Éneklős-kiszavazós valóságshow-val támad a Tv2

A Star Academy olyan, mint a Big Brother és a Rising Star szerelemgyereke: az előadópalánták egy dizájnvillában mennek egymás idegeire, majd kiszavazásokkal és párbajokkal éneklik be magukat a döntőbe.

Szombat este startol el a Való Világ 8 az RTL-en, de persze a Tv2 sem akar lemaradni a reality versenyben, és szintén szombat este indítja el a Star Academyt. Amit pont úgy kell elképzelni, mintha a Big Brother lakóinak minden héten a The Voice vagy a Rising Star nevű, jól ismert zenei tehetségkutatóban kellene megküzdeniük a zsűri és a nézők kegyeiért. A hasonlóság olyannyira nyilvánvaló, hogy a Star Academy két házigazdája ezúttal is a Tv2 két nagyágyúja, az RTL-től átigazolt Ördög Nóra és a valóságshow-hősből lett tévés, Majka lett - pont ahogy a Rising Starban.

A műsor állandó helyszínét, magát a Sztárakadémiát egy gigantikus, XV. kerületi raktárépületben húzta fel a Tv2. Itt ácsolták össze a világot jelentő deszkákat, de itt vannak a próbatermek, és a játékosok hálószobái is, ahol külön alszanak a fiúk, és külön a lányok - legalábbis a műsor elején még biztosan. Hogy aztán a nagy zenészkarrier-építgetésben lesz-e ajtócsapkodós vita és szerelmi szál (értsd: szex a kamerák előtt), ami eddig mindig volt a hazai reality műsorokban, igencsak kérdéses ebben a mixelt műfajban.

Az viszont biztos, hogy minden nap 100 ember dolgozik majd megfeszítve ezezn a produkción - ezt már az IKO Műsorgyártó Kft. produkciós igazgatójától tudtam meg, aki Ördög Nórához hasonlóan ötpercenként csiszolatlan gyémántoknak nevezte a tehetségkutató műsor résztvevőit. Vagyis őket:

A zenés-táncos valóságshow résztvevőit a műsor ideje alatt két énektanár, két tánctanár, egy stylist, egy személyi edző és egy pszichológus fog felkészíteni a sztárságra. És persze a négyfős zsűri: Keresztes Ildikó, Pásztor Anna, Király Viktor és Vastag Csaba.

 

A műsorrend nagyjából ez lesz a következő 16 hétben - vigyázat, egy kicsit bonyolult!

 

  • Hétfő esténként a versenyzők kiválasztják egymás közül a leggyengébb láncszemet, aki egy úgynevezett Veszélyzónába kerül. Itt persze kérdéses, hogy mi alapján döntenek majd: annak kell-e mennie, aki bénán énekel, vagy annak, aki nem hajtja le maga után a budiülőkét, vagy mindig telefingja a hálószobát?
  • Csütörtökön a zsűri is dönt arról, hogy az egész hetes közös munka alapján ki volt a leglinkebb sztárjelölt, és ők is beszavaznak egy jóembert a Veszélyzónába.
  • Szombatonként pedig, az élő show-kban a nézők és a zsűri rangsora alapjan leggyengébbnek bizonyuló előadó is ugyanebbe a Veszélyzónába kerül. A három kiválasztott közül a nézők szavazatai alapján valaki majd visszamehet a házba, egy másik zenészpalátnát pedig a zsűri küld vissza a házba kegyelemkettessel. A harmadik veszélyzónás viszont örökre kiesik a játékból.

 

A Szuper TV2-n pedig két kisérőműsor is indul a Star Academy mellé Warm-up és Backstage cimmel. Ezeknek Miskovits Márton és a Topmodell című reality győztese, Nagy Réka vezetik majd.

A végén persze csak egy maradhat, pont mint a Hegylakóban meg az összes korábi realityben és tehetségkutatóban. Az ő jutalma 24 millió forint és egy lemezszerződés lesz.

Fotók: Szécsi István