Éljen május első hétfője!

Vidáman indul a május a négyzetesített komfortkörnyezet ellenére is, a gyereknek csupa Csopa kaland, a felnőtteknek vidám és komolyzene, és nem merül feledésbe az irodalom se. Hajrá, fogyjon a könyv, társak, siessünk!

Csopa Ovi- és Sulikaland

május 4. 11:00

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Finy Petra a karanténban

május 4. 16:00

Május 4-én 16 órakor, Finy Petra író lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl.

 

Held Online! - Hungarian Folk Singing Class (held in English)

május 4. 18:00

Bozzay Zina továbbra is folytatja angol nyelvű népdalkörét online videó formájában. Angol nyelvű magyar népdalkurzus, hétfőnként 18-20 óra között.

 

Szobafogság: előadás helyett élő adás - Papp Réka Kingával

május 4. 19:00

Hogy a házi feladat kellően házias legyen, Papp Réka Kinga felkötötte kockás kötényét és lekvároskanállal adagolja a gyerekek fejébe a szorzótáblát. Májusi karanténkörkép, újabb háztartási nótázásokkal. Jegyek az online élő adásra ITT.

MÁNE Mozi - Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről I.

május 4. 19:00

A dokumentumfilm a négy nagy formátumú társulatvezető művész: Rábai Miklós, Timár Sándor, Sebő Ferenc és Mihályi Gábor tevékenysége mentén mutatja be az 1951-ben alapított Magyar Állami Népi Együttes történetét. Archív fotográfiák, film- és televíziós művek mellett több mint harminc táncos, koreográfus, szakíró, zenész, fotográfus, egykori és mai vezetők interjúiból áll össze az első két rész, a harmadik pedig bevezet egy mű (Megidézett Kárpátalja) születésébe, az első próbáktól a díszbemutatón át a külföldi fellépésig. Az előadásokat a facebook és youtube csatornán keresztül tudjátok megtekinteni.

 

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

május 4. 20:15

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek produkcióit láthatjuk.

 

Dubioza Kolektiv Quarantine Show

május 4. 20:30

A 2003-ban Szarajevóban alakult Dubioza Kolektiv messzeföldön híres arról, hogy ahol megjelennek, ott ember lába nem marad mozdulatlan. A bosnyák zenekar a balkáni népzenét vegyíti a legkülönfélébb stílusokkal a hip-hoptól kezdve a punkon át egészen a reggae-ig, mindezt elektronikus zenei elemekkel bolondítva.

 

Josh McGovern (UK) Garden Wonder koncert

május 4. 21:00

Induljon a hét egy kis americanaval, hallgassátok Josh McGovern szobakoncertjét Brightonból!