Hétközépnapi szerda

Ma elhagytam a telefonomat a ceruzámmal együtt, de aztán rámkiabáltak, hogy nagyítóval keressem meg lámpafénynél, vagy nézzem meg a youtoubon, és erre tényleg meglettek! Hát ez fantasztikus! Így el tudom mondani nektek, hogy a mai szerda sem lesz különb a többinél, minden szórakozás (tudás, tánc és színjátszás) készen áll a nagyszobában, ritkábban a konyhában is, a lényeg, hogy valamelyikben legyen online számítógép!

Holle anyó

Online, április 7.,  8:00

Holle anyó nem csupán a hóesésért, de az évszakok változásáért is felel: különös öregasszony, félig tündér, félig boszorkány, aki az idők kezdete óta őrködik a természet fölött. A Grimm testvérek klasszikus meséjében először egy szorgalmas árva lány, később pedig annak lusta mostohatestvére szegődik el hozzá.

Az éjszaka csodái - tánc, tüll, tablet

Online, április 7.,  9:00

Az előadást Weöres Sándor címadó verse inspirálta. A látomásvers világa szabad, csapongó, szabálytalan, és mint Weöres költészete nagyon gyakran - korhatár nélküli. Az előadás ezt a nyelvezetet teremti újra a színpadon Mezei Ildikó és Taskovics Éva képzőművészek festményeivel, grafikáival és animációival.

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, április 7.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

Zenés filmklub Bársony Ágival: Jávori Ferenc "Fegya"

Online, április 7.,  16:00

Jávori Ferenc, közismert nevén Fegya, szülőhelyén, Munkácson ismerte meg a zsidó kultúrát, a klezmer zenét. A film végigjárja Fegya vezetésével életének fontos állomásait, miközben a mai munkácsi zsidó közösségről is képet kapunk.

Vakcinák Versenye - Dr. Szlávik János (MedicalScan Szeminárium)

Online, április 7.,  17:00

Az élő (LIVE) előadás során Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrum Kórház osztályvezető főorvosa segít nekünk eligazodni a vakcinák útvesztőjében. Az esemény végén lehetőség nyílik további kérdéseket is feltenni Dr. Szlávik János osztályvezető főorvos úrnak.

TOP10 – Történeti kiállítás - Tárlatvezetés

Online, április 7.,  17:00

Fedezze fel  a koronázási palástot, nézze meg a legszebb aranykincseket vagy vessen egy pillantást a leghíresebb zeneszerzők hangszereire! Ismerkedjen meg a gyűjtemény legkiemelkedőbb darabjaival 1 órában!

A pokol bugyrai... "Málenkij robot" - Kényszermunka a Szovjetunióban

Online, április 7.,  17:30

A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítóhelye az 1944 végétől a Szovjetunióba tömegesen kényszermunkára elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. A Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás teszi elérhetővé, bejárhatóvá és megérthetővé. 

Dúdoló Navratil Andreával - ONLINE

Online, április 7.,  17:30

Kéthetente szerdánként Dúdoló az S4-ben - gyertyafényes népdaléneklés Navratil Andrea vezetésével, mindenkinek, aki szeret énekelni, és szívesen tanulna új népdalokat!

Online, április 7.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Szipőcs Krisztina kurátori tárlatvezetése Konok Tamás életmű kiállításában

Online, április 7.,  18:00

Szipőcs Krisztina kurátori tárlatvezetése a Vers l’infini című, Konok Tamás életmű-kiállítás virtuális verziójában. A tárletvezetés Zoomban lesz, részvétel jegyvásárlással lehetséges.

Zsigmond Róbert Trio

Online, április 7.,  18:00

A Roby Lakatos improvizációs hegedűverseny díjazottjának triója az iFben. Zsigmond Róbert (hegedű), Siklai István (bőgő), Kolláth István (dob)

A láthatatlan múzeum - Munkácsy, Csontváry és sokan mások… Ahogyan még sosem láttuk őket

Online, április 7.,  18:30

Az online tárlatvezetés remek alkalmat kínál arra, hogy úgy mutassa be a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításainak remekműveit, ahogyan az egy hagyományos, „sétálós” tárlatvezetésen nem lehetséges. Cikázik az emeletek között, bekukkant a képek mögé, s olyan közel lép az egyes művekhez, hogy a szinte láthatatlan részletek is megjelennek a nézők előtt. 

Boros Misi zongoraestje - Live stream

Online, április 7.,  19:00

Köszöntsék ismét nagy szeretettel Boros Misit a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermének színpadán! A fiatal zongoraművész generációjának kiemelkedő alakja, melyről Önök is meggyőződhetnek április 7-én. 

Világhazafiak #5 - Antal Csaba & Rév Marcell

Online, április 7.,  19:00

Magyarok. Nem (csak) Magyarországon dolgoznak, nem (mindig) itt élnek. Az egyiknek a szó az eszköze, a másiké a kép, a zene, a mozdulat, a test. Az egyik magánéleti, a másik politikai okból költözött el, az egyik kétlaki, a másik ritkán látogat haza.

Jobb félni - avagy Egység Kétség Háromság

Online, április 7.,  19:00

A kényszerű együttélés hónapjai alatt lassanként megvilágosodnak: minden a helyére kerül, és összeáll a nagy kép. Világossá válik, mi köze Artúrnak a plejádiaiakhoz, Bilgécnek a komodói sárkányokhoz, és miért fehér a fény akkor is, ha Magyarország nem létezik.

Technodub Seance – OMC live session

Online, április 7.,  19:00

Technodub Seance első alkalommal néz be az OMC élő streamjébe a hazai dub techno szcéna képviselői közül válogatva a line-upot: Krisz Deak, Garpo, Bekø, Z1B2. A stream ingyenes, csak kattints erre a linkre április 7-én este 7-kor és már indul is.

Kőműves Kelemen

Online, április 7.,  19:00

„Alkotni születtünk erre a földre, nemcsak megélni szép napokat.” Ez Kőműves Kelemen hitvallása, amelynek jegyében az épülő Déva váráért hajlandó feláldozni a legdrágábbat számára: a feleségét. De vajon mennyire tartós és áldott az eredmény, ha az ára egy ártatlan ember élete? 

Fonó Tavasz: Bolya Mátyás-Szlama László duókoncert

Online, április 7.,  19:30

A többféle zenekari formációban játszó két kiváló kobzásBolya Mátyás és Szlama László a KobzART megalapítói, mely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék pengetős zenei műhelye. Tagjainak fő hangszere a koboz, amely könnyen csábít zenei utazásra térben és időben egyaránt. 

Ősi Attila: Dinoszauruszok nyomában itthon és a nagyvilágban

Online, április 7.,  20:00

Magyarország területéről sokáig nem ismertük dinoszauruszok vagy kortárs őshüllők csontleleteit. 2000-ben ez megváltozott és a mára már világhírű, iharkúti ősgerinces lelőhelyről több tízezer ősgerinces lelet, köztük dinoszaurusz fogak, koponyák, és csontvázak maradványai kerültek elő. 

Élő Csillagászat – Kiss Lászlóval

Online, április 7.,  20:00 

Folytatódik a virtuális űrséta, a szerda esti Élő csillagászattal a Svábhegyi Csillagvizsgáló és a Csillagászat.hu közös szervezésében. "Utazzunk messze a képzeletünk és az előadás segítségével, pillantsunk bele a világűr titkaiba a mindenki számára érthető előadáson."