Ki a Dumb és ki a Dumber?

Hamarosan hozzánk is elérkezik a Dumb és Dumber kettyó, vagy a 20 évvel korábbi sikervígjáték folytatása, és a jelek szerint nagyon jól teljesít.

Becslések szerint 38.1 millió dolláros bevétellel nyitotta az első hétvégét Észak-Amerikában Bobby és Peter Farrelly új filmje, a Dumb és Dumber kettyó, amely pont húsz évvel az első, azóta kultikussá vált rész után került a mozikba. Vegyük hozzá ehhez még a négy európai országot, hol szintén ekkor volt a premier, ahol további 3.2 millió dollár jött össze – ebből Németország 1.4 milliót produkált -, és már túl is vagyunk a 40 milliós gyártási költségen. A siker persze nem véletlen, mert azon túl, hogy az első rész óriási siker volt rengeteg rajongóval, a folytatás az első nagy stúdióvígjáték augusztus eleje óta, vagyis a népek ki voltak már éhezve egy kis komédiára. A filmet eredetileg bevállaló Warner Brothersnél szívhatják is a fogukat, amiért mégis kihátráltak a projektből, amit aztán a Universal vett át, de egy harmadik fél, a Red Granite Pictures finanszírozott.  A legnagyobb nyertes azonban Jim Carrey, aki 7 millió dollárt kapott alakításáért, amivel ő jelenleg a legjobban fizetett komikus, miközben partnere, Jeff Daniels beérte alig  $60.000-ral, mondván, hogy ő így is úgyis bevállalta volna a szerepet, annyira szerette volna újra eljátszani.

Húsz év alatt a két hős ez idő alatt egy cseppet sem változott - legalábbis ami az agyi kapacitásukat illeti. Lloyd katatón állapotban, egy szanatóriumban múlatja az időt, mióta álmai asszonya elutasította, Harry-nek pedig sürgősen új vesére van szüksége. Mit ad isten, kiderül, hogy van egy felnőtt lánya - a tökéletes donor, akit már csak meg kell találnia. A filmben (újra) feltűnik Rob Riggle, Laurie Holden, Rachel Melvin és Kathleen Turner, sőt, egy aprócska szerepben Jennifer Lawrence-et is láthatjuk.