Hétfői otthonság

Felvettem a kardigánomat, mert hideg volt, és bójával megjelöltem a poharamat is, hogy könnyebben megtaláljam. Na, akkor megnézem, mi lesz ma, hétfőn a neten, mert épp itthon leszek, megint. Aha, igen, nagyon jó! Azt is, meg ezt is megnézem, úgy látom, megint lesz miből válogatni, kár, hogy csak kettőre van időm.

Valahol Európában

Online, február 15.,  08:00

Egy árva gyermekekből álló csapat és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész a háború sújtotta Magyarországon. Varázslatos történet hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben.

A titokzatos Lux Terka és a Király utcai leányok

Online, február 15.,  08:00

Ismerik Lux Terkát, az írónőt? Egyebek mellett ő tette halhatatlanná Schneider Fáni alakját az irodalomban. És remek regényt írt Leányok címmel három, a Király utcába beköltöző bakfis életéről. A huszadik század elejének egyik ünnepelt szerzője volt, szabályos rajongótáborral.

Délelőtti Online Bábos mesekuckó Krisztával

Online, február 15.,  10:00

Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos, hogy együtt legyünk és tudjunk kapcsolódni egymáshoz a meséken keresztül, miközben észrevétlenül fejlődünk.  Csatlakozni regisztrációt követően tudtok az e-mailben kapott linken.

Minimuzsika

Online, február 15.,  11:00

Minimuzsika foglalkozás online bölcsiseknek a Digi Bölcsiben minden hétfőn 11.00 órakor. Gyertek, muzsikáljatok és énekeljetek!

A szenvedéstől a megszabadulásig - Mireisz László online előadás-sorozata

Online, február 15.,  14:30

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, az egyház elnöke, Mireisz László által vezetett A szenvedéstől a megszabadulásig című kurzust online formában tartják meg, melyre így nem csak a főiskola hallgatói, de bármely "külsős" érdeklődő is csatlakozhat a virtuális térben.

Délutáni Online Bábos mesekuckó Krisztával

Online, február 15.,  17:00 

Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos, hogy együtt legyünk és tudjunk kapcsolódni egymáshoz a meséken keresztül, miközben észrevétlenül fejlődünk.  Csatlakozni regisztrációt követően tudtok az e-mailben kapott linken.

Kolibri MobilMesék

Online, február 15.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Csengey Dénes-Cseh Tamás: Mélyrepülés - Online koncert

Online, február 15.,  18:00 

A Mélyrepülés Cseh Tamás egyetlen olyan albuma, melynek szövegét nem Bereményi Géza, hanem Csengey Dénes írta. Csengey szövegei őszinték, egyenesek és szenvtelenül állítanak tükröt minden korosztálynak és kornak, nem csak a ‘80-as éveknek, de erős ajánlással nekünk, magyaroknak. Az album 1988-ban jelent meg és aktualitása most is mellbevágó.

Táncműhely #10 - Grecsó Zoltán: Lágy és dinamikus

Online, február 15.,  19:00 

A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel ad helyet különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében. Így van ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívták a Trafóban oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg.

Balog József és a Miskolci Szimfonikus Zenekar, vez.: Antal Mátyás - Online közvetítés

Online, február 15.,  19:00 

Ritkán műsorra tűzött klasszikus zenei gyöngyszemek hangoznak el február 15-én virtuális koncerttermünk színpadán, a Miskolci Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában! A késő romantikára jellemző fokozott virtuozitás mellet a művek varázsa a nemzeti zenei kultúra megjelenítésében rejlik.

Scherer Péter és Feldmár András beszélgetése

Online, február 15.,  19:00 

A Most vagy soha beszélgetéssorozat 2020-as évadjában Feldmár András ONLINE beszélget aktuális vendégével Zoomon. Te követheted élőben, a világon bárhonnan bekapcsolódhatsz és kérdezhetsz is tőlük. Ha jegyet vásároltál, várj türelmesen. Kezdés előtt kb. 10 perccel érkezik a postaládádba a link, amin keresztül csatlakozni tudsz a beszélgetéshez.

Cziffra Fesztivál - Fölszállott a Páva variációi a Kárpát-medencéből

Online, február 15.,  19:30 

Pál István Szalonna zenekaralapítóként, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetőjeként és hangszerkészítőként a Kárpát-medence zenei világának továbbéléséért dolgozik. Bandájával bejárta a világot, a legkisebb falvakban és a legnagyobb városokban ugyanazzal az elkötelezettséggel lépnek fel. 

Ad Absurdum

Online, február 15.,  20:00 

A színházi keretrendszerben megvalósuló produkció valójában egy multimediális összművészeti alkotás, amely során az MKE Látványtervező és Intermédia Tanszék hallgatói és pályakezdő SZFE-s alkotók működtek együtt. Mind az előadás esztétikáját, mind a felhasznált technikákat és az alkotócsapat összetételét a sokszínűség és a kísérletezés jellemzi.