David Suchet megismerhette Agatha Christie kacér oldalát is

A Poirot-t majd' 25 éven át játszó színész a fiatal Agatha Christie a fél világot bejáró utazásának "nyomvonalát" követte végig, és közben rengeteg izgalmas dolgot tudott meg az írónőről.

Sir David Suchet majd’ negyedszázadon át alakította Hercule Poirot-t, Agatha Christie ikonikus belga magándetektívét, most pedig egy ötrészes dokumentumfilm sorozatban követi végig  az írónő 1920-as évekbeli nemzetközi „expedícióját”. A Travels with Agatha with Sir David Suchet című sorozat keretében a 78 éves sztár megismételte az írói karrierje elején járó Agatha Christie utazását, amely annak idején a Brit Birodalom egykori területeit, Kanadát, Hawaiit, Dél-Afrikát, Új-Zélandot és Ausztráliát érintette egy kereskedelmi misszió keretében akkori férje, Archibald „Archie” Christie oldalán.

David Suchet Poirot-ként - Forrás: BBC

 

Suchet, aki 2013-ban  vett búcsút Poirot karakterének, miután minden róla írott regényt feldolgoztak vele, az utazások kapcsán a termékeny írónő új, számára ismeretlen oldalát fedezte fel – egy izgalmas, pezsgő társasági karaktert, aki egészen az éjszakába nyúlóan tudott bulizni, aki hajnalban akár az óceánban is megmártózott.

„A szerzőt végre hús-vér emberi lényként ismertem meg, és ez egy váratlan ajándék.” – mesélte Suchet mai útjáról, amely során Ausztráliában, Kanadában, Hawaii-on, Új-Zélandon és Dél-Afrikában járt. - „Egy fiatal hölgyet ismertem meg, aki imádta a szörfözést, a társasági életet, aki valójában, amikor első elbeszélései megjelentek, készséggel adott sajtóinterjúkat. Élénk volt. A naplójában még azt is leírta, hogy egyik este a hajnali órákig maradt fenn az egyik tengerésztiszttel a fedélzeten. Az az Agatha Christie, akit utazásom során fedeztem fel, boldog volt - és kacér. Bárcsak találkoztam volna vele."

Archie Christie, Major Belcher, szervező, Mr. Bates, a házaspár titkárja és Agatha Christie az utazásuk során - Forrás: Wkipedia

 

A fiatal Agatha Christie életébe való betekintés már csak azért is lenyűgöző, mert későbbi éveiben a nyilvánosság előtt félénknek mutatkozott, sokan rejtélyes személyiségként tartották számon, és ezt erősítette az a különös ügy is, amikor 1926-ban 11 napra teljesen eltűnt, ami még az újságok címlapjain is szerepelt.

„Későbbi életében visszahúzódó volt” – magyarázza Suchet. - „Nem élvezte a nyilvánosságot, nagyon zárt személyiség lett.”

Forrás: deadline.com