Ez a 8 hollywoodi híresség tudott bekerülni a milliárdosok klubjába

Kanye Westtől Rihannán át Spielbergig terjed a lista.

A Forbes magazin idén is listázta a világ milliárdosait, akikből számításuk szerint 2668 van. Köztük mindössze 8 híresség képviseli a hollywoodi elitet. Vagyonuk összértéke 15,6 milliárd dollár, és közülük is Spielberg a leggazdagabb a maga 3,7 milliárdos vagyonával.

8. Tyler Perry: 1 milliárd

Forrás: Lionel Hahn / Getty Images.


A Forbes már 2011-ben a szórakoztatóipar legjobban fizetett emberének nevezte, pedig az általa kreált Madea-karaktert még csak akkor kezdte felfuttatni.

Azóta szinte minden évben készít egy Madea-filmet, amelyeket nemcsak főszereplőként, de író-rendezőként is jegyez.

A Forbes szerint eddig 660 millió dollár folyt be neki a franchise-ból. Emellett 25 százalékos részesedése van a BET+ nevű streamingcégben.

7. Jay-Z: 1,3 milliárd

Forrás: Kevin Mazur / Getty Images.


A rapper még 1995-ben alapította meg a lemezkiadóját Roc-a-Fella néven, 2008-ban pedig menedzsmenttel foglalkozó cégét, a Roc Nationt;

de vagyona nagy része nem innen származik, hanem az alkoholiparból.

Társtulajdonos az Armand de Brignac nevű, pezsgővel foglalkozó cégben, amely a Forbes szerint 310 milliót ér. Emellett a Bacardival közösen birtokolja a 100 milliós D'Usse-t, de 70, illetve 100 millió dollár értékben Uber- és Tidal-részvényekkel is büszkélkedhet.

6. Peter Jackson: 1,5 milliárd

Forrás: Albert L. Ortega / Getty Images.


A Gyűrűk Ura
direktora most először küzdötte fel magát a milliárdosok listájára. Jackson,

akinek a filmjei eddig 6,5 milliárdot hoztak a mozipénztáraknál

– ezzel ő a negyedik a rendezők rangsorában – 2021-ben eladta vizuális effektusokkal foglalkozó cége, a Weta Digital 40 százalékos részesedését 1,6 milliárdért a Unity Software nevű játékfejlesztő cégnek. A maradék 60 százalékot az élettársával közösen tulajdonolja.

5. Rihanna: 1,7 milliárd

Forrás: Kevin Mazur / Getty Images.


Barbados történetének első milliárdosa énekesi karrierje során több mint 250 millió lemezt adott el, és 14 dala jutott be a Billboard Hot 100-ba. 2017-ben alapította meg kozmetikai termékekkel foglalkozó cégét, a Fenty Beautyt. A Forbes számítása szerint Rihanna vagyonának nagy része is innen származik:

50 százalékos részesedése mintegy 1,4 milliárdot érhet, míg alsóneműmárkája, a Savage x Fenty 270 millió dollárt.

4. Kim Kardashian : 1,8 milliárd

Forrás: J. Lee / Getty Images for ABA.


Az örmény származású valóságshow-sztár amellett, hogy Kanye West exfelesége, a világ egyik legnépszerűbb Instagram-felhasználója a maga több mint 300 millió követőjével, és ő a KKW Fragrance nevű illatszergyártó, illetve shapewear (alakformáló) ruhákkal foglalkozó Skims alapítója és arca is. 2020-ban a KKW 20 százalékát eladta a Coty nevű kozmetikai cégnek,

amiből 200 millió dollár folyt be,

míg maradék részvényei 500 milliót érhetnek. Emellett körülbelül 225 millió az értéke többségi részesedésének a Skimsben.

3. Kanye West: 2 milliárd

Forrás: Ronald Martinez / Getty Images.


A ma már csak Ye néven futó rapper 160 millió lemezt adott el és 24 Grammy-díjat nyert eddig, emellett megalapította az utcai viseletre specializálódott Yeezy márkát is. A Forbes szerint innen származik vagyona túlnyomó többsége is:

eddig összesen 1,5 milliárdot kaszált az üzleten, a zenei jogdíjakból pedig évi 90 millió folyik be a számlájára.

2. Oprah Winfrey: 2,6 milliárd

Forrás: Company Hungary Kft.


Az amerikai televíziózás nagyasszonya 1986-tól kezdve 25 éven át vezette az első számú talk show-t, és

2003-ban ő lett az első milliárdos afroamerikai nők.

A Bloomberg szerint vagyona nagy része az Oprah Winfrey Show-ból származik, amelynek tulajdonosa is. Emellett csak 2018-ban 427 milló dollárt keresett a testsúlycsökkentéssel foglalkozó Weight Watchers Internationalben birtokolt részesedésének köszönhetően.

1. Steven Spielberg: 3,7 milliárd

Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images.


A háromszoros Oscar-díjas rendező már az 1975-ös A cápával rekordot döntött: világszerte 472 millió dollárért váltottak jegyet a filmre. Spielberg vagyona a különféle produkciós részesedésekből származik, a mozifilmek mellett televíziós produkciókat is gyárt, és mintegy 2,5 milliárd dollár profitot szedhetett össze a Bloomberg számításai szerint.

Filmjeire eddig 25 milliárd értékben váltottak jegyet, ami szintén rekord.

Via: Business Insider