Keddi lista

"Színház az egész világ", meg koncert, kiállítás, ez, az, amaz. Tessék választani!

Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 2021 - 1. forduló / 2. nap

Zeneakadémia, szeptember 14., 09:00

Nagy hagyományokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyét a Filharmónia Magyarország 2021. szeptember 12–19. között rendezi Budapesten. Magyarország zenei életének egyik legjelentősebb helyszínén a versenyzők rangos nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják tehetségüket.


Szabad a játék!

Reformáció park, szeptember 14., 16:00

Az ERöMŰVHÁZ által szervezett eseménysorozaton idén is várják szeretettel a gyermekeket a Városligeti fasor - Bajza utca sarkán a Reformáció parkbanban!


Mesés Mocorgó Kuckó

Eötvös10 Művelődési Ház, szeptember 14., 17:00

Bubilla, a báb kislány által vezetett interaktív drámajátékok alatt mondókákon, közös éneklésen, mozgásos játékokon keresztül fedezzük fel testünket, hangunkat és a társainkkal való közös játék örömét.


VÁRkert Mozi - Firenze és az Uffizi Képtár

Várkert Bazár (Testőrpalota - Vetítőterem), szeptember 14., 18:00

A művészet templomai vetítéssorozat első része, a Firenze és az Uffizi Képtár egy látványos, több síkon játszódó utazás az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjellemzőbb műremekeinek megismerésén keresztül. A közel húsz helyszínen forgatott film bejárja a város leghíresebb épületeit és tereit, a Medici-palotától kezdve a Szépművészeti Akadémián át a Ponte Vecchio-ig, majd Firenze leghíresebb galériája, az Uffizi Képtár kincseit, Michelangelo, Raffaello, Leonardo, Botticelli, Tiziano és további művészóriások alkotásait tárja a nézők elé.


Instant-Fogas Kedd

Instant-Fogasház, szeptember 14., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol a rezidens DJ-k gondoskodnak a hangulatról!


Ricsárdgír SpaceShit Sci-fi Party

Kobuci Kert, szeptember 14., 18:00

A Ricsárdgír zenekar 2010-ben alakultSzentendrén, önmagát art-fart poppot játszó összművészeti haccacáréként aposztrofálja. A budapesti underground egyik kortárs meghatározó produkciója, a magyarországi trash, mint műfaj tökéletes megtestesítője és talán megújítója. Az elmúlt pár évben közel kétszáz klub és fesztivál koncertet adtak, felléptek már.


Kecskés Péter: Kiterjeszthető végtelen

Art9 Galéria, szeptember 14., 18:30

A kiállítás a művész tavaly készült munkáiból ad áttekintést. Alapvetően három részre tagolódik; a tíz képből álló, eredetileg analóg „Kiterjeszthető végtelen” című sorozatból, és videóból, valamint a „Putrefactio” c. széria válogatott digitális munkáiból.


Gordiusz

6szín, szeptember 14., 19:00

Karanténfeszültség (ugye ismerős?): a férj és a feleség - relatív hétköznapi szabadságból - közös lakásukba kényszerül. A feleség totális felhatalmazást kér az életközösség igazgatására a járvány idejére. A férj súlyos katonai diktatúrában érzi magát. A takarítónő feltűnése a házaspárnál családon belüli erőszakra enged következtetni.


Kaktuszvirág

Belvárosi Színház, szeptember 14., 19:00

Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? Julian, a fogorvos például jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla.


My Land

Müpa - Fesztivál Színház, szeptember 14., 19:00

A Recirquel legújabb produkcióját ember és anyaföld örök érvényű összetartozása ihlette. Az előadás az emberiség legősibb mítoszainak visszhangján szólal meg, miközben szereplői egy időtlen és illúziókkal kifeszített térben saját szabadságuk hangját keresik.


Még egyszer, veled, ugyanitt

Pinceszínház, szeptember 14., 19:00

Doris és George története folytatódik. Nem mindennapi szerelmük kiállta az idők próbáját. Öröm és bánat, születés és halál, betegség és egészség egyaránt szegélyezte kapcsolatuk rögös útját. Külön világban és más helyzetben zajló életük, évente egyszer csupán egy hétvége erejéig kapcsolódik össze.


Egy piaci nap

Radnóti Színház, szeptember 14., 19:00

Závada Pál valós eseményekből és eredeti dokumentumokból kiindulva írta meg legújabb, Egy piaci nap című regényét, amely az elmúlt évek egyik legfontosabb kortárs irodalmi alkotása volt. A Kossuth-díjas író a magyar történelmi múlt egy sokak számára máig ismeretlen, rendkívül megrázó, brutális eseménysorát vette alapul: a kunmadarasi zsidók elleni pogromokat.


