Fegyverhasználati tanácsok zombi apokalipszis idejére a PORT.hu ajánlásával

A zombihordák jelenleg is megszállva tartják az országot. Na jó, csak a tévécsatornákat. De sajnálatos módon az olyan ismeretterjesztő műsorokból, mint a The Walking Dead, vagy a Z-Nation nem alkothatunk hiteles képet arról, miként is érdemes védekeznünk vírusfertőzött embertársaink ellen. A PORT.hu természetesen ezen is megpróbál segíteni.

Igaz, hogy a legtöbb zombi filmben előszeretettel használnak lőfegyvereket is, de amúgy folyamatosan előkerülnek olyan szerszámok, amelyek nem a legpraktikusabbak a zombi populáció egyedszámának szakszerű gyérítésére. Persze jól koreografált vérengzéseket lehet képernyőre vinni Daryl számszeríja, Michonne szamurájkardja, vagy Addy buzogánya segítségével, de a valóságban ezek lennének a legkevésbé hatékonyak. Egy számszeríj állandó újratöltése állandó időveszteség, arról nem is beszélve, hogy fejre célozni a legnehezebb, így egy csomó lövés pocsékba menne, és lehetne megint tölteni. A nyílvesszőből szűkösek a készletek, és Daryl is kénytelen volt minden csata végén kihuzigálni a zombikból a trutymákos, bűzös nyilakat, hogy újra felhasználja azokat. Pár használat után már olyan sűrű és büdös ragacsréteg fedné a vesszőket, hogy képtelenség lenne megmaradni Daryl közelében, így társai inkább önként zombivá harapnák magukat, csak ne kelljen szagolniuk.
Hasonló a helyzet a szamurájkarddal, amivel persze jól lehet pördületből lefejezni zombikat – de csak ha már kellően közel értek. És mivel a zombik alapvetően lassan és bizonytalanul mozgó figurák, ezért hülyeség őket közel engedni, és nem levadászni őket már messziről. Ugyanígy hülyeség kést, csavarhúzót, buzogányt vagy bármi mást szurkálni a fejükbe (meg a konnektorba).
És akkor most megmondjuk a tutit.
A legalapabb fegyver a lándzsa kell hogy legyen. Ezzel jó messziről nyársra lehet huzigálni élőhalott felebarátainkat. Természetesen nem dobólándzsára gondolunk, hiszen azzal meg kell tanulni célozni, hanem tisztességes, kézifegyverként használt lándzsára, mely használatát rövid kiképzési idő alatt is elsajátíthatják a civilek, akik zombivérre éhesek. A lándzsa másik nagy előnye, hogy több ember együtt lándzsafalat tud alkotni. A zombik aztán egy másodpercet sem fognak gondolkodni azon, hogy hogyan törjék át a sorfalat, hanem csak bután nekimennek.
A lándzsa kiegészítendő pajzzsal. Ez jól tud jönni, ha közel kerülnek a zombik, hiszen remekül elszórakoztatják majd magukat a pajzs szélének harapdálásával, míg mi lándzsánkat valami másik fegyverre váltjuk. Itt kerülhetnek képbe a kardok, buzogányok, szekercék, fejszék, macseték, vagy körömollók, orrszőrvágók.
Megemlítendő még az alabárd és népes családfája is, amit legtöbben mesefilmekből ismernek. Egy alabárdot kiválóan használhatnánk szúró, vágó fegyverként egyaránt a védekezésre képtelen zombik ellen. Hátránya, hogy elvesztése esetén nem olyan egyszerű újat hegyezni bugylibicskával, mint a lándzsa esetében.
Kellemes zombi írtást! Legközelebbi cikkünkben azt járjuk körül, hogy emelt C-vitamin adaggal védekezhetünk-e a zombifertőzés ellen.

PORT.hu ajánlja:

The Walking Dead: FOX, minden nap
Z, mint zombi: Viasat6, péntek, szombat