Hétfői hallgatás

Ezen a hétfőn szokásosan kimért a tartalomszolgáltatás, de legalább zenés. Mindenki megtalálhatja a magának tetsző műfajt és helyet, ami az ellazulását szolgálhatja. Kicsit kitekintve a fővárosból is mutatunk néhány fülbemászó programot.

METAL FACTORY 2021

Szalki-sziget, július 5., 10:00

Mindenkit szeretettel várnak a Metal Factoryn, akinek az idei korlátozások mellett is lehetősége nyílik velük fesztiválozni! A rendezvény és a színpadok nevével szeretnének Dunaújváros és az ikonikus Vasmű előtt tisztelegni: 5 napon át 100 hazai zenekar lép fel az Acélöntőmű, a Hideghengermű és a Kokszolóblokk színpadokon.

Szívárnyék: Pilinszky János két hangon / Eresztvény

Novohrad-Nógrád Geopark, július 5., 17:00

Július 5-én, hétfőn a Muzsikál az erdő vendége lesz Szabó Balázs dalszerző-énekes, a Szabó Balázs Bandája zenekar vezetője és Vecsei H. Miklós színművész. Egyedi hangvételű, szuggesztív és szubjektív előadás két eleddig csak ebben az előadásban összeállt kiváló színpadi előadó közreműködésével. Mindketten kötődnek Pilinszkyhez; mindketten a maguk módján feldolgozták a hozzájuk közel álló verseket, prózákat; most itt ennek az előadásnak a kedvéért összefűzik őket.

A38 pres. Mondays: Off / On: Board

A38 Hajó (Orrterasz), július 5., 17:00

Megnyújtnád a hétvégédet? Vagy csak korábban kezdenéd a következőt? Van számodra egy jó hírünk! Hosszú várakozás után, mindenki legnagyobb örömére, június 7-től végre visszatér az A38 Hajó orrteraszára, a Mondays: Offf nyári rezidenciája harmadik szezonja alkalmából. A recept a szokásos, minden hétfő délután 5-től este 10-ig a legjobb szelektorok húznak elő táskájukból minőségi elektronikát egész nyáron, Ti pedig fesztelenül bólogathattok rájuk a Dunán, kezetekben hűs koktélok társaságában. Jól hangzik.

All Stars

Dumaszínház, július 5.,  19:30

All Stars előadás Aranyosi Péter, Hadházi László, Szomszédnéni Produkciós Iroda, mv: Fülöp Viktor

„Forradalmi etűdök” - Sergei Rachmaninov

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, július 5.,  19:30

Bősze Ádám zenetörténeti előadássorozata a Cziffra100-on. Bősze Ádám zenei stand-upjának első budapesti premierjére a Cziffra Fesztiválon került sor 2019-ben. Azóta a népszerű zenetörténész-műsorvezető, a Fesztivál eseményeinek visszatérő házigazdája változatos tematikával készíti egyszemélyes előadásait.

Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis

Müpa, július 5., 20:00

A Wynton Marsalis vezetésével működő, tizenöt fős Jazz at Lincoln Center Orchestra napjaink legkiválóbb hangszeres szólistáiból és zenekari muzsikusaiból alakult. Ez a lenyűgözően sokoldalú zenekar hatalmas repertoárral rendelkezik, melyben megtalálhatók a tagok eredeti szerzeményei, a Jazz at Lincoln Center által megrendelt darabok.

Platon Karataev duó

TRIP (Terasz), július 5., 20:00

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett zenekar tavalyi, Atoms c. lemeze a legbelsőbb énünk kereséséről és minden megkérdőjelezéséről szól, a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk. Ezen a spirálon kering majd tovább az együttes idén ősszel megjelenő, 'Partért kiáltó' c. lemeze, amelyről több dal is elhangozhat már az addigi fellépések során, hogy tovább bolyongjunk együtt a létezés magja körül.

Senki többet

Budapesti Távmozi, július 5., 20:00

A kortárs művészeti világ útvesztőit körüljárva, a Senki többet c. dokumentumfilm feltérképezi, hogy a művészetnek ma milyen szerepe lehet a materialista, fogyasztás központú társadalomban. A film megszólaltat öntörvényű műgyűjtőket, hírhedt műkereskedőket, hétpróbás galeristákat, tapasztalt árverésvezetőket, valamint olyan kortárs képzőművészeket, mint Jeff Koons, Gerhard Richter és Njideka Akunyili Crosby, vagy az egykori legendát, Larry Poons-t.

Magyar Virtuózok Kamarazenekar


Vajdahunyad vára épületegyüttes, július 5., 20:00

Km.: Szenthelyi Krisztián (bariton), Faludi Judit (gordonka); művészeti vezető és vezényel: Szenthelyi Miklós, hangversenymester: Oszecsinszki Román

Szarvasi Vízi Színház, július 5., 20:30

Enyedi Sugárka évek óta komponál saját dalokat, mely új zenei formációk létrehozására késztette. Szerzeményeit a 2010 óta aktív Enyedi Sugárka Jazz Tett (Sugárka – ének, Csicsák György Balázs – gitár, szájharmonika, Piri Béla – nagybőgő, basszusgitár, Laskay Péter – dobok, ütőhangszerek).
Repertoárjukon Sugárka kompozícióin kívül swing, blues, tango, bossa-nova, samba, feel-good soul, valamint soul-jazz dalok szerepelnek.