Hétfői csinálós

Bár a hétfők általában álmosak, nyitogatja szárnyait a nyár, ébred a képzavar a mezőn, lassan, de enged a szoba elfele. Koncertek helyezkednek el a szabadban, vagy a lakásunktól különböző terekben, és már a hőmérséklet sem mérsékli magát. Minden adott ahhoz, hogy testünket a megszokottól egy másik térbe helyezzük át, ha elég elkötelezettek vagyunk a mozgáshoz. Aki még tanakodik, megteheti rutinosan a képernyők előtt is, még moindig sugároznak!

31. Budapesti Bach-hét

Deák téri evangélikus templom, június 7., 12:00

A Budapesti Bach-hetek megrendezésére - hagyományosan - minden év júniusának első (teljes) hetében kerül sor a Deák téri evangélikus templomban.

Cserháti Éva: Szabadulószoba

Online, június 7.,  18:00

A könyvbemutatót moderálja: Veiszer Alinda. Beszélgetőpartnerei: Cserháti Éva, Lóránd Zsófia (eszmetörténész, kutatási területe a feminista politikai gondolkodás története Kelet-Közép-Európában a 20. század második felében.)

"Térkép e táj" virtuális séta Normandiában

Online, június 7.,  18:00

A "Térkép e táj" programsorozat keretében június 7-én, hétfőn, 18 órától a normandiai partraszállás helyszíneire látogatnak Franciaországban.

Harmónia Jazzműhely: Jazz Csillagvizsgáló 1. nap

Budapest Jazz Club, június 7.,  19:00

A Jazz Csillagvizsgáló a legfiatalabb együttesek tehetségbörzéje.

Hihetünk a győzelemben?

Kobuci Kert, június 7.,  19:00

Hogyan győzhetünk a fociban és az élet más csatáiban? Kiben/miben kell hinnünk? A szurkolás a lelki egészségünk része? Be lehet imádkozni egy gólt? A magyar válogatott EB szereplése apropóján teheted fel Te is a legőszintébb kérdéseid a témában. Ha van már kérdésed, itt felteheted.

Kardos-Horváth János

TRIP (Terasz), június 7.,  19:00

Kardos-Horváth János, a Dal című műsor idei győztese, a Kaukázus zenekar frontembere zenél a panorámateraszon. Kardos-Horváth János, a magyar beat hagyományokat követve, a könnyűzenét mint kommunikációs teret használva dokumentálja korunkat.

All Stars

Dumaszínház, június 7.,  19:30

All Stars előadás Hadházi Lászlóval, Kovács András Péterrel, Kőhalmi Zoltánnal és Mogács Dániellel.

„Forradalmi etűdök” - Liszt Ferenc

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, június 7.,  19:30

Bősze Ádám zenetörténeti előadássorozata a Cziffra100-on. Bősze Ádám zenei stand-upjának első budapesti premierjére a Cziffra Fesztiválon került sor 2019-ben. Azóta a népszerű zenetörténész-műsorvezető, a Fesztivál eseményeinek visszatérő házigazdája változatos tematikával készíti egyszemélyes előadásait, amelyek tartalmát az előadó nagy tudása, anekdotái, a zenetörténet különlegességei adják, ízét pedig Bősze Ádám fanyar, önironikus humora és közvetlen előadói stílusa.

Bátori Éva (ének), Selmeczi György (zeneszerző, zongora)

BMC - Koncertterem, június 7.,  19:30

Egy előadóművész számára nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor valaki zenét ír neki. Eljött az ideje, hogy a zeneszerzőknek visszaadjak valamit abból a mérhetetlen örömből, amelyet akkor érzek, amikor rám bízzák új műveiket.

Müpa Home LIVE – Middlemist Red and The Wild Bunch Orchestra

Online, június 7.,  20:00

Az elmúlt évtized egyik legjelentősebb magyar zenekara, a nemzetközi színtéren is sikeres Middlemist Red 2020 decemberében jelentkezett harmadik albumával: a The Other Side Of Nowhere című lemezen a szintis, pszichedelikus rock markánsabb elektronikus és népzenei ízekkel gazdagodott.

Ron Carter Foursight

MOM Kulturális Központ, június 7.,  20:00

Kevesen képviselik Ron Carternél autentikusabban az egyetemes jazztörténetet, és aligha múlható felül, hogy több, mint 2500 lemezen hallhatjuk bőgőjátékát, melyeket a művész az ötvenes évek óta rögzített.

Interjú Istennel

Budapesti Távmozi, június 7.,  20:00

Paul Asher afganisztáni tudósításai karrierjének legkellendőbb munkái. Miután hazatér a Közel-Keletről, a fiatal újságíró nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat és mikor házassága is válságba kerül, teljesen elveszettnek érzi magát. Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet, egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond.