Bomba szombat

Viszonylag friss az idő, és remélem, szépen süt a nap, ezért egyaránt kínálok kül- és beltéri programokat, mert a választás fontos. Bár néha nehéz választani, mert például ágyúdörgés vagy disznótoros hurka? A legjobb, ha moziba megyünk, mert kis eséllyel ugyan, de lehet, hogy mindkettőt megtapasztaljuk. A csillagászat és a sok zene meg már csak ráadás, elvégre szombat van!

8. Budapest International Documentary Festival - BIDF

Budapest, január 22-30.

2022-ben 8. alkalommal, országosan rendezik meg a Budapest International Documentary Festival-t. Közel 50 filmet, mintegy 200 vetítésen, több mint egy héten át láthat a dokumentumfilmek lelkes közönsége Budapesten a Cinema City Mammut II. mozitermeiben és 10 nagyvárosban országszerte.

Téli Etyeki Piknik

Etyek, január 22., 9:00 

Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor! Tüzes és gőzölgő italok, toros ételek és igazi mulatság - menj, és kóstolj bele a vidék ízébe!

Izgalmas kalandra hívják a gyerekeket ezen a délelőttön! Mi minden vár rátok ezen a délelőttön?
Lézeres optikai és látványkísérleteket végeznek a csillagok spektrumán. A csillagok és csillagködök fényspektrumát és a csillagászati jelenségeket látványos színes kísérletekkel mutatják be.

Gyulai Vár, január 22., 10:00

Különleges eseménnyel készülnek a Gyulai Várban január elsejére! Hagyomány már az egykori erődítményben, hogy délben korabeli fegyverek korhű másolataival díszlövéseket adnak le az új esztendő tiszteletére. Érdemes ellátogatni a várhoz, hiszen a lövések a falon kívülről is – nemcsak jól hallhatok, de – jól láthatók lesznek.

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar maratonjai 2008 óta minden évben egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatják be egymást követő hangversenyek sorával, délelőttől kezdődően egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban.

Rudas fürdő, január 22., 11:00

Buda – avagy törökül Budun – az oszmán végvidék egyik leggyönyörűbb ékkövének számított. Az utazókat keleties pompája ragadta meg, a kereskedőket pedig a Duna élénk hajóforgalma vonzotta. A mai Víziváros – az egykori Varos – sok emléket rejt ebből a korból…

Klebelsberg Kultúrkúria, január 22., 18:00

Táncos - zenés mulatság! Az ECHO II. együttest Szilvássy Zsolt, az egykori legendás ECHO együttes vezetője, basszusgitárosa alapította zenész barátainak közreműködésével. Műsoruk a '60-as, '70-es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból áll.

Tündöklő téli csillaghalmazok és a türkizkék Uránusz

Svábhegyi Csillagvizsgáló, január 22., 18:00

Az újév második bemutatóján, ropogós téli estén ismét a türkizkék óriásbolygót, az Uránuszt keresik fel távcsőóriásukkal először. Ezután a téli égbolt leggyönyörűbb csillaghalmazát, a Fiastyúkot kapják távcsővégre. A fészekalja csillag kékesfehér, fényes óriásai egy mini Göncölszekeret formáznak.

Az underground metal zene szerelmeseinek minden bizonnyal nem kell bemutatni az Omega Diatribe zenekart, akik zord, agresszív zenéjükkel és energikus élő előadásmódjukkal valósággal berobbantak a hazai köztudatba 10 évvel ezelőtt, a debütáló Iapetus címet viselő lemezükkel.

Selma, a párizsi pszichoterapeuta hazaköltözik Tunéziába, hogy rendezze az életét. A tuniszi családi házuk tetőterében berendezett rendelőjében szeretni folytatni a praxisát. Családja és a helyi közösség gyanakodva és szkeptikusan fogadja a vállalkozást, azonban hamarosan számos kliense akad, a helyi fodrásztól kezdve az imámig.

Ugye mennyire hihetetlen leírni azt, hogy idén bizony 50 éves a Lord zenekar? Nem csupán leírják, de egész évben a zenekarral és persze veletek ezt meg is ünneplik! Szombaton este érkezik az első felvonás!

Orfeum, január 22., 20:00

A sármos énekes swing'n'pop című nagylemezének dalai mellett, az "Egyszerű az élet" című Fonogram-díjas albumának dalai alkotják műsorának alapját. Bálint személyisége, laza, magával ragadó előadásmódja évek óta telt házas produkciókat eredményez.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

90’s kids irány az Ötkert! A város kedvenc partysorozata vár titeket minden szombaton az Ötkertben!
Ezen a héten KE$HA megunhatatlan slágerei kerülnek a középpontba a '90-es és 2000-es évek ikonikus zenéi között.