Harminc éve a képernyőn az Én kicsi pónim - rajzfilmmaratonnal ünnepel a Minimax

Negyvenen vannak, gyerekek és felnőttek is gyűjtik őket, idén harminc éve követhetjük nyomon kalandjaikat animációs filmeken, és Danny DeVitohoz valamint Emily Blunthoz is van némi közük. Ők minden idők legnépszerűbb pónijai, az Én kicsi pónim mesehősei. A Minimax áprilisban hétvégenként rajzfilmmaratonnal ünnepli a jubileumot.

30 évesek lettek napjaink talán legnépszerűbb mesehősei, a kis pónik.  Az "Én kicsi pónim" figurák eredetileg játéklovacskák voltak, amit az egyik legnagyobb játékgyártó cég dobott piacra. A színes, kedves állatkáknak olyan nagy sikerük volt, hogy hamarosan kiegészítőket és ruhákat is gyártottak hozzájuk. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek is pónirajongók lettek -  mára a gyűjtők számára különleges darabokat is gyártanak.

A népszerűség útja a mozik és a tévék képernyőjére vezetett: az Én kicsi pónim lovacskái filmsztárok lettek; itthon a Minimax műsorán tűnnek fel hétről hétre.

A gyerekek harminc éve látták először rajzfilmen kedvenceiket. Az első animációs nagyfilm 1986-ban került a mozikba és olyan színészek kölcsönözték a hangjukat a figuráknak, mint Danny DeVito és felesége Rhea Perlman. A mozifilmet néhány hónappal később követte az Én kicsi pónim rajzfilmsorozat. 

A kis pónik népszerűsége az évtizedek alatt csak nőtt, izgalmas kalandjaik a mai napig újabb epizódokon át folytatódnak. 2017 novemberében pedig érkezik a  Én kicsi Pónim: Varázslatos barátság mozifim is, amelyben az egyik új karakter Emily Blunt hangján szólal majd meg. A film rendezője Jayson Thiessen, aki már póniszakértőnek számít, hiszen már több Én kicsi pónim filmet, illetve sorozatot is készített, többek közt az Én kicsi Pónim: Varázslatos barátság sorozatot is.

Az Én kicsi pónim szereplőivel a gyerekek a Minimaxon találkozhatnak rendszeresen. Áprilisban hétvégenként a legújabb, Én kicsi pónim: Varázslatos barátság részekkel és Én kicsi pónim maratonnal jelentkezik a csatorna.

Én kicsi pónim: Varázslatos barátság PREMIER: 2016.04.02 09:30 
Én kicsi pónim maraton minden hétvégén 9:30-11:00 óra között