Itt az online hurrászombat

A szombat hagyományosan a pihenésé és a szórakozásé. Délelőtt a gyerekeké, délután-este a felnőtteké az online terep.

Fabula Bábszínház: Vuk

Online, február 20., 10h

A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Vuk, a kis róka sok-sok kalandot él át, míg felnő és a rókák népének védelmezője lesz. Nem a rajzfilm változat! Sokkal inkább az eredeti kisregény adja a bábszínházi változat alapját.

Budapest Bábszínház: Nyúl Péter

Online, február 20., 10.30h

Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. A nagy sikerű Boribon és Annipanni alkotói ezúttal Beatrix Potter bájos állatmeséiből készítettek előadást az óvodás és kisiskolás közönségnek. Meg a szüleiknek. 

Táncszínház ON - PR-Evolution Dance Company: Lúdanyó meséi

Online, február 20., 11h

Lúdanyó ismét mesébe kezd ludacskáival, persze csak azután, hogy a szőrén-szálán elveszett kosarát megtalálta. Ebben a részben meglátogatják a három kismalacot, majd megismerkedhettek az Álommanókkal. Ezek után Hamupipőke is színre lép, és bár mostohája megpróbálja megakadályozni, de végül is eljut a bálba, és minden jóra fordul.

Fővárosi Nagycirkusz: Dinasztiák

Online, február 20., 15h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és április 18. között  megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.

Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekar

Online, február 20., 17h

A Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekar évek óta nagy sikerrel rendezi meg Téli bérlet sorozatát a Pesti Vigadó Dísztermében. Közreműködik: Puskás Bernadett (gordonka), Szutrély Katalin (mezzoszoprán), Perencz Béla (bariton); vezényel: Záborszky Kálmán.

e-Trafó újra-Néző

Online, február 20., 18h

A Dollár Papa Gyermekei társulat Otthon című előadásának teljesen újragondolt, otthoni különkiadása a dogma filmek stílusában. Nem stream, nem konzerv. Film. A Tünet Együttes három alapító tagja most újra leszáll a Trafó pincéjébe, hogy felgöngyölítsék múltjukat, felemelkedésüket és bukásaikat, emblematikus pillanatokon keresztül számot adjanak arról, hogy miben hittek, és abból mi maradt, hogy milyen egy független társulatban létezni 16 éve.

Plácido Domingo 50. évfordulós gálakoncertje a Veronai Arénában - 1-2. rész

Online, február 20., 18h

Egyetlen különleges este erejéig, 2019. augusztusában Plácido Domingo visszatért a lenyűgöző Veronai Arénába. Február 20-án egy alkalommal online is műsoron a gálaelőadásról szóló film. A megvásárolt jeggyel az előadás az online vetítés kezdetétől 24 óráig (azaz következő nap estig).

Forte Társulat: Bűn és bűnhődés

Online, február 20., 18h

Dosztojevszkij az emberi lélek végtelen mélységeibe ereszkedik. Az előadás ezt a belső világot szándékozik ábrázolni, a szereplők lélektani folyamatait és állapotait próbálja formába önteni a test és a szöveg képiségén keresztül.

Kolibri MobilMesék

Online, február 20., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Várábrázolások a 19. századi magyar remekműveken - online tárlatvezetés

Online, február 20., 18.30h

VÁR(lak)! - Várábrázolások a 19. és 20. századi magyar festészetben – online tárlatvezetés Zoom platformon.

Budaörsi Latinovits Színház: Figaro házassága

Online, február 20., 19h

Figaro semmi egyébre nem vágyik, mint nyugodt, boldog családi életre. És mi az akadálya? 
hát úgy nagyjából minden. A jelen, a múlt, a barátok, a család. Az élet. Ismerős? Alföldi Róbert előadása, kellemes vagy sem, erről regél. Arról, hogy mi sem nagyon jövünk ki egymással, a feletteseink pedig rútul kihasználnak, megaláznak minket, de közben ők sem boldogok.

Nemzeti Táncszínház: Körhinta

Online, február 20., 19h

Vidnyánszky Attila rendező számára a történet személyes és társadalmi szála közül elsősorban a személyes a fontos. A szerelem ereje, hatalma, és a beteljesülő szerelemben a jövő lehetősége… Mindazok, akik látták a János vitéz és a Johanna a máglyán rendezését, megtapasztalhatták, hogy Vidnyánszky az érzelmek sodró erejét grandiózus színpadi kompozíciókban viszi színre. 

Pesti Magyar Színház: Valahol Európában

Online, február 20., 19h

A szétbombázott városban utcára került megárvult gyerekek elveszve, csapatba rendeződve próbálják túlélni a második háború viszontagságait. Egy elhagyatottnak tűnő birtokon húzzák meg magukat, ahol megtanulják a zene szeretetét. Az előadás a hűségről, bátorságról, barátságról szól, az emberségről az embertelenségben a háború sújtotta Magyarországon.

Radnóti Színház: A szerelmesek házai

Online, február 20., 19h

Klasszikus szerelmi történetként, igazi romantikus vígjátékként indul Bernard Shaw színdarabja: a fiatal, jó családból származó orvostanhallgató, Harry beleszeret egy helyes, gazdag lányba, Blanche-ba, és úgy döntenek, hogy összeházasodnak. Ezen a ponton nyugodtan hátra is dőlhetnénk, és önfeledten nézhetnénk a fiatalok szerelmének bájos kibontakozását, ám a férjjelölt és apósa között nagyon hamar komoly nézetkülönbség támad.

Játékszín: Hatan pizsamában

Online, február 20., 19h

Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője. Sok-sok bonyodalom és - reményeink szerint - kétórányi szórakozás a nézőknek. Ezt kívánja a hat szereplő pizsamában és a rendező - felöltözve.

Kurtág 95 - Üzenetek, Játékok... - Jelenetek a Kurtág házaspár életéből

Online, február 20., 19.30h

A Kurtág 95 elnevezésű születésnapi fesztivál Müpa-beli koncertjén a zeneszerző videoművész unokája, Kurtág Judit tizenöt rövidfilmjét láthatja a közönség. A javarészt még sosem publikált magánfelvételek Kurtág Mártát és Kurtág Györgyöt mutatják be legszemélyesebb alkotói környezetükben. A koncerten ezek a filmjelenetek kötik össze Kurtág zenei miniatúráit.

Móser Ádám - Nyitott Műhely Online

Online, február 20., 20h

Móser Ádám: Francia-balkán-klezmer-tangó harmonikán és accordinán. "A zene, amit írok és játszom, mindig a szabadságról szól. Sokféle szabadságról egyszerre."

Dark_LAB presents: MILLENIUM Showcase

Online, február 20., 20h

Először vendégeskedik a pécsi MILLENIUM techno szekciója a DarK_LAB stúdiójában, a live szettekbe a YouTube csatornán csatlakozhattok be este 8 órától!

Turbó Méhek

Online, február 20., 20h

Méhek formáció 1995 óta van jelen az ország különböző színpadain, klubjában, fesztiváljain. Nem mindennapi, feltűnő, szimpatikus és vidám megjelenésük élmény a szemnek, lendületes, dinamikus előadásmódjuk, pezsgő ritmusokkal kísért humoros dalaik élmény a fülnek, mindez pedig összesen hasznos, építő táplálék és gyógyír a léleknek.

Radnóti Színház: Asztalizene

Online, február 20., 20h

Egy télvégi estén kis társaság gyűlik össze a budai White Box nevű étteremben. Csupa fiatal, sikeres vagy kevésbé sikeres ember: barátok és ellenfelek, szeretők és megcsalt feleségek, törzsvendégek és váratlan látogatók. Egy feltörekvő ügyvédnő, egy megfáradt baleseti sebész, egy másodrangú operaénekesnő, egy meg nem értett díszlettervező, egy sikeres vállalkozó, egy családanya és egy magányos színikritikus. Az előadást jegyvásárlást követően követhetitek.

Állj bele! – Online közösségi színházi játék / Mi lett volna, ha…? Játszótárs: Nagy Dániel Viktor

Online, február 20., 20h

Az Orlai Produkciós Iroda nagy sikerű közösségi színházi játéka az online térbe költözik. Hogyan alakult volna az életem, ha…? Egy-egy drámai vagy szürreálisan komikus helyzetben bizonyára mindenki eljátszott már ezzel a gondolattal. Milyen lenne az a másik élet? Igaz-e a mondás, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa, vagy valóban léteznek eleve elrendelt dolgok?Játszótárs: Nagy Dániel Viktor.

Pályacsúcs! – Különleges tudakozó Hajdu Steve-vel és Magyar Attilával

Online, február 20., 20h

A Madách Színház online sorozatának a célja, hogy Nézőik az eddig csak a színpadon csodált színészekről minél többet megtudjanak, kerüljenek közelebb hozzájuk. Az este házigazdája Kadarkai Endre, akinek igazságkereső szenvedélyével művészeik valóban közelebb kerülnek.

Verdi: Don Carlos – online bemutató

Online, február 20., 20h

20 órától látható Giuseppe Verdi grandiózus operájának bemutatója az Opera Otthonra streamsorozatban. A Don Carlos új produkcióját a nemzetközileg elismert rendező, Frank Hilbrich állítja színpadra.

Az AVM bemutatja: Binder Quartet

Online, február 20., 20h

A sokoldalú művész a '70-es évek vége óta halad kérlelhetetlen következetességgel azon az úton, amelyet magának kijelölt, s amelyen egyáltalán nem voltak hazai előképei. Zeneszerzői fejlődésében Bartók Béla grandiózus életműve mellett tisztán nyomon követhető a kárpát-medencei folklórkincs, a magyar őshaza, a Volga-Káma vidék dallamvilága, és a Steve Reich nevével fémjelzett amerikai repetitív iskola hatása is.

Post-Punk Internacional En Vivo // Hipnotize Festival

Online, február 20., 22h

Online, nemzetközi jótékonysági fesztivál a legjobb Post-Punk, DarkWave, Goth, Electronic és Synth Pop zenekarokkal.

Bladerunnaz 22nd Anniversary stream

Online, február 20., 9-23.59h

Idén 22. a Bladerunnaz, de ezt a rendkívüli körülmények miatt nem tudják egy komoly bulival megünnepelni, ahogy ezt eddig minden évben tették. Ezért idén egy rendhagyó streammel készülnek nektek és maguknak, amely szombaton reggel 9 órától egészen éjfélig tart majd.