Jónások - Babits LIVE!

Budapest Bábszínház - Ország Lili stúdió, szeptember 14., 19:00

Ki ne szeretné tudni, hogy mit hoz a jövő? Ki ne lenne fogékony a próféták szavára? De kiből és hogyan lehet próféta? Honnan tudjuk, hogy az-e valójában? Nem csak félreértelmezi saját szerepét egy adott feladat elvégzése közben?


Népzene és táncok a Kárpát-medencéből a Magyar Állami Népi Együttes Zenekarával és táncosaival

Várkert Bazár (Rendezvényterem), szeptember 14., 19:00

Az idei nyári programsorozatát a Várkert Bazár a Magyar Állami Népi Együttes – Népzene és néptánc a Kárpát-medencéből koncertjével zárja. A koncerten Erdély, Kárpátalja, Felvidék és Délvidék változatos, mindig magával ragadó, egyedi muzsikái szólalnak meg és közreműködnek a Magyar Állami Népi Együttes táncosai.


A nagy füzet

Szkéné Színház, szeptember 14., 19:00

Valahol Európában pusztító háború dúl. Egy anya vidékre menekíti ikreit a nagyanyjukhoz, a népmesék gonosz boszorkányához. A gyerekeknek egyedül kell megtanulniuk mindent, ami a túléléshez szükséges. Magányosan, éhezve és fázva vezetik naplójukat a Nagy Füzetbe. Följegyzik, mit láttak, mit hallottak, mit tettek, mit tanultak. Ugyan életben maradnak, de szívük megkeményedik, testük megedződik.


Monteverdi: Poppea megkoronázása

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), szeptember 14., 19:00

A Poppea megkoronázása Monteverdi minden értelemben legnagyobb alkotása, egyben az operaműfaj első történelmi témára épülő darabja. Az anya- és feleséggyilkos császár igaz történetének feldolgozása - az öngyilkosság színpadi ábrázolásától a bűnös szerelem beteljesüléséig - bátor vállalkozásnak számított. A szerző a szövegkönyv kialakításába is beleszólt, minden részletnek különös figyelmet szentelve komponált.


Szinergia

Nemzeti Táncszínház, szeptember 14., 19:00

Az előadás igazi táncművészeti csemege, amiben több meghívott alkotó művét is láthatja a nagyérdemű. Különféle stílusok jelennek meg a színpadon, sokszínű világ tárul elénk - együtt mégis különösen erős hatást adnak. Különböző képekbe, világokba, mozgásrendszerekbe kerülünk bele, egyikből lépünk át a másikba, mindegyik mű különálló egység, mindegyik más és mégis hasonló: a tánc szépségén, élvezetén át szólnak hozzánk. 


Minden jót, Elling!

RS9 Színház, szeptember 14., 19:30

Elling és Kjell egy hosszabb vidéki „szanatóriumi” pihenés után lehetőséget kapnak arra, hogy újra a mindennapok részeseivé válhassanak: Oslo központjában kiutalnak nekik egy lakást, ahol akklimatizálódhatnak. Ebben a mentoruk is a segítségükre van.


Büszkeség és balítélet

Centrál Színház, szeptember 14., 19:30

A világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes regénye a Büszkeség és balítélet. A siker titka Jane Austen néha bonyolultan talányos, néha elrajzoltan nevetséges szereplőiben rejlik – akik, persze, mindvégig imádnivalóan emberiek.


Beatz x Poe's az A38 Hajón - Borda Réka, Osváth Sándor, Székely Zoárd

A38 Hajó, szeptember 14., 20:00

Egy friss Móricz-ösztöndíjas slammer, a Hoax szerzője és Doktor Monoton pakolnak velős gondolatokat az ATMO dallamaira szeptember 14-én, csatlakozzatok a fedélzeten!


MAO – Legendás albumok / Ella Fitzgerald & Louis Armstrong: Ella & Louis

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 14., 20:00

A legendás Ella and Louis album a címben foglalt két nagy formátumú jazz-muzsikus, Ella Fitzgerald ás Louis Armstrong közös lemeze, akik mellett a nem kevésbé jelentős formáció, az Oscar Peterson Quartet játszott. Az 1956-ban napvilágot látott albumot Ella és Louis részéről két másik közös lemez követte 1957-ben és ’59-ben.