Ked(d)vcsináló

Hogy ma se unatkozzon senki, kiválogattuk a legfontosabbakat. Lesz itt minden, gyerekprogram, színház, koncert. Csak győzzétek nettel!

Kötelezők szabadon

Online, február 16., 08:00

Az előadás rendhagyó irodalomóraként is értelmezhető, amellett, hogy könnyűzenével dolgoz fel olyan verseket, mint például a Toldi, Nem tudhatom…, Kertész leszek vagy a Reszket a bokor, mert…; irodalmi kulisszába avat, olyan oldalát mutatja meg a költőknek, amik nincsenek a tankönyvekben és még az iskolások mindennapi életére is humoros és köznapi módon reflektál.


Online Bábos Mesekuckó Anitával

Online, február 16., 10:00

A foglalkozások élő, online foglalkozások 30-40 percben. Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos.


ONLINE! Bagdy Emőke - A lelki önerőért

Online, február 16., 10:00

Ebben a lelkileg is nehéz időszakban érdemes meghallgatni a szakembert, akinek A lelki önerőről című rövid videóját láthatják 2021. február 16-án, kedden 10 órától. Májusban pedig a tervek szerint már élőben találkozhatnak az érdeklőfők Bagdy Emőke: Pszichofitness című előadásával a KMO-ban.


A Kiotói Vasútállomás titkai

Online, február 16., 12:00

A Kiotói Vasútállomás Japán második legnagyobb pályaudvara. Az adás bejárja a pályaudvar titkosabb helyeit és még a legóból megépített mini-pályaudvart is megnézhettek.


Replika Szabadegyetem - 1. Kivezetés a modern szociológiából

Online, február 16., 17:00

15 hét, 4 nagy terület, 15 interaktív előadás, vita és beszélgetés a szociológia aktuális kérdéseiről, hiánypótló jelleggel.


Virtuális Városi Séta Aradi Péterrel: Zenészek háza a Dob utcában

Online, február 16., 18:00

Van egy ház a Dob utcában, ahol Seress Rezső, Beamter Bubi és Presser Gábor lakott, s ahol mindmáig büszkén őrzik egykori lakóik emlékét. A virtuális séták során megismerkedhetnek a ház történetével és e neves zenészek életének néhány fontos epizódjával.


Romák helyzete a kortárs irodalomban - Dr. Beck Zoltán és Kelemen Zoltán beszélgetés

Online, február 16., 18:00

Hogyan reprezentálja a romák helyzetét a magyar kortárs irodalom. Hogyan jelenik meg a kortárs szövegekben a romák helyzetének problémái, az integráció, a kirekesztés, a szegregálódás, a roma és nem roma közösségek között feszülő ellentét? Milyen képet festenek a romákról kortárs magyar szövegek? Az est folyamán többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Dr. Beck Zoltán és Kelemen Zoltán. Tartsatok velük!


Kolibri MobilMesék

Online, február 16., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Az északi fény nyomában Észak-Norvégiában - Online MFT előadás – Dr. Karancsi Zoltán

Online, február 16., 18:00

Dr. Karancsi Zoltán Az északi fény nyomában Észak-Norvégiában című előadására a Magyar Földrajzi Társaság Turizmusföldrajzi Szakosztályának programsorozata keretében kerül sor.


Tárlatvezetés

Online, február 16., 18:00

Az aatoth franyo kiállítás kísérőrendezvényeként Kovács Krisztina művészettörténész, a Várfok Galéria művészeti vezetője és Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészettörténésze tart tárlatvezetést.


PinceKlub – Vendég: Artner Szilvia Sisso

Online, február 16., 18:30

Működésének tizenegy éve alatt számos fellépő fordult meg az Eötvös10-ben, sokan tartottak foglalkozásokat, képzéseket. Vannak köztük olyanok, akik rendszeresen jelen vannak a Színtér életében, akik oly sok szállal kötődnek ide, szinte már hazajárnak. Ezeken a kedd estéken Kovács-Cohner Róbert beszélget a vendégekkel.


Nyitott ablak

Online, február 16., 18:30

Egy pompás ételeket főző, pótolhatatlan és a véletlenek különös összejátszása folytán áldott állapotba került szakácsnő életébe és a boldog békeidőkbe nyerhetünk bepillantást a nyitott ablakon keresztül. Klikk!


Hurok

Online, február 16., 19:00

Először Puzzle címmel írt Kerékgyártó darabot, majd ebből készült a szerző Hurok című regénye. Bagossy László a darabnak a Stuttgarti Theater tribühnében rendezett német nyelvű előadásába a regényből is beemelt részeket. Annak az előadásnak a szövege alapján készült, ez a magyarországi ősbemutató. Az előadás kegyetlenül éles reflektorfénnyel pásztázza a magyar társadalom szinte teljes keresztmetszetét, a minisztertől a drogos fiúig, a nagyvállalati vezérigazgatótól a bolti eladóig.


Gábor György: Talmud, tóra és a többiek 5.

Online, február 16., 19:00

Bibliai túra értelmiségi analfabétáknak. Túravezető: Gábor György


Passage - Beethoven VII. szimfónia

Online, február 16., 20:30

A Győri Balett 2019-es bemutatója a Passage címet kapta, mely átkelést, átmenetet, folyamatot jelent. Velekei László koreográfus alkotása az ’úton levés’ metaforáját járja körül, az egyes élethelyzetek közötti átkelés, az átmenet szimbóluma teremti meg a táncmű strukturális egységét.


Fülbevaló #10 - Bernáthy Zsiga x Karcis Gábor

Online, február 16., 21:00

Ha valaki Magyarországon megemlíti a Bernáthy családnevet, akkor azonnal intenzív tartalommal áraszthat el minket az emlékezetünk. Bernáthy Sándor nemcsak saját kiteljesedését adta a világnak, hanem szeretett fiát is, aki méltó elektronikus zenehuszárrá vált már apja életében is, de a Bernáthy & Son felbomlása óta sem állt meg. Bernáthy Zsiga a 90-es évek partikorszakaitól kezdve jelen van az underground szcénában, az e-Trafón Karcis Gábor VJ, video designer lesz a partnere.


Sirokai Mátyás & Panda // Sortörés X.

Online, február 16., 21:30

Az irodalom és a zene összeférhetőségének határait feszegetik az előadók. Olyan irodalmi-zenés performanszokra számíthattok, ahol hozott szövegre készül a zene, ahol a sorok és a hangszerek fúziója teremt egy új műalkotást, kortárs magyar írók, költők és zenészek közreműködésével.