Biztonságos otthonszerda

Hála a webnek maradt elég program a biztonságos otthoni szórakozáshoz, ki is küldtem Imrus kutyust, szomorkodjék máshol! Inkább megmutatom a szervereket, ahonnan a szerdai online programokat közvetítik vmilyen ügyes és főleg pici kamerákkal, gondolom. Hogy is mondjam? A mindennél is több lesz ma, költészettől a csillagokig, minden, csak a választás lesz nehéz!

Valahol Európában

Online, május 5.,  08:00

Egy árva gyermekekből álló csapat és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész a háború sújtotta Magyarországon. Varázslatos történet hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben.

BGE Virtuális Állásbörze

Online, május 5.,  08:00

2021. május 5-6-án először rendezik meg virtuálisan a már hagyományosnak mondható tavaszi BGE Állásbörzét. A két napos rendezvénysorozaton a BGE képzési palettájának megfelelően a Karok vállalati partnerei a képzési területhez illeszkedő munkakörökkel várják a látogatókat.

Mesekuckó - A nyúl, mint tolmács - Emlékezés Lázár Ervinre

Online, május 5.,  10:00

A 85 éve született Lázár Ervinre emlékeznek! Az idén, május 5-én lenne 85 éves a Kossuth-díjas, József Attila-díjas, Déry Tibor-díjas, valamint nemzetközi Andersen-díjas író, meseíró, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. 2006 decemberében bekövetkezett haláláig, vidám írásain generációk nőttek fel. 

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, május 5.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

Kanapé pitch Vol. 35 | Tóth Judit, Dintsér Andrea, Bundik Csaba, Istenesné Solti Andrea, Lévay Csaba

Online, május 5.,  17:00 

Várnak a Tőkeportál online befektetői találkozó és pitch eseménysorozat 35. részén 2021. május 5-én! Ismerd meg a közösségi finanszírozási kampányokat, és légy a sikerük részese! Vegyél részt a helyi vállalkozások és kezdeményezések sikerében. 

Buddhizmus és gazdaság – online előadás-sorozat A Tan Kapuján - A buddhista közgazdaságtan alapjai

Online, május 5.,  18:00 

Az előadássorozat áttekintést nyújt a buddhizmus és gazdaság problematikájáról, és megmutatja azokat a gazdasági modelleket, amelyek a buddhista spirituális és etikai értékeket valósítják meg buddhista és nem-buddhista kulturális környezetben.

Online, május 5.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

A Kései születés születése - akkor és most

Online, május 5.,  18:00 

Kőszegi Edit és Szuhay Péter Kései születés című dokumentumfilmjének kiinduló témája Péli Tamás híres pannója, amit a festő barátaival a tiszadobi „gyermekváros” egyik termének falára festett 1983-ban. A 2002-ben forgatott film címe a festményen túl utal a magyarországi roma értelmiség 1970-es évekbeli intenzív és meghatározó jelentkezésére is.

"Virrasztva várom" / Radnóti Miklós születésnapján élő bejelentkezés Abdáról / Szalon #125.

Online, május 5.,  18:00 

Május 5-e Radnóti Miklós születésnapja, 112 éve született ezen a tavaszi napon. Legutóbb 2019-ben, az Irodalmi Szalon 100. estje idézte meg a költőt, idén pedig a Szalon életének egyik legkülönlegesebb estjére kerül sor: Abdáról (a költő meggyilkoltatásának helyszínéről) jelentkezik be vendégekkel a születésnap estéjén 18.00 órakor - és a halál, az élet, a születés, a gyötrelem - az irodalom, a vers, a beszélgetés által idézi meg Radnóti Miklóst és hallhatjátok verseit Jordán Tamás tolmácsolásában.

Festők, múzsák, szeretők

Online, május 5.,  18:30

Munkácsy Mihály, Paul Gauguin, Szinyei-Merse Pál, Claude Monet. Az online tér adta lehetőségekben együtt a festő óriásokkal! A vezetés során beutazzák Magyarországot, Európa egy részét és eljutnak egzotikus vidékekre is, mindezt a lehető legbiztonságosabban!

Vállalkozni - de hogyan? Az egyetemisták vállalkozási kedve és lehetőségei

Online, május 5.,  19:00 

Ha érdekel, hogy hogyan támogatják az egyetemi inkubátorok a hallgatókat, vagy épp mit vár el egy kockázati tőkebefektető egy csapattól, semmiképp ne hagyd ki az előadást! 

Színház vs Politika - Beszélgetés Máté Gáborral és Jászay Tamással

Online, május 5.,  19:00 

Színház vs Politika - Beszélgetés Máté Gáborral, a Katona József Színház igazgatójával és Jászay Tamással, színikritikussal, szerkesztővel készült, január 21-i beszélgetésüket nézhetitek meg.

Nyáry Krisztián: Modernkori múzsák

Online, május 5.,  19:00 

"De mit tudunk a múzsákról, akik az irántuk érzett vonzódást végül alkotó folyamattá varázsolják?
Léteznek-e egyáltalán? Kell-e, hogy viszontszeressék azt, akit alkotásra ösztönöznek? Van-e férfi múzsa, vak múzsa, főállású múzsa? Magyar írók, képzőművészek, zeneszerzők életéből hozott példákkal igyekszem megadni a választ." - Nyáry Krisztián

Fonó Tavasz: Könnyen érthető jazz 5. rész

Online, május 5.,  19:30 

Tóth Viktor szaxofonművész 'koncert–beszélgetése' a jazz száz évéről – élő zenével, audió és videó részletek bemutatásával, illetve azok magyarázatával. Az esemény különlegessége, hogy a koncerten a közönség beavatást kap a jazz történetébe, stílusjegyeibe - az elhangzó számok példaként szolgálnak majd. Kommentárok segítségével egyfajta kulcsot kap a hallgató a jazz megértéséhez, a zene mélyebb felfogásához és élvezetéhez.

Pályacsúcs! – Különleges tudakozó Hajdu Steve-vel és Magyar Attilával

Online, május 5.,  20:00 

A Madách Színház 2021 januárjában indított online sorozatának a célja, hogy nézőik az eddig csak a színpadon csodált színészekről minél többet megtudjanak, kerüljenek közelebb hozzájuk.

Álmodj rólam, Demetius - Szentivánéji álom-parafrázis, Shakespeare után szabadon

Online, május 5.,  20:00 

Szentivánéji álom-parafrázis, Shakespeare után szabadon.

Élő Csillagászat – Kiss Lászlóval

Online, május 5.,  20:00 

Folytatódik a virtuális űrséta, a szerda esti Élő csillagászattal a Svábhegyi Csillagvizsgáló és a Csillagászat.hu közös szervezésében. "Utazzunk messze a képzeletünk és az előadás segítségével, pillantsunk bele a világűr titkaiba a mindenki számára érthető előadáson."

Online, május 5.,  21:00 

Friss hírek és újdonságok, pénzcsináló marketing tippek, Top 10 listák, marketing #fail... hogy híresebb és gazdagabb legyen a céged mint ahogy a legvadabb álmaidban elképzelted! Szerda esténként Wolf Gáborral.