Cirkuszolni jó!

Már a mára sorozattá vált Madagaszkár második részénél is jogosnak tűnt a kérdés, hogy vajon hány bőrt lehet lehúzni a vadon királyából és barátaiból álló kompánia kalandjairól. Nos, úgy tűnik, nemhogy kettőt, de hármat is simán lenyúzhatunk anélkül, hogy lerágott csontra akadnánk.

A nyári moziszezonba belevágva, lendületesen kezd új kalandokba régi jó állatkert imádó csapatunk, amiben úgy tűnik, egyszerűen lehetetlen csalódni. A négy jóbarát megbízhatóan szállítja az üde nyári "feelinget", a poénokat és a szórakoztató helyzetkomikumokat, miközben csinos haszon halmozódik az őket megálmodó DreamWorks Animation zsebében.

Az alaptörténet nem sokat változott, csupán a bundája újult meg egy igazán belevaló ötlettel: állatkerti hőseink a madagaszkári, majd afrikai kaland után ezúttal egy Európán keresztül haladó, cirkuszi vonattal szeretnének visszajutni hőn szeretett ketreceikbe. Miközben lassan az egész világot bejárják a nagy cél érdekében, Alex, Marty, Gloria és Melman lassan megtanulja, hogy valójában mi az igazán fontos új, izgalmakkal teli életében.

Van itt minden, mi szem-szájnak ingere, látványos környezet, ötletes és szerethető karakterek, korrekt történetvezetés, 3D és még a kötelező tanulság sem marad el. Kell ennél több? Úgy tűnik nem, hiszen az animációs mese remekül működik. Önmagát felülmúlva, egyre több akcióval szögezi a székhez az önfeledt szórakozásra vágyó nézőt. Látványában is javuló tendenciát mutat, köszönhetően a csilli-villi cirkuszi színkavalkádnak, valamint a jól eltalált és okosan használt 3D-s effekteknek.

A pergő cselekmény azonban nem elég. A történet vezérfonalaként szolgáló cirkuszi kaland ötlete önmagában is nagyszerű, ezen felül pedig rengeteg kiaknázandó lehetőséget kínál az alkotók számára a látványelemek és az új karakterek terén. Utóbbiak közül első és talán legfontosabb DuBois kapitány. A "gonoszt" megtestesítő, minden ügyet megoldó, szenvedélyes állatfej gyűjtő rendőrnő grafikai és jellemrajzi megformálása egyaránt tökéletes. A mogorva Vitalij, az új romantikus érzelmeket ébresztő Gia, az enyhén csökkent intelligenciájú, ám annál lelkesebb Stefano, valamint az apró, cukorfalatnak tűnő, mégis vérmes kiskutyák új színt visznek a mesébe, ami továbbra is minden korosztály számára vicces és szórakoztató (még akkor is, ha Julien király már-már giccses szerelembe esik a nagyon nagy Ő-vel).

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu