Ezt a filmjét törölné ki Hugh Grant az életrajzából

A színész rettenetesen szégyelli a nyolcvanas évek egyik kosztümös kalandfilmjét.

Hugh Grant mostanában gyakran szerepel nálunk, hiszen nemrég az Oscar-gálán Ashley Grahammel szívózott egy sort, aztán egy interjú alkalmával Drew Barrymore-nak szólt be, és énekhangját kritizálta. Most azonban a hóhért akasztották, Grantnek színt kellett vallania a The Late Late Show with James Corden című műsorban, hogy melyik az a filmje, aminek az emlékét is sóval hintené be. 

A színész a műsor Spill Your Guts or Fill Your Guts című részében szerepelt, ami igazából egy kicsit kellemetlen játék: a meghívott hírességeknek két választásuk van, vagy elfogyasztanak valami kifejezetten undorító ételt, vagy válaszolnak egy kínos kérdésre. Grant előtt is két út állt:

vagy megeszi a pondróval és majonézzel megspékelt pásztorpitét, vagy válaszol arra a kérdésre, hogy melyik munkáját törölné ki a filmográfiájából.

Végül ez utóbbit választotta, így derült ki, hogy legjobban az 1989-ben bemutatott A Lady és az útonálló című filmjét rühelli, amit így indokolt:

“Nyolcvanas évek, tévéfilm. Egy útonállót alakítok, akit szexinek szántak, de a költségvetés alacsony volt, és ócska parókákat és kalapokat kellett viselnem”. 

De magát sem kímélte Grant:

“Igazság szerint boldogan felaprítanám az önéletrajzomat, mivel arra kárhoztattam, hogy évtizedeken át rossz legyek”

– mondta, majd hozzátette, hogy ez igazából sosem ilyen egyszerű, mert közben mindig ott vannak azok a remek kollégák, akikkel együtt dolgozik az ember egy filmben.

Forrás: Andreas Rentz / Getty Images for Laureus

 

A nem túl ismert film plotja így hangzik: "Cromwell vasbordájú serege elől menekül II. Károly király, Lord Lucius segítségével. A lord az országban marad, és Silver Blade álnéven az útonállók leghíresebbikévé válik. Ő menti meg Lady Pantheát egy nemkívánatos házasságtól.

A lady nemcsak megmentőjét, hanem szerelmét is látja az álarcos kalandorban.

A király visszakerül trónjára, de a lord folytatja kalandor életét. Az udvari intrikák Lady Pantheát a kivégzőhelyre juttatják, de újra megjelenik megmentője, Silver Blade. A királyi kegy segíti a Lady és az útonálló boldogságát".

(via The Independent)