Hétfői ez meg az

Bár az időjárás még inkább a szobában marad, az élet egyre bátrabban kínálja a szabadtéri programokat. Elsőként a csoki, persze. A lassabban reagáló kimozdulóknak is marad még online szórakozás, ha nem a szabadban akarnak zenét hallgatni.

Csokoládé Múzeumi praliné túra

Csokoládé Múzeum, június 22., 9.30

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.

 

Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra

Csokoládé Múzeum, június 22., 17:00

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.

 

Losoncz Miklós: Brexit

június 22., 17:00

Ugrás az ismeretlenbe. A szerzővel Szarka Károly, a könyv szerkesztője beszélget. A könyvbemutatót a Kossuth Kiadói Csoport Facebook-oldala élőben közvetíti.

 

Sírpiknik

Veszprémi Petőfi Színház - Nagyszínház, június 22., 19:00

A Sírpiknik műfaja szerint vígjáték, de elszorul a torok, kicsordul a könny… Rendkívül szórakoztató, miközben a legmélyebb érzéseket mutatja be. Egy vérbő, (tragi)komikus történet, ahol a csalatások és csalások, életrevaló özvegyek, nők és férfiak téblábolnak a maguk bonyolult és remélhetőleg hosszú öregkora felé. Bárhol könnyen megbillen a bejáratott élethazugságok egyensúlya, s kivillan a magány, az esendőség, a halálfélelem, amit aztán sírva-nevetve elfed a szeretet- és szerelemvágy.

 

Ketten az úton - Aranyosi Péter és Dombóvári István

Dumaszínház - Dumaszínház Nagyterem, június 22., 19:30

Aranyosi Péter és Dombóvári István évek óta utazgat a világban. Élménybeszámolóik után szem nem marad szárazon. Ez a két dudás mindig megfér egy csárdában sőt még a nézőket is bevonja a kalandokba. Közös estjükön állandó témáik is előtérbe kerülnek.

 

Karanténestek 71. - Budapesti Fesztiválzenekar

Online, június 22., 19:45

Ez a hét is jól indul, mert ismét egy hallgathatjuk a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek játékát. A mai karanténesten Purcell, Doppler, Mozart és Smetana egy-egy kamaraművét kötötték egy csokorba. Jó szórakozást a virtuális koncerthez!

 

Az Elbphilharmonie Hamburg közvetítése

Online, június 22., 20:00

Az utóbbi hetekben biztonságosabb csupán képzeletben utazni, az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként a Müpa gondoskodik róla, hogy a kontinens legrangosabb előadó-művészeti központjainak nézőterén érezhessük magunkat egy-egy előadás erejéig. Így a Müpa Facebook-oldalán Európa jelentős koncerttermeinek programjába enged bepillantást Lisszabontól Hamburgon át Londonig - bízva abban, hogy ezzel is kellemesebbé varázsolja az otthon töltött időnket.

 

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

június 22., 20:15

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek produkcióit láthatjuk.

 

Horváth István opera, operett estje

Szarvasi Vízi Színház, június 22., 20:30

Közreműködők: Geiger Lajos, Busa Gabriella, Kriszta Kinga, Oberfrank Péter karmester, zongoraművész Liszt díjas, Érdemes művész

 

Ingyenes Jam Session Estek: BJC Bar Jazz

Budapest Jazz Club, június 22., 21:30

Házigazda: Horváth Balázs & Barcza Horváth József Duo. Minden hétfőn ingyenes jam sessionnel a jazzrajongóknak. A hétfői alkalom különlegessége, hogy a zenészek a Belle-Vue sarokban játszanak és a kezdés időpontja 21:30.