatunk egy Port-os kollégát. Ő itt Judit.

Vajda Judit vagyok, és 2018 márciusa óta dolgozom a PORT-nál. Amióta 2002-ben elvégeztem a főiskolát, nagyjából folyamatosan filmes újságíróként tevékenykedem, van, hogy külsős munkatársként, van, hogy belsősként, mint jelenlegi munkahelyemen. A PORT.hu-nál a többek által már emlegetett jó hangulat mellett azt szeretem, hogy itt megvalósíthatom magam, és kedvemre írhatok film- és sorozatkritikákat, érdekes összeállításokat, esetenként komolyabb elemzéseket is, aminek remélhetőleg nem csak én örülök.


Egy ideje a Gyerek rovatban is helyettesítek, és amikor rakom ki az oldalra a programokat, mindig örömmel tölt el, hogy ezzel reményeim szerint segítek tartalmasan eltölteni a szabadidőt a gyermeket nevelő családosoknak, akiknek a jelenlegi helyzetben még nehezebb lehet – nemcsak az előttünk álló ünnep, de a mögöttünk álló hónapok miatt is.

Én magam karácsonykor minden bizonnyal most is egy csomót fogok társasozni – a kijárási korlátozások és a szerettektől jórészt külön töltendő ünnep miatt valószínűleg még többet, mint korábban. Másik kedvenc időtöltésünk a barátommal az utazgatás (a filmnézés mellett természetesen), így nemrégiben megkaptam tőle szülinapi ajándékként a Brügge című társasjátékot, mivel ez a belga város (ismertebb, franciás nevén Bruges) volt az egyik utolsó célpont, ahova eljutottunk, amikor még lehetett utazni.

Brügge társasjáték

 

Sajnos a játék újonnan kereskedelmi forgalomban már nem elérhető, így a barátom Hollandiából rendelte meg a számomra, ezért kénytelenek vagyunk egy flamand verzióval játszani, és Google fordítóval folyamatosan fordítgatni a kártyákat – de így talán még nagyobb poén az egész. De hogy valami olyan társasjátékot is ajánljak, amihez könnyedén hozzájuthattok a boltokban is, megemlítem egy nagy kedvencünket, a Fesztáv című madaras társast, amit az első perctől kezdve imádunk